MOL liga: Poraz koji najavljuje pobede

Hokejaši Beograda poraženi su na domaćem ledu od Polarnih medveda iz Miškolca rezultatom 1:4 (0:1, 1:1, 0:2), ali su prikazali igru koja ohrabruje pred naredne mečeve.

Ne dešava se često da je izveštač u prilici da hvali igru poraženog tima kao što je to slučaj sa utakmicom u kojoj je HK Beograd dočekao šampiona lige, ekipu Jegešmedvek iz Miškolca.

Posle četiri startna poraza, od kojih su poslednja dva u gostima protiv Ferencvaroša i Ujšeta bili sa visokim rezultatom (10:2 i 8:1), sa strepnjom se očekivao okršaj sa gostima iz Miškolca. Najavljivali su Beograđani da će pružiti dostojan otpor i da zalaganjem na ledu neće razočarati simpatizere. "Plavo-beli" ne samo da su održali obećanje već su publici priuštili rezultatski neizvesnu utakmicu koja je rešena tek u poslednjoj trećini.

U odnosu na početna izdanja Beograđana, primetan je izuzetan napredak u igri, naročito u pogledu discipline i poštovanja taktičkih zamisli trenera. Takva igra rezultovala je činjenicom da se domaći tim ravnopravno nosio sa favorizovanim gostima veći deo utakmice.

Trifonov je na golu ulivao dodatno samopouzdanje svom timu. Poklekao je tek pred kraj prve trećine, kada ga je savladao Peter Sakariš, preciznim udarcem u gornji ugao koji nije mogao da se brani. Imala je domaća ekipa dve sjajne prilike sa igračem više, realizaciju jedne sprečio je odlični golman gostiju dok je kod druge pak pogodio okvir gola.

Mađari su svoj drugi gol postigli na samoj polovini utakmice. Strelac je bio Martin Sagi. To nije obeshrabrilo Beograđane, koji četiri minuta kasnije preko Hjuga Turkota, na asistenciju Dominika Crnogorca, smanjuju vođstvo gostiju na 2:1.

Početkom poslednje trećine, spletom nesrećnih okolnosti, domaći ostaju sa dva igrača manje što je u 44. minutu utakmice iskoristio Endrju Džonston i povisio na 3:1 za goste. Beograđani su zaigrali još snažnije i stvorili dve sjajne prilike iz kontra napada koje su ostale nerealizovane, opet zahvaljujući bravuroznim intervencijama golmana gostiju.

Konačan rezultat od 4:1, postavio je Roland Hajoš, pet minuta pre kraja utakmice.

Posle poslednjeg zvuka sirene zadovoljni gledaoci dugim aplauzom su ispratili igrače Beograda, uvereni da je ovaj poraz samo najava prvih pobeda na koje se neće još dugo čekati.

Prva prilika za to je već u nedelju od 17.30, kada Beograđani dočekuju ekipu Dunajvaroši.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво