Читај ми!

Zlato i svetski rekord za Željka Dimitrijevića, Miloš Mitić osvojio srebro

Željko Dimitrijević osvojio zlato u Riju u disciplini bacanje čunjeva, postavivši novi svetski rekord (29,96 metara). Miloš Mitić u istoj kategoriji osvojio srebrnu medalju.

Željko Dimitrijević je osvojio zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto je u kategoriji bacanje čunjeva F-51 oborio svetski rekord, sa daljinom od 29,96 metara.

Dimitrijević je rekordni hitac bacio u četvrtoj seriji, a u prvoj je bacio 29,91 metar.

Dimitrijević je u Riju poboljšao sopstveni rekord, koji je iznosio 27,04 metra, a postignut je ove godine u italijanskom Grosetu.

Srebrnu medalju osvojio je srpski atletičar Miloš Mitić, koji je čunj bacio 26,84 metra, što je njegov najbolji rezultat u karijeri.

Bronzu je osvojio Slovak Marijan Kureja sa daljinom od 26,82 metra.

Čestitka ministra Udovičića

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je Željku Dimitrijeviću i Milošu Mitiću na velikom uspehu.

"Željko je veliki šampion koji je pred odlazak na Paraolimpijske igre siguran u sebe najavio da će nam doneti medalju. Hvala ti što si ispunio obećanje i pokazao da jesi vrhunski sportski as kome s razlogom pripada najsjajnije odličje Paraolimpijskih igara", navodi se u čestitki Udovičića.

"Miloš je pokazao koliko srce ima i sa koliko želje se bori za našu zemlju time što je oborio i lični rekord kako bi našoj zemlji doneo medalju. Lepšu sliku od našeg zlatnog Željka i srebrnog Miloša na istom postolju ne mogu ni da zamislim. Hvala vam na tome, šampioni, vi jeste naš ponos", piše u čestitki ministra Udovičića.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво