Rođen bez ruku – obara rekorde, inspiriše druge...

Met Stacman je Amerikanac rođen bez ruku. Na Paraolimpijskim igrama u Londonu osvojio je srebrnu medalju u streličarstvu, a drži i Ginisov rekord za pogodak sa najveće udaljenosti. Ipak, Stacman kaže da mu je najveći uspeh u životu to što inspiriše druge.

"Ne postoji ništa što ne mogu", kaže Met Stacman, čovek koji je rođen bez obe ruke, a danas uspešno vozi auto, igra košarku i piše, sa obe noge, ramenima i ustima.

Ne samo to, Stacman je vrsni streličar. Na Paraolimpijskim igrama u Londonu osvojio je srebrnu medalju, dok je u Riju za jedan poen eliminisan u četvrtfinalu.

Stacman drži i Ginisov rekord u streličarstvu, za pogodak sa najveće udaljenosti. I to u konkurenciji svih sportista.

"Moj cilj na Igrama je da pokrenem druge ljude. Medalja je samo nagrada za trud, ništa više", kaže Stacman i priseća se svojih početaka u streličarstvu.

"Kada ste očajni, a morate da se borite za porodicu – spremni ste na sve. Moj početak je bio smešan, na Guglu sam tražio savete kako naučiti čoveka bez ruku. Naravno, nije bilo ničega, pa sam sve morao sam da naučim".

Streličarstvom je počeo da se bavi kako bi prehranio porodicu, a ne da bi se takmičio sa drugim ljudima. Ideja je bila da se hrani onim što ulovi.

Stacman kaže da je naučio kako da živi sa svojim nedostatkom.

"Morao sam da naučim kako da se prilagodim svetu, a ne da svet prilagođavam sebi. To mi je recept za uspeh sve do danas", kaže Stacman, kojem je najveće zadovoljstvo u životu to što inspiriše druge ljude.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи