Otvorene Paraolimpijske igre u Riju

U Brazilu je održana svečana ceremonija otvaranja Paraolimpijskih igara, koje će trajati do 18. septembra. Na ovim igrama učestvovaće 6.315 sportista, koji su predstavnici 176 zemalja. Srbiju će predstavljati 16 takmičara. Brazilski predsednik Mišel Temer izviždan na otvaranju igara.

Отворене  Параолимпијске игре у Рију Отворене Параолимпијске игре у Рију

02.50 - Otvorene su Paraolimpijske igre u Riju.  

23.15 - Počela je svečanost... 

23.10 - Sve je spremno za početak ceremonije Paraolimpijskih igara na čuvenoj Marakani.

Specifičnim umetničkim programom počela je svečana ceremonija otvaranja Paraolimpijskih igara. Na ovim igrama učestvovaće 6.315 sportista, koji su predstavnici 176 zemalja. Srbiju će  predstavljati 16 takmičara, koji se nadaju da će nadmašiti rezultat iz Londona kada je osvojeno pet medalja. Svi oni pretenduju na neku od medalja.

U atletici se najviše očekuje od Željka Dimitrijevića, bacača čunja. On je svetski rekorder i osvajač zlatnih medalja sa svih minulih prvenstava. U istoj disciplini nastupa i Miloš Mitić, koji je treći na svetu, tako da i u Riju pretenduje na medalju.

Pored njih u atletici nastupaju Nebojša Đurić i Miloš Zarić, a Nemanja Dimitrijević u bacanju koplja. Saška Sokolov će takođe bacati koplje.

Prvi put na igrama učestvuje dizač tereta Petar Milenković. U stonom tenisu nastupaju pretendenti na medalje - Borisava Perić Ranković i Nada Matić.

Među kandidatima za pobedničko postolje su i strelci Dragan Ristić, Laslo Šuranji, Živko Papaz i Rastko Jokić...

Brazilski predsednik Mišel Temer izviždan je na otvaranju igara.

To je označilo i nastavak protesta u kojem od prošlog učestvuje nekoliko desetina hiljada Brazilaca, koji podržavaju nedavno smenjenu predsednicu Dilmu Rusef. Odlazak Dilme Rusef, koja je opozvana zbog nameštanja javnih računa, označao je i kraj 13 godina levičarske vlade u toj zemlji.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара