Lancinger tuži FIS zbog gubitka noge

Bivši austrijski skijaš Matijas Lancinger najavio je tužbu protiv Svetske sikijaške federacija (FIS) zbog udesa u martu posle kojeg su mu lekari amputirali levu nogu.

Lancingerov advokat Manfred Ajneter rekao je da njegov klijent smatra da je FIS odgovoran za to što u Kvitfjelu, u Norveškoj, nisu postojali adekvatni uslovi za rad lekara što je dovelo do amputacije.

Ajneter je naveo da je Lancinger angažovao jednog vrhunskog hirurga iz Minhena čiji izveštaj je pokazao da je austrijski skijaš morao mnogo brže biti operisan i da su metode za spasavanje leve noge bile "pogrešne".

"Izveštaj stručnjaka pokazuje 'crno na belo' da je moj klijent bio žrtva pukog 'odrađivanja' posla od strane pojedinaca", naveo je Ajneter.

Lekari bolnice u Oslu su 4. marta Lancingeru amputirali nogu ispod kolena, dva dana posle nesreće u trci za Svetski kup.

Čelnici FIS-a danas nisu bili dostupni za komentar povodom Lancingerovih optužbi.

Nekoliko dana posle nesreće FIS je saopštio da su za ovaj slučaj najodgovorniji lokalni organizatori trke koji nisu poštovali bezbednosne standarde trke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи