Kuglanje

Kuglašima Srbije pet medalja na prvenstvu sveta

Kuglaši Srbije osvojili su pet medalja, jednu zlatnu, četiri srebrne i jednu bronzanu, na prvenstvu sveta u kuglanju koje je završeno u Banjaluci.

U bodovanju za "Kup nacija", gde se računaju svi rezultati na šampionatu, Srbija je osvojila prvo mesto sa 187 poena, ispred Mađarske sa 162 i Nemačke sa 152 poena.

Zlatnu medalju za reprezentaciju Srbije osvojio je mešoviti par Zorica Barać - Vilmoš Zavarko. Oni su u finalu savladali mađarsku kombinaciju Đenđi Čongradi - Laslo Karšai. Bronze su pripale parovima Italije i Slovenije.

Srebrne medalje osvojili su Livia Santo u pojedinačnoj konkurenciji, Nevenki Joković u sprintu i Vilmošu Zavarku koji je druga mesta osvojio u sprintu i u kombinaciji, gde se računaju rezultati iz pojedinačnog dela i sprinta.

Liviu Santo je u finalu savladala Korina Kastner iz Nemačke. Za bronzanu medalju igrala je Nevenka Joković, ali je poražena od Nemice Cimerman.

Jokovićeva je u sprintu u finalu izgubila od Nemice Cimerman, bronze su pripale Radi Savić iz Slovenije i Gabrijeli Kuharovoj iz Slovačke.

Zavarko je u finalu sprinta poražen od Mađara Gabora Kovača. Jovan Ćalić je osvojio bronzanu medalju u sprintu, pošto je u polufinalu poražen od Kovača. Drugu bronzu osvojio je Rumun Virgil Dorin koga je u polufinalu eliminisao Zavarko.

U kombinaciji prvi je bio Mađar Norbert Kiš sa 898 čunjeva, drugi Vilmoš Zavarko (Srbija) sa 895, a treći Mađar Gabor Kovač sa 879 čunjeva. Četvrto mesto osvojio je srpski reprezentativac Jovan Ćalić sa 879 čunjeva.

Bilans medalja na SP:

1. Mađarska 5 (2 - 2 - 1)
2. Nemačka 4 (2 - 1 - 1)
3. Srbija 5 (1 - 4 - 1)
4. Rumunija 3 (1 - 1 - 1)
5. Hrvatska 1 (1 - 0 - 0)
6. Slovenija 3 (0 - 1 - 2)
7. Italija 1 (0 - 0 - 1)
8. Slovačka 1 (0 - 0 - 1)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи