Jasna Šekarić ne ide u Rio?!

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Jasna Šekarić neće nastupati na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, odlučeno je na sednici Upravnog odbora Streljačkog saveza Srbije (SSS).

Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije na današnjoj sednici je odredio olimpijski tim Srbije za Igre u Riju, ali u njemu nema Šekarićeve, koja je među prvima izborila plasman u Rio.

Posle višesatne diskusije utvrđen je konačan predlog sastava reprezentacije za Igre u Riju. Predlog sportskog direktora Srećka Pejovića je usaglašen, osim što se diskutovalo o izboru drugog strelca pištoljem za žene. Za ovo mesto konkurisale su Jasna Šekarić i Zorana Arunović. Osam od devet članova UO su glasali da u sastavu bude Arunovićeva, dok se jedan član uzdržao.

"Uvažavajući sve zasluge Jasne Šekarić za olimpijski pokret i streljački sport u Srbiji, Upravni odbor se rukovodio kriterijumima da najspremniji sportisti idu na Olimpijske igre i rezultatima sa kriterijumskih takmičenja, kada je doneo odluku da Srbiju u Riju predstavlja Zorana Arunović", rekao je predsednik SSS Siniša Mašović.

Srbiju će u takmičenjima puškom predstavljati Andrea Arsović, Ivana Anđušić Maksimović, Stevan Pletikosić, Milenko Sebić i Milutin Stefanović, dok će pištoljem gađati Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Bobana Veličković i Zorana Arunović.

Konačnu odluku donosi Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije, koji potvrđuje predloge nacionalnih saveza.

"Devet olimpijskih kvota, koje su srpski strelci ispunili u kvalifikacionom periodu su vlasništvo nacionalnih saveza i olimpijskih komiteta, a ne takmičara", navodi se u saopštenju SSS.

Stručni štab će biti određen naknadno, posle dogovora sa Olimpijskim komitetom Srbije.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије