Читај ми!

Pistorijus dobio šestogodišnju zatvorsku kaznu

Južnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorijus osuđen je na šestogodišnju kaznu zatvora za ubistvo devojke Rive Stenkamp. Pistorijus je tako, u ponovljenom sudskom postupku, dobio manju kaznu od predviđene minimalne kazne u Južnoj Africi od 15 godina za ubistvo.

U ponovljenom sudskom postupku Oskaru Pistorijusu je praktično uvećana kazna iz prvog postupka, ali je ujedno izrečena i znatno manja od maksimalno predviđene za učinjeno nedelo. 

Posle tri i po godine okončan je slučaj koji je zaokupljao veliku pažnju južnoafričkih i svetskih medija.

Pistorijus se neće žaliti na šestogodišnju zatvorsku kaznu, koju je dobio za ubistvo devojke Rive Stenkamp, rekao je jedan od njegovih advokata Endru Foset.

"Poštujemo odluku sudije i nećemo se žaliti. Oskar će služiti kaznu...", rekao je Foset novinarima po izlasku iz suda u Pretoriji.

Pistorijus, prvi paraolimpijac koji se pre četiri godine u Londonu ravnopravno takmičio sa olimpijcima, odmah po izricanju presude odveden je u zatvor. On će čim odsluži polovinu kazne steći pravo na uslovnu slobodu. 

Pistorijus je 14. februara 2013. godine u svojoj kući ubio svoju devojku Rivu Stenkamp vatrenim oružjem kroz zatvorena vrata kupatila, pošto je, kako je rekao, mislio da je provalnik.

Oskar Pistorijus je prvo osuđen za ubistvo iz nehata i dobio je petogodišnju zatvorsku kaznu, ali je Apelacioni sud Južne Afrike preinačio tu presudu i osudio ga za ubistvo.

Ustavni sud je odbacio žalbu paraolimpijca na presudu za ubistvo. Šestostruki osvajač zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama pušten je krajem oktobra u kućni pritvor, posle godinu dana u zatvoru.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво