Читај ми!

Treća medalja za srpski kajak, Tomićević i Zorić bronzani

Srpski kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojili su brnzanu medalju u disciplini 1.000 metara na prvenstvu Evrope u Moskvi.

Srpski dvosed trku je završio u vremenu od 3:13.832, što je za samo 824 hiljaditinki sporije bilo od drugoplasiranih Mađara.

Prvo mesto osvojio je nemački dvosed rezultatom 3:12.732.

"Ovo je bila veoma teška trka za nas. Znamo da ovo nije top forma i da imamo još rezerve. Mislio sam da ćemo bolje izveslati u finišu, to nismo uradili, ali smo uspeli da dođemo do trećeg mesta. Osećali smo da možemo više, ali s obzirom na to da smo još u pripremnom periodu za Rio, zadovoljan sam osvojenom medaljom", rekao je Zorić.

Marko Tomićević veruje da ovo nije bila njihova najbolja trka.

"Nisam zadovoljan jer mislim da nismo odveslali našu najbolju trku, znam da ima trka kada imamo bolji osećaj u srednjem delu, ali nam do Rija ostaje dovoljno vremena. Ne mogu da budem nezadovoljan bronzanom medaljom, pogotovo što smo je osvojili za malo. Verovatno nas je Bog pogledao i to je neka uteha", kazao je Tomićević.

Zorić i Tomićević će sutra zajedno sa Dejanom Pajićem i Vladimirom Torubarovim veslati finale četveroseda na 1.000 metara.

"Nismo toliko uveslani i dosta sciliramo i verujem da, ukoliko se potrefi da sutra odveslamo dobro, možemo da napravimo dobar rezultat s obzirom da smo u Račicama osvojili četvrto mesto sa veoma malo treninga", rekao je Marko Tomićević.  

Tomićević i Zorić osvojili su danas već treću medalju za srpski kajak u Rusiji, nakon što su ranije Kristina Bedeč (K1 1.000 metara) i Milica Starović i Dalma Ružičić Benedek (K2 1.000) osvojile zlato.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво