Читај ми!

Dva zlata za srpske kajakašice u Moskvi

Srpski dvosed Milica Starović i Dalma Ružičić Benedek postao je novi prvak Evrope u kajaku u trci na 1.000 metara. Prethodno je Kristina Bedeč osvojila zlato u disciplini K1 na 1.000 metara.

Srpska kajakašica Kristina Bedeč osvojila je zlatnu medalju u disciplini K1 na 1.000 metara na Evropskom prvenstvu u Moskvi.

Bedeč je trku završila u vremenu od 4:00.840 minuta i sa samo 148 hiljaditinki ispred drugoplasirane Tamare Takač iz Mađarske.

Treće mesto zauzela je Koni Vasmut iz Nemačke rezultatom 4:03.128.

Srpski dvosed Milica Starović i Dalma Ružičić Benedek postao je novi prvak Evrope u kajaku u trci na 1.000 metara.

One su u trci na 1.000 metara trijumfovale u vremenu od 3:38.564 minuta, ispred mađarskog i rumunskog dvoseda.

Starović i Ružičić Benedek došle su do nove medalje na kontinentalnim prvenstvima, nakon što su prošle godine u češkim Račicica osvojile bronzu.

Kajakaši: Medalje jačaju samopouzdanje za Rio

Srpski kajakaši zadovoljni su osvojenim medaljama, koje im daju samopouzdanje pred Olimpijske igre u Rio De Žaneiru.

"Kada se osvoji medalja, a posebno ona najsjanija na velikom šampionatu možemo da budemo samo maksimalno srećne i prezadovoljne, a svakako tome doprinosi i da smo odveslale stvarno dobru i jaku trku", rekla je Milica Starović posle trke.

Srbija je drugog dana Evropskog prvenstva osvojila dve zlatne i jednu bronzanu medalju.
Starovićeva je sa Dalmom Ružičić-Benedek osvojila zlatnu medalju na 1.000 metara.

"Držale smo se našeg plana, a to je posebno u grupnim posadama jedna od bitnijih stvari i onda kada sve to prođe kako treba osećamo samo veliku sreću. Počele smo sezonu u dobrom ritmu, i bile smo zadovoljne, a onda se nešto u Račicama dogodilo da ni mi ne znamo u čemu je bio problem i zbog toga nam ova medalja uliva samopouzdanje i presrećne smo zbog ovog zlata", kazala je Starovićeva.

Ona će se sutra takmičiti i u finalu jednoseda na 500 metara.

"Ova medalja je apsolutno dodatni motiv da se dokažem i u jednosedu. U toj disciplini sam praktično početnik i fokus je samo na meni i upravo zbog toga ne osećam nikakav pritisak. Ostaje jedino da odradim trku maksimalno i time ću biti zadovoljna", rekla je Milica Starović.

Kristina Bedeč je osvojila zlatnu medalju u jednosedu na 1.000 metara. Kako je rekla, trka joj je išla dobro od samog početka.

"Moja strategija je bila slična kao i prošle godine, da budem ispred svih ostalih jer mi to daje dodatno samopouzdanje. Da vodim sve vreme trke i da pokušam da 'preživim' poslednjih 250 metara. Prošle godine mi to nije pošlo za rukom, ali sam ove godine uspela i presrećna sam zbog toga", rekla je posle dodele medalja Kristina Bedeč.

Nju sutra očekuje i takmičenje u jednosedu na 5.000 metara.

"Takmičenje na 5.000 metara je uvek nepredvidivo jer nikad ne znaš da li ćeš se sudariti sa nekim. Moj plan je da izađem na trku i da se dobro provedem. Ova medalja mi je dodatni motiv da i sutra dam sve od sebe i da osvojim još jednu", navela je Bedeč.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво