IAAF suspendovala Rusiju

Međunarodna atletska federacija (IAAF) suspendovala je Atletski savez Rusije, zbog izveštaja Svetske antidoping agencije, u kome se navodi da su ruski atletičari i funkcioneri umešani u široko korišćenje dopinga.

Međunarodna atletska federacija (IAAF) privremeno je suspendovala Atletski savez Rusije zbog doping skandala.

Kako se navodi, na glasanju u IAAF-u je sa 22 glasa i jednim protiv izglasano da se Rusija suspenduje na neodređeno vreme, jer je država navodno znala za doping.

Ruski sportisti bi zbog ovog skandala mogli da propuste naredne Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Svetska antidoping agencija (VADA) je u ponedeljak objavila izveštaj u kome se navodi da su ruski atletičari i funkcioneri umešani u široko korišćenje dopinga, ometanje doping testova i zataškavanje korišćenja nedozvoljenih sredstava.

Mutko: Vrlo čudna odluka

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko smatra da je odluka Međunarodne atletske federacije (IAAF) da suspenduje Rusiju na neodređeno vreme "veoma čudna".

"Krajnje čudna odluka... Ipak, mi ćemo mirno reagovati. Ništa drugo nismo očekivali", rekao je Mutko i dodao da postoji mogućnost da ruski atletičari učestvuju na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu u martu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи