Читај ми!

Baloteli mora na operaciju

Baloteli sledeće nedelje ide na operaciju. Dunga: Nejmar je trenutno najbolji na svetu. Mediji: Verder želi De Jonga. Rukometaši Vojvodine osvojili Superkup Srbije. Ubedljiv poraz vaterpolista Partizana od Pro Reka. Bekenbauer odbija javno da govori o Mundijalu 2006. godine. Odbojkašice Vizure nemoćne u Jekaterinburgu. Rajo Valjekano pokrenuo klub u SAD. Lamin Dijak podneo ostavku na mesto počasnog člana MOK-a.

22.00 - Vaterpolisti Partizana izgubili su na gostovanju od Pro Reka sa ubedljivih 3:15 (2:5, 0:1, 1:3, 6:0) u drugom kolu Grupe B Lige šampiona.

Crno-belima je ovo drugi poraz u najelitnijem takmičenju, posle poraza od Solnoka u prvom kolu, dok je Pro Reko upisao drugi trijumf.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Frančesko di Fulvio sa tri gola, nekadašnji igrač Partizana Dušan Mandić postigao je dva, kao i Andrija Prlainović, dok je Duško Pijetlović utakmicu završio sa jednim postignutim golom.

Golove za Partizan postigli su Gavril Subotić, Radomir Drašović i Đorđe Vučinić.

U narednom kolu Partizan na svom bazenu dočekuje Galatasaraj.

21.30 - Rukometaši novosadske Vojvodine osvojili su u Aranđelovcu trofej Superkupa Srbije, pošto su pobedili subotički Spartak sa 24:18.

Vojvodina je tako osvojila treći pehar u Super kupu Srbije.

Novosađani su odličnom partijom od 25. minuta, kada je Spartak poslednji put bio u egalu (9:9), dominirali na terenu i sasvim zasluženo osvojili trofej i novčanu nagradu od 100.000 dinara.

Subotičanima je pripala utešna nagrada od 50.000 dinara. 

18.40 - Fudbalski klub Verder iz Bremena zainteresovan je da u zimskom prelaznom roku u svoje redove dovede igrača Milana Najdžela de Jonga, preneli su italijanski mediji.

Holandski fudbaler se bori za mesto u timu od kako je ovog leta na klupu Milana seo srpski trener Siniša Mihajlović, tako da je i ranije bilo medijskih spekulacija da je blizu odlaska sa San Sira.

Tutosport je objavio informaciju da je Verder iz Bremena zainteresovan za De Jonga, odnosno da želi da ga dovede na pozajmicu u zimskom prelaznom roku.

I pored toga što je u prve dve utakmice nove sezone u Seriji A nosio kapitensku traku, De Jong je do sada odigrao samo četiri utakmice u italijanskom šampionatu.

18.20 - Odbojkaši Novog Pazara poraženi su u rumunskom gradu Galaci od domaće Arkade sa 1:3 (14:25, 25:22, 15:25, 14:25) u prvom susretu drugog kola evropskog Kupa izazivača.Utakmica u dvorani "Dunarea" trajala je 87 minuta.

Ekipu Arkade predvodio je Viktor Sisojev sa 20 poena, a sledili su ga Kajo Sezar sa 17, Silviju-Joan Suson sa 12, Nemanja Radović sa devet i Ivan Markez sa osam poena.
Najefikasniji u timu Novog Pazara bio je Branislav Radović sa 13 poena, Jovan Delić osvojio je devet, dok su Hamza Zatrić i Marko Božović dodali po osam poena.

Revanš utakmica igraće se 18. novembra od 19.00 u dvorani "Pendik".

Da bi izborili igranje "zlatnog seta", Pazarcima je neophodna pobeda od 3:0 ili 3:1, a
u slučaju svakog drugog rezultata u šesnaestinu finala Kupa izazivača plasiraće se ekipa iz Rumunije.

18.10 - Selektor reprezentacije Brazila Karlos Dunga smatra da je Barselonin napadač Nejmar trenutno najbolji fudbaler na svetu. Prema njegovom mišljenju, kod Nejmara je u poslednjih nekoliko godina primetan impresivan napredak u igri.

Nejmar je trenutno superioran u odnosu na Kristijana Ronalda i Lionela Mesija, to se može utvrditi na osnovu statističkih podataka. On je efikasniji. Mesi ima zdravstvenih problema, Ronaldo još nije dostigao svoj prošlogodišnji nivo, a Nejmar stalno napreduje u timu Barselone. Kada sam video njegov gol u pobedi protiv Viljareala (3:0) pomislio sam kako bi bilo sjajno da tako nešto ponovi i u dresu reprezentacije. Takve stvari čine fudbal lepim, rekao je Dunga za sportski dnevnik AS.

17.40 - Legendarni nemački fudbaler Franc Bekenbauer odbija da javno govori o skandalu oko Svetskog prvenstva 2006. godine, saopštio je danas njegov menadžment.

"Franc Bekenbauer je na raspolaganju nadležnim oraganima i stoga ne želi da priča u javnosti o Svetskom prvenstvu 2006. godine", navodi se u saopštenju njegovog menadžmenta.

Bekenbauer, koji je tada bio predsednik Organizacionog odobra, ključna je figura u aferi oko kandidature Nemačke za domaćina Mundijala 2006. godine.

16.00 - Odbojkašice Vizure poražene su u Jekaterinburgu od ekipe Uraločke sa 3:0 (25:14, 25:21, 25:19) u drugom kolu D grupe Lige šampiona. Vizura nije uspela da posle istorijske pobede protiv Kana (3:0) napravi novo iznenađenje protiv favorizovanih Ruskinja.

Najefikasnija u srpskom timu bile su Ljiljana Ranković sa 14 poena, Maja Aleksić sa 11, dok je Sara Lozo osvojila osam poena.

Odbojkašice Vizure narednu utakmicu u Ligi šampiona odigraće 25. novembra u dvorani Šumice protiv Volera iz Ciriha.

12.50 - Bivši predsednik Međunarodne atletske federacije (IAAF) Lamin Dijak podneo je ostavku na počasno članstvo u Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK).

Ostavka je usledila dan pošto ga je izvršni odbor MOK privremeno suspendovao.

Francuske vlasti su prošle nedelje pokrenule istragu protiv njega, pod optužbama za korupciju i pranje novca, što ima veze sa zataškavanjem ruskih slučajeva dopinga.

Dijak je bio punopravni član MOK-a punih 15 godina, do 2014, kada je napunio 80 godina, što je doba kada je penzija obavezna. Nakon toga je postao počasni član. Ovaj Senegalac je u avgustu sišao s dužnosti predsednika IAAF, nakon 16 godina na njenom čelu.

11.00 - Fudbaler Milana Mario Baloteli sledeće nedelje biće operisan i trebalo bi na teren da se vrati posle zimske pauze. Baloteli je rešio da operiše povredu prepona zbog koje nije trenirao od kraja septembra, piše Gazeta delo Sport a prenosi Tanjug.

Kako se navodi, 25-godišnji napadač na ovaj potez odlučio se nakon konsulatacija i lekarskog pregleda u Danskoj. Baloteli se u avgustu vratio u Milan kao pozajmljen igrač Liverpula. Za tim Siniše Mihajlovića ove sezone zabeležio je samo tri nastupa i jedan gol.

10.30 - Španski fudbalski prvoligaš Rajo Valjekano pokrenuo je klub u SAD, koji će se od sledeće godine takmičiti u Severnoameričkoj fudbalskoj ligi (NASL), drugom rangu takmičenja u Severnoj americi. Klub će se zvati Rajo OKC, odnosno Oklahoma siti Lajtning, a utakmice će igrati na stadionu srednje škole Jukon, čiji je kapacitet 6.000 mesta, izveštava Beta.

To je drugi fudbalski klub u Oklahomi, posle Oklahoma siti Enerdžija. Rajo je tako postao prvi klub iz Primere koji će uložiti novac u severnoamerički tim. Vlasnik Rajo Valjekana Raul Martin Presa biće većinski vlasnik novog kluba, a manjinski će biti Šon Džons, koji je rođen u Oklahomi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво