Remzi pauzira do kraja novembra

Arsenal bez Arona Remzija do kraja novembra. Karlton Kol potpisao za Seltik. Nejmar se vraća u reprezentaciju. Popović: Utakmica sa Spartakom je prekretnica. Barselona imala rekordne prihode, uz pad profita

17.00 - Kapiten Brazila Nejmar vratiće se u reprezentaciju za utakmice protiv Argentine i Perua u kvalifikacijama za Mundijal u Brazil, nakon što mu je istekla suspenzija zbog crvenog kartona protiv Kolumbije na Kopa Amerika.

Nejmar je zbog udaranja protivničkog igrača Murilja kažnjen sa četiri utakmice, dve je "odradio" na kontinentalnom prvenstvu, a preostale dve na startu kvalifikacija početkom oktobra, kada je Brazil prvo izgubio od Čilea sa 2:0, a potom savladao Venecuelu sa 3:1.

15.30 - Barselona je objavila da je ostvarila rekordni prihod od 608 miliona evra u prošloj sezoni, uz pad profita, zbog bonusa isplaćenih igračima i zbog transfera.

Važno je da je klub ostvario profit, finansijska situacija je solidna, rekla je potpredsednik Barselone zadužena za finansije Suzana Monhe. Ona je naglasila da je katalonski klub "na dobrom putu ka cilju od milijardu evra obrta".

Barselonini prihodi porasli su za 15 odsto u odnosu na 530 miliona evra koliko su iznosili prethodne sezone.

15.00 - Trener Jagodine Miljojko Gošić rekao je danas da njegovi fudbaleri imaju psihološku barijeru, ali i izrazio uverenje da će protiv Javora u predstojećoj utakmici Super lige pružiti svoj maksimum.

Imamo psihološku barijeru. To je ono što otežava naš put koji je trnovit. Nismo uspeli u međuvremenu da preskočimo tu psihološku barijeru, da dobijemo utakmicu, iz raznoraznih okolnosti. Sve vreme dok budem trener Jagodine štitiću ove momke, jer sam siguran da oni i na treningu i na utakmici daju svoj maksimum, kazao je Gošić novinarima u Jagodini.

14.30 - Odbojkaši novosadske Vojvodine igraće protiv Spartaka u Subotici u osmini finala Kupa Srbije, a Crvena zvezda gostuje ekipi Kleka.

Mladi Radnik u Požarevcu dočekuje Partizan, dok Kosovska Mitrovica ekipu Radničkog iz Kragujevca.

U ostalim mečevima sastaju se: Jedinstvo (Stara Pazova) - Spartak (Ljig), Toplički vitezovi (Kuršumlija) - Novi Pazar, Niš - Inđija i Železničar - Ribnica.

Utakmice osmine finala na programu su 24. i 25. novembra.

13.30 - Fudbaler Arsenala Aron Remzi pauziraće do kraja novembra zbog povrede butnog mišića u pobedi od 2:0 nad minhenskim Bajernom u Ligi šampiona

Remzi, koji se cele prošle sezone mučio sa sličnim povredama, morao je da napusti teren u 57. minutu.

Menadžer Arsenala Arsen Venger rekao je da je povreda Remzija najverovatnije posledica preopterećenosti, pošto je, što za klub, što za reprezentaciju Velsa, u dosadašnjem delu sezone igrao na 17 utakmica.

Remzi će propustiti utakmicu protiv Evertona u subotu, kao i derbi protiv Totenhema 8. novembra.

Venger je takođe, potvrdio da će i drugi golman David Ospina najverovatnije pauzirati do kraja novembra.

13.00 - Odbojkašice Crvene zvezde gostovaće ekipi Smederava u osmini finala Kupa Srbije, dok će branilac trofeja Vizura igrati protiv Milenijuma u Nišu, odlučeno je žrebom u Beogradu.

Jedinstvo iz Užica dočekaće u dvorani Veliki Park Spartak iz Subotice, a Zrenjanin ekipu TENT-a.

U ostalim mečevima sastaju se: Futog - Dinamo (Pančevo), Gimnazijalac (Kraljevo) - Železničar (Lajkovac), Fok (Futog) - Jedinstvo Stara Pazova i Beograd - Kraguj.

Utakmice osmine finala na programu su 17. i 18. novembra.

12.00 - Trener Čukaričkog Zoran Popović kaže da njegova ekipa mora ozbiljno da pristupi utakmici sa subotičkim Spartakom.

Igrači će morati da se pripreme da odigraju maksimalno profesionalno i bukvalno da odrade utakmicu na način koji je neophodan da bismo došli do potrebnog rezultata. Utakmica je možda i prekretnica što se tiče stanja na tabeli. Sa pobedom idemo ka vrhu, što ovi igrači svojim kvalitetom i zalaganjem zaslužuju, rekao je Popović, prenosi sajt beogradskog kluba.

Spartak je vrlo nezgodan tim. Biće to zahtevan susret, kao i onaj protiv Jagodine. Oni igraju agresivno, brzo, ekipa koja će doći ovde sa dva bloka i neće biti lagana utakmica. Ko god ih bude doživeo lagano imaće problema da se adaptira
, kazao je Popović.

On je rekao da za utakmicu sa Spartakom neće moći da računa na povređenog defanzivca Li Adija i dodao da njegov tim očekuju tri teške utakmice u predstojećih 10 dana.

Kapiten Igor Matić rekao je da Spartak u Beograd dolazi motivisan sa željom da se dokaže.

Analizirali smo ih i iznenadili su me agresvnom igrom. ;Znaju šta rade. Dobro stoje na terenu i sigurno da nas očekuje jako teška utakmica. Nije fraza. Dolaze u Beograd da se pokažu u što boljem izdanju. ;Moramo maksimalno ozbiljno da je shvatimo kako bismo upisali tri boda. Da gledamo sebe. Imamo dobar niz, dobre rezultate. Svaka je utakmica bitna i ključna, ali sada je zaista trenutak da pokušamo da uhvatimo priključak za vrh tabele, kazao je Matić.

Utakmica 15. kola Super lige između Čukaričkog i Spartaka iz Subotice igraće se sutra od 18.00 na Banovom brdu.

11.00 - Doskorašnji fudbaler Vest Hema Karlton Kol potpisao je dvogodišnji ugovor sa Seltikom, potvrđeno je na sajtu škotskog kluba.

Engleski napadač je karijeru započeo u Čelsiju sa kojim ima osvojenu titulu šampiona Engleske, a nastupao je i za Vulverhempton, Čarlton Atletik i Aston Vilu.

Član Vest Hema bio je od 2006. godine i za "čekićare" je zabeležio ukupno 293 nastupa i 68 puta se upisao u listu strelaca.

Kol je prošao sve mlađe selekcije reprezentacije, a za A tim Engleske upisao je sedam nastupa.

10.00 - Peta teniserka sveta Petra Kvitova predvodiće :ešku u finalu Fed kupa u novembru protiv Rusije, saopštio je selektor češke reprezentacije Petr Pala.

Pored Kvitove, u ekipi Češke su još Lusi Safarova, Karolina Pliskova i Barbara Stricova.

Kvitova i Safarova predvodile su Češku do tri trofeja u Fed kupu u poslednje četiri godine.

Boje Rusije braniće Marija Šarapova, Jekaterina Makarova, Anastasija Pavljučenkova i Jelena Vesnina.

Češka vodi u međusobnim duelima protiv Rusije sa 3:2, uključujući i pobedu u finalu 2011. godine u Moskvi.

Četvorostruki šampion Fed kupa Rusija pokušaće da "uzvrati udarac" posle razočaravajuće 2014. godine, kada je u prvom kolu izgubila od Australije sa 4:0.

Finale Fed kupa na programu je 14. i 15. novembra u Pragu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво