Sportski dan

Džun Stenkamp: Ne želim da se svetim Pistorijusu

Majka Rive Stenkamp koju je ubio Oskar Pistorijus, ne želi da se sveti južnoafričkom paraolimpijcu. Tavekio: Ispitaćemo sve oko Skudeta iz 1927. Feninger zbog povrede propušta sezonu. Čang: Fifa sabotira moju kandidaturu za predsednika.Serđi Roberto pauzira do deset dana.

18.30 - Srpski teniser Nenad Zimonjić i Poljak Marćin Matkovski uspešno su startovali na ATP turniru u Beču savladavši Španca Giljerma Garsiju-Lopeza i Austrijanca Dominika Tima u dva seta - 6:0, 6:3.

Zimonjić i Matkovski, koji su postavljeni za treće nosioce na turniru, u četvrtfinalu čekaju bolje iz meča David Ferer/Mark Lopez (Španija) - Andreas Sepi (Italija)/David Marero (Španija).

Turnir u Beču igra se za ukupan nagradni fond od 2,32 miliona evra.

18.15 - Srpski teniser Viktor Troicki završio je učešće u drugom kolu ATP turnira Kup Kremlja u Moskvi pošto je poražen od Rusa Tejmuraza Gabašvilija u dva seta - 6:2, 6:3.

Troicki je kao treći nosilac na turniru bio slobodan na startu, ali nije ispunio očekivanja u duelu sa 57. teniserom sveta.

Igrao je brzopleto i pravio brojne greške, što je iskusni Rus umeo da iskoristi i zasluženo slavi nakon nešto više od sat borbe.

Gabašvili u četvrtfinalu čeka pobednika susreta između zemljaka Jevgenija Donskoja i Litvanca Rikardasa Berankisa.

Turnir u Moskvi igra se za ukupan nagradni fond od 771.525 dolara.

17.00 - Fudbaler Barselone Serđi Roberto pauziraće od sedam do 10 dana, zbog povrede prepona, saopštio je katalonski klub. Roberto se povredio u pobedi protiv Bate Borisova od 2:0 u Ligi šampiona.

On će propustiti predstojeći meč protiv Eibara u Primeri i gostovanje Viljanovenseu u okviru Kupa kralja sledeće nedelje, ali bi mogao da bude spreman za utakmicu protiv Hetafea 31. oktobra.

Barselona je već oslablljena neigranjem povređenih Andresa Inijeste i Rafinje, dok će Lionel Mesi morati da odsustvuje još najmanje tri nedelje dok se ne oporavi od povrede ligamenata kolena.

16.30 - Austrijska skijašica Ana Feninger moraće da propusti celu sezonu zbog povrede kolena koju je zadobila na treningu. Dvostruka uzastopna ukupna pobednica Svetskog kupa pala je na treningu na glečeru Retenbah i tom prilikom pokidala ligamente desnog kolena.

Trostruka svetska šampionka biće podvrgnuta operaciji.

16.00 - Predsednik Fudbalskog saveza Italije Karlo Tavekio nagovestio je da postoji mogućnost da šampionska titula iz 1927. godine bude naknadno dodeljena Torinu.
Torino je te godine osvojio Skudeto na terenu, ali mu je na kraju oduzet, jer je direktor kluba navodno podmitio fudbalera Juventusa kako bi Torino dobio odlučujuću utakmicu. Iako su postojale sumnje, Luiđi Alemandi nikada nije priznao da je primio novac. Trofej te godine nikome nije dodeljen.

Nakon prijema zahteva Torina, ali i iz drugih razloga, Savez je spreman da ispita tu stvar, rekao je Tavekio za italijanske medije.

Predsednik Torina Urbano Kairo rekao je ranije ove nedelje da će taj klub nastaviti da se bori kako bi ispravio nepravdu.

To je naš Skudeto u svakom pogledu. Moramo pokušati da ga vratimo, naveo je Kairo.

15.00 - Član Auto moto kluba Novi Pazar Esad Došljak rekao je da je zadovoljan sezonom u kojoj je osvojio titulu šampiona Srbije u Klasi pro rwd, dok mu je u Prvenstvu jugoistočne Evrope pripalo drugo mesto.

Okončana je veoma teška i zahtevna sezona u disciplini drag, svi takmičari pružili su maksimum. Drago mi je da sam uspeo da svoju državu i Novi Pazar promovišem na najbolji način, zadržavši poziciju u samom vrhu u trkama ubrzanja, rekao je Došljak Radiju sto plus.

Poslednja trka u 2015. godini održana je 4. oktobra u Glamoču, u Bosni i Hercegovini, gde je Došljak trijumfovao u Klasi 11 sekundi i dodao druga mesta u Klasi pro rwd i superfinalu.

Bilo je mnogo poteškoća tokom godine, ali na kraju smo ostvarili planove. Moj tim je skoro savršeno ispunio zacrtane ciljeve, poštujući fer-plej, naglasio je Došljak.

On je najavio da će sa svojim timom, u automobilu Opel Korsa RS, pokušati da sledeće sezone "probije" Klasu devet sekundi.

Već smo počeli da se pripremamo za naredna iskušenja, želimo da uđemo u svet najekstremnijih brzina. Možda zvuči nemoguće, ali znamo dobitnu formulu, rekao je Došljak.

13.00 - Majka Rive Stenkamp koju je ubio Oskar Pistorijus, rekla je da ne želi da se osveti južnoafričkom paraolimpijcu.

Šestostruki osvajač zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama Pistorijus pušten je u ponedeljak u kućni pritvor, posle godinu dana u zatvoru, od petogodišnje kazne koliko je dobio za ubistvo iz nehata svoje devojke Rive Stenkamp.

On je 14. februara 2013. godine ubio Rivu Stenkamp, vatrenim oružjem kroz zatvorena vrata kupatila, pošto je, kako je rekao, mislio da je provalnik.

Pistorijus će biti u kućnom pritvoru, u luksuznoj vili svog ujaka Arnolda, ali će morati 3. novembra da se pojavi pred sudom zbog žalbe koju je tužilaštvo podnelo na presudu za ubistvo iz nehata, pošto smatra da je 28-godišnji paraolimpijac namerno ubio svoju devojku.

Nemam osećaj osvete. Ne želim da ga povredim, već je hendikepiran. Ne želim da bude bačen u zatvor i da pati. To neće vratiti Rivu. U mom srcu nema osvete, to sam prevazišla, rekla je Džun Stenkamp na otvaranju "Fondacije Riva Stenkamp" u školi u Port Elizabetu, preneli su britanski mediji.

Ona je u tu srednju školu donela govor koji je njena ćerka trebalo da održi na dan kada je ubijena.

Nastaviću tamo gde je ona stala, rekla je Džun Stenkamp pre nego što je pročitala odlomke iz govora.

12.00 - Bivši potpredsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Čang Mong Jun optužio je tu organizaciju da šestogodišnjom suspenzijom kojom ga je kaznila, sabotira njegov pokušaj da zameni Sepa Blatera na mestu predsednika.

Čang je rekao da ga Etički komitet Fife još nije pisanim putem obavestio zbog čega ga je pre dve nedelje suspendovao na šest godina.

Fifa je istraživala njegovu ulogu u nepravilnostima prilikom kandidatura za domaćina svetskih prvenstava 2018. i 2022. godine. Čang namerava da se kandiduje za predsednika Fife, a krajnji rok za podnošenje kandidatura je 26. oktobar.

Ne mogu da se kandidujem zbog nepravednih sankcija, ali ne mogu ni da se žalim na njih ili dobijem privremenu meru švajcarskog suda, jer mi do sada nije stiglo obrazloženje odluke, pošto je Etički komitet Fife odbio da ga pošalje. Fifa nastavlja da sabotira moju kandidaturu za predsednika, rekao je Čang.

11.00 - Aktuelna pobednica Svetskog kupa u skijanju Austrijanka Ana Feninger prebačena je u bolnicu zbog povrede kolena tokom treninga, tri dana pred početak sezone.

Kako je saopštila Skijaška federacija Austrije, Feninger je pala tokom treninga u veleslalomu i prebačena je helikopterom u kliniku u Insbruku.

Austrijanka (25) koja je poslednje dve sezone osvajala titulu ukupne pobednice Svetskog kupa ima probleme sa kolenom već godinama.

Nova sezona biće otvorena u subotu tradicionalnom trkom u veleslalomu na glečeru Retenbah.

Feninger je prošle godine podelila prvo mesto u toj trci sa Amerikankom Mikaelom Šifrin.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво