Sportski dan

Blater uzvraća optužbe

Sep Blater uzvratio na Čangove optužbe za korupciju. Menadžer ljut na Kevina de Brujnea zbog izjava. Zamer: Ostavite Gecea na miru. Džejms Feldin potpisao je jednogodišnji ugovor sa Panatinaikosom. Hrvatska pobedila Tursku, Perasović nije zadovoljan. Trener Svonsija Geri Monk izjavio je da je zadovoljan svojom ekipom i da neće biti novih pojačanja. Barselona će se žaliti zbog isključenja Pikea. Planinari "Balkana" popeli se na vrh Lenjin visok 7.134 m.

22.15 - Fudbaler Bajerna iz Minhena Filip Lam rekao je da će se u novoj sezoni u Bundesligi pet klubova boriti za titulu.

Bavarci su se u poslednje dve sezone praktično prošetali do titule u Nemačkoj. U sezoni 2013/14. su na kraju šampionata imali 19 bodova više od Borusije iz Dortmunda, a prošle 10 više od drugoplasiranog Volfsburga.

Lam veruje da će ove sezone biti teže.

Ne vidim samo jednog konkurenta. Sve se vrti oko pet timova, a videćemo ko će najduže držati korak s nama. Moramo da budemo koncentrisani na sebe, moramo da pobeđujemo. Uvek je bilo i uvek će biti - mi smo lideri, rekao je Lam za Kiker.

21.30 - Barselona će uputiti žalbu nacionalnom savezu zbog isključenja defanzivca Đerarda Pikea u revanš utakmici za trofej Superkupa Španije protiv Atletik Bilbaa, objavio je na svom Tviter nalogu aktuelni španski i evropski prvak.

Katalonci se ne slažu sa tumačenjem u izveštaju posle meča, u kojem se navodi da je Pike dobio direktan crveni karton zbog vređanja pomoćnog sudije.

Sportski dnevnik "As" preneo je da Pikeu zbog tog isključenja preti najmanje četiri meča suspenzije, pa mi mogao da propusti utakmice na otvaranju Primere protiv Atletik Bilbaa, Malage, Atletika Madrid i Levantea.

20.35 - Hrvatski fudbaler i novi igrač Real Madrida Mateo Kovačić oprostio se od navijača Intera i istakao da je tužan što napušta italijanski klub, ali da je "kraljevski klub" sjajna prilika.

Moram da se zahvalim navijačima, klubu, saigračima koji su mi mnogo pomogli. Sada ne znam šta da kažem... S jedne strane sam tužan, a sa druge srećan jer je Real Madrid sjajna prilika. Bilo je teških dana, ali Inter ću uvek nositi u srcu, rekao je Kovačić.

Kovačić će sa Realom potpisti šestogodišnji ugovor, saopštio je ranije danas španski klub. Zvanično predstavljanje hrvatskog fudbalera će biti održano u sredu.

20.10 - Italijanski fudbaler Matija Destro saopštio je da će karijeru nastaviti u Bolonji.

Poslednjih nekoliko nedelja bilo je dosta spekulacija po italijanskim medijima o tome gde će igrač Rome nastaviti karijeru, navodno je za njega bio zainteresovan i engleski Norič, ali je on stavio tačku na sve te spekulacije.

Od danas počinje moja nova avantura u Bolonji. Daću sve od sebe da opravdam vašu veru u mene. Stiiižem, napisao je Destro na svom tviter nalogu.

Ni Roma ni Bolonja još nisu potvrdile ovaj transfer.
Prema navodima italijanskih medija, Bolonja će za italijanskog napadača Romi platiti nešto manje od 10 miliona evra.

Destro je u prvoj polovini prošle sezone za Romu odigrao 16 utakmica i postigao šest golova u Seriji A, a nakon toga je prešao u Milan na pozajmicu, gde je bio strelac tri gola u 16 mečeva.

19.50 - Hrvatska košarkaška reprezentacija pobedila je u Kaunasu selekciju Turske sa 74:66 u pripremnoj utakmici za Evropsko prvenstvo, ali selektor Velimir Perasović nije bio zadovoljan posle meča.

Uvek je dobro kada ekipa pobedi, ali odigrali smo lošije nego protiv Nemačke. Bilo je puno grešaka, dopustili smo protivniku puno ofanzivnih skokova, ali naša pobeda nije dolazila u pitanje... U modernoj košarci greške se brzo kažnjavaju. Danas Turci to nisu iskoristili, ali u budućnosti treba puno čvršće i bolje čuvati prednost koju stekneš, rekao je Perasović.

Hrvatska je u dosadašnjih pet pripremnih utakmica slavila, a u sredu će imati najteži ispit do sada, igraće protiv Litvanije na njenom terenu.

Sigurno će nam biti puno teže, jer će Litvanija imati publiku na svojoj strani, a nama će to biti četvrta utakmica u šest dana. Oni igraju atletsku košarku s puno fizičkog kontakta i biće to dobar test za nas, naveo je Perasović.

19.25 - Golman Vest Hema Adrijan suspendovan je na tri utakmice, saopštio je Fudbalski savez Engleske.

Adrijan je isključen na utakmici protiv Lestera u drugom kolu Premijer lige u subotu, koju je njegov klub izgubio 2:1. Vest Hem se žalio na odluku i izgubio žalbu, posle čega je FA odlučio da ga kazni sa tri utakmice neigranja.

Adrijan neće moći da nastupi protiv Bornmuta, Liverpula i Njukasla. Njega bi u timu trebalo da zameni irski golman Daren Rendolf, koji je u letnjem prelaznom roku došao iz Birmingema.

18.20 - Španski fudbaler Dijego Kapel prešao je u Đenovu, saopštio je italijanski klub.

Kapel (27) je u Đenovu došao iz portugalskog Sportinga. On je prethodne četiri sezone igrao za Sporting, sa kojim je osvojio Kup Portugala.

Karijeru je počeo u Sevilji, a zabeležio je dva nastupa za reprezentaciju Španije.

18.00 - Povratnik u špansku Primeru Betis iz Sevilje objavio je da je gotovo rasprodao godišnje ulaznice za utakmice na domaćem terenu u nastupajućoj sezoni.

Popularni zeleno-beli iz Andaluzije prodali su 42.008 godišnjih karata za svoj stadion Benito Viljamarin, kapaciteta 50.000 gledalaca.

Betis se kao šampion Segunde vratio u Primeru posle jednogodišnjeg odsustva iz elitnog ranga španskog fudbala.

U utakmici 1. kola državnog prvenstva Betis u nedelju dočekluje ekipu Viljareala.

17.40 - Fudbaler Juventusa Klaudio Markizio propustiće početak sezone zbog povrede butine, saopštio je italijanski klub.

Markizio bi trebalo da pauzira tri nedelje.

Juventus će za vikend početi odbranu titule u Seriji A utakmicom protiv Udinezea.

17.20 - Engleski fudbalski prvak Čelsi zainteresovan je za napadača Atletika iz Madrida Antoana Grizmana, prenose britanski mediji.

Prema pisanju Dejli Stara, 24-godišnjeg francuskog reprezentativca želi menadžer Čelsija ZZoze Murinjo.

Navodi se da je klub iz Londona spreman da za njegov transfer ponudi Atletiku sumu od 21 milion funti, dok je Grizman potpisao novi ugovor sa Madriđanima prema kojem otkupna klauzula iznosi 80 miliona evra.

Prošle sezone Francuz je odigrao za Atletiko 53 utakmice i postigao 25 golova.

U dresu nacionalne reprezentacije "trikolora" Grizman do sada ima 18 nastupa, uz pet postignutih golova.

17.00 - Sevilja će pokušati da zadrži poljskog fudbalera Gžegoža Krihovjaka tako što će mu ponuditi novi ugovor, preneli su španski mediji.

Krihovjak je dovođen u vezu sa prelaskom u Arsenal, čiji su ga predstavnici gledali nedavno u Tbilisiju na utakmici Superkupa Evrope.

On je nedavno izjavio da je zadovoljan u Sevilji i da nema nameru da napusti španski klub.

Poljski fudbaler je u Sevilju došao pred početak prošle sezone iz francuskog Remsa i u međuvremenu postao jedan od najboljih igrača u klubu.

16.15 - Hrvatski fudbaler Mateo Kovačić potpisaće šestogodišnji ugovor sa Real Madridom, saopštio je španski klub.

Kovačić će u toku dana obaviti lekarske preglede, a zvanično predstavljanje će biti održano u sredu.

Prema pisanju medija, Real će Interu platiti 35 miliona evra obeštećenja za taj transfer, čime će Kovačić postati najskuplji hrvatski fudbaler u istoriji.

16.00 - Doskorašnji košaraš Hjustona Džoi Dorsi karijeru će nastaviti u turskom Galatasaraju, potvrdio je njegov agent Miodrag Ražnatović.

Dorsi je prošle sezone igrao u Hjustonu za koji je prosečno po utakmici postizao 2,7 poena i 3,9 skokova.

Njega je kao 33. pika u drugoj rundi drafta 2008. godine izabrao Portland, ali ga je odmah trejdovao u Hjuston, kao zamenu za Nikolasa Batuma.

Snažni centar je u NBA igrao za Sakramento i Toronto, dok je u Evropi nastupao za Kahu Laboral, Olimpijakos, Gazijentap i Barselonu.

Sa ekipom Olimpijakosa 2012. godine osvojio je Evroligu, šampionat Grčke i bio proglašen za najboljeg defanzivca lige.

15.00 - Trener Barselone Luis Enrike rekao je da želi da se što pre reši situacija oko transfera fudbalera Pedra, pošto mora da zna kojim igračima raspolaže u novoj sezoni.

Pedro je prošlog meseca rekao da je Barselona dobila nekoliko ponuda za njega, nakon što je pristala da umanji obeštećenje na 30 miliona evra.

Za 28-godišnjeg fudbalera zainteresovani su Mančester junajted i Čelsi, a mediji nedeljama spekulišu da bi Pedro mogao da ode na Old Traford.

Pedro je sinoć bio u prvom timu u revanš utakmici Superkupa Španije sa Atletikom Bilbaom, u odsustvu Nejmara, ali ne očekuje se da će mu Enrike u predstojećoj sezoni pružiti veliku minutažu, pored Luisa Suaresa i Lionela Mesija.

Teška je situacija i naravno da je Pedru teško da ostane koncentrisan. Jedva čekam da se završi prelazni rok i da znam na koga mogu da računam, rekao je Enrike, preneli su španski mediji.

14.00 - Sportski direktor Bajerna iz Minhena Matijas Zamer rekao je da bi trebalo prekinuti spekulacije o odlasku iz kluba fudbalera Marija Gecea.

U poslednje tri sezone Gece nije standardan u ekipi Bajerna, zbog čega su mediji spekulisali da će ovog leta napustiti klub. On je nedavno izjavio da njegov ostanak u Bajernu zavisi od komunikacije sa trenerom Pepom Gvardilom.

Strelac pobedonosnog gola za Nemačku u finalu Svetskog prvenstva u Brazilu prošlog leta nije želeo da produži ugovor sa Bajernom, koji ističe 2017. godine.

Možemo li da se složimo oko jedne stvari, da pustimo Marija da igra fudbal, rekao je Zamer novinarima posle sinoćnje prijateljske utakmice sa Dinamom iz Drezdena, koju je Bajern dobio sa 3:1.

Imamo poverenje u njega, ali moramo dečka da ostavimo na miru, dodao je Zamer.

13.15 - Agent fudbalera Volfsburga Kevina de Brujnea ljut je zbog izjave njegovog klijenta da će ove sezone ostati u nemačkom klubu.

De Brujne je sinoć na dodeli nagrada lista Bild rekao da će ove sezone ostati u Volfsburgu. On je proglašen za fudbalera godine Donje Saksonije.

Ja, Kevin de Brujne definitivno ove sezone ostajem u Volfsburgu, rekao je 24-godišnji fudbaler.

Njegov agent Patrik de Koster ljutito je reagovao na tu izjavu i za Bi-Bi-Si je rekao da još nije doneta odluka o budućnosti De Brujnea.

Prethodnih nedelja spekulisalo se da je Mančester siti zainteresovan za De Brujnea i da bi mogao da ponudi 40 miliona funti.

Sportski direktor Volfsburga Klaus Alofs rekao je da klub nije pod pritiskom da proda De Brujnea.

Mi nismo klub kome su potrebni prihodi od prodaje igrača. Ako stigne ponuda ozbiljno ćemo razgovarati pošto ne možemo da ignorišemo interese fudbalera, rekao je Alofs za nemačke medije.

12.30 - Bivši predsednik Fudbalske federacije Nemačke (DFB) i nekadašnji zvaničnik FIFA i UEFA Gerhard Majer-Forfelder umro je u 82. godini. Kako je saopštila DFB, Majer-Forfelder umro je u bolnici u Štutgartu.

Majer-Forfelder bio je na čelu DFB od 2001. do 2006. godine, kada je nadgledao organizaciju Mundijala u Nemačkoj, pre nego što je napustio organizaciju.

On je u dva mandata bio u članstvu Izvršnog komiteta FIFA, a bio je i potpredsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) u periodu od 2007. do 2009.

Majer-Forfelder je bio i predsednik Štutgarta - od 1975. do 2000, a tokom tog perioda klub je osvojio dve bundesligaške titule i jedan Kup.

12.00 - Američki košarkaš Džejms Feldin potpisao je jednogodišnji ugovor sa Panatinaikosom, saopštio je njegov menadžer Miodrag Ražnatović.

Feldin je prošlu sezonu počeo u Kantuu, a završio je u portorikanskoj ekipi Vakeros de Bajamon.

U italijanskom šampionatu prosecno je postizao 12,6 poena, 3,5 skoka i 2,8 asistencija po utakmici, dok je u Portoriku imao mnogo bolji učinak - 24,6 poena i po 3,4 skoka i asistencije.

Tokom karijere nastupao je za španske klubova Breogan i Fuenlabradu.

Prema pisanju srpskih medija, ovaj 27-godišnji šuter spominjao se ovog leta kao moguće pojačanje Crvene zvezde.

Panatinaikos će ove sezone igrati u C grupi Evrolige zajedno sa Barselonom, Karšijakom, Lokomotivom, Žalgirisom i Zelenom Gorom.

11.30 - Trener Svonsija Geri Monk izjavio je da je zadovoljan svojom ekipom i da do kraja prelaznog roka, 1. septembra, u klub najverovatnije neće dovesti nijednog fudbalera.

Svonsi je do sada doveo šestoricu igrača, Andrea Ajua koji igra na sredini terena, defanzivca Frenka Tabanua, napadače Edera i Olivijea Mekbernija i golmane Kristofera Nordfelta i Džoša Vikersa.

Mislim da smo završili (po pitanju dovođenja igrača), ne tražim nikoga. Nikad ne reci nikad, ništa nije neminovno, rekao je Monk, preneli su britanski mediji.

Takođe Monk je rekao i da ne očekuje da će klub prodati nekog igrača.

Zadovoljan sam ekipom kojom raspolažem, takav tim želim. Tokom leta smo naporno radili kako bismo ranije sve završili i na vreme počeli pripreme, a po načinu na koji smo počeli prvenstvo, vidi se da je takav način rada bio koristan, dodao je on.

Britanski mediji preneli su da bi pre kraja prelaznog roka iz Svonsija mogli da odu Dvajt Tiendal i Španac Miču, koji je rekao da više ne želi da igra za taj klub, uprkos tome što mu ugovor ističe za godinu dana.

Svonsi je prošlu sezonu u Premijer ligi završio na osmom mestu, a posle prva dva kola u novoj sezoni ima četiri boda, iz remija sa Čelsijem 2:2 i pobede nad Njukaslom 2:0.

Svonsi će u sledećem kolu, u subotu, igrati na gostujućem terenu protiv Sanderlenda.

10.22 - Planinari PK Balkan uspešno su završili ekspediciju "Pamir 2015", osvojivši vrh Lenjin na visini od 7.134 metara.

Eskpedicija osvajanja vrha Lenjin koji se nalazi u vencu Pamirskih Himalaja u Kirgistanu izvedena je pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Planinarskog saveza Srbije.

U ekspediciji je učestvovalo 10 planinara i alpinista sa područja bivše Jugoslavije, a na vrh se popelo njih sedam - iz Srbije Branko Dikić, Mihajlo Jovanović i Radomir Mikić, iz Hrvatske Mirka Majoli, iz Makedonije Zoran Džidrov, Aleksandar Srbinovski i Georgi Petkov. 

Vođa ekspedicije Dikić i još dva njena učesnika pripadnici su Gorske službe spasavanja Srbije, tako da je bezbednost tokom same realizacije ekspedicije bila na vrlo visokom nivou.

09.30 - Predsednik Međunarodne fudbalske federacije Sep Blater uzvratio je na napad kandidata za čelnika te organizacije Južnokorejca Čang Mong Juna koji ga je nazvao korumpiranim.

Čang je juče, pošto je formalno podneo kandidaturu, rekao da je FIFA postala "tako korumpirana organizacija jer je već 40 godina vodi ista osoba (Blater)".

Blater je reagujući na tu izjavu podsetio da je "upravo Čang 17 godina bio na čelu FIFA - u periodu od 1994. do 2011".

Južnokorejski biznismen kritikovao je juče i predsednika Evropske fudbalske unije Mišela Platinija, inače, takođe kandidata za prvog čoveka FIFA, rekavši da on ne bi trebalo da učestvuje u izbornoj trci jer je bio u tesnim vezama sa prošlim sistemom FIFA

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво