Rekord i olimpijska norma za Vjačanina!

Novi član srpske plivačke reprezentacije, Arkadij Vjačanin, postavio je državni rekord na 100 metara leđno (53,84) i na taj način ispunio A normu za Olimpijske igre u Riju. Lužnjiki, manji nego što je originalno predviđeno. Berdih u finalu Monte Karla. Lopetegi: Ne zanima me klupa Reala, srećan sam u Portu. Vašingtonu brejk na početku plej-ofa NBA lige.

22.50 - Fudbaleri Juventusa nastavili su pohod ka tituli u italijanskoj Seriji A, pošto su na svom terenu savladali drugoplasirani Lacio sa 2:0.

Juventus posle 31 kola ima 73 boda, 15 više od Lacija, odnosno 16 od trećeplasirane Rome, koja će sutra igrati svoju utakmicu.

Strelci su bili Karlos Teves u 17. i Leonardo Bonuči u 28. minutu.

Sampdorija i Ćezena su ranije danas u Đenovi igrali nerešeno bez golova.

22.00 - Fudbaleri Arsenala prvi su finalisti FA kupa, pošto su posle produžetaka savladali drugoligaša Reding sa 2:1 (1:1).

Najzaslužniji za trijumf bio je čileanski napadač Aleksis Sančez sa dva gola u 39. i 115, dok je strelac za Reding bio Geret Mekliri u 54. minutu.

Ekipa Arsena Vengera imaće priliku da brani trofej osvojen prošle godine, ali i šansu da postane rekorder na Ostrvu po broju FA kupova.

U drugom polufinalnom duelu sutra se sastaju Liverpul i Aston Vila, a finale je na programu 30. maja na Vembliju.

21.21 - Odbojkašice subotičkog Spartaka pobedile su u gostima Crvenu zvezdu sa 3:1 (25:23, 19:25, 26:24, 25:19) i izjednačile rezultat na 2:2 u polufinalnoj seriji domaće lige.

Spartak je napravio i drugi "brejk" u Beogradu protiv Crvene zvezde i izborio majstoricu pred svojim navijačima. Subotičanke su bile bolje u svim elementima igre i motivisanije od rivala, koji nije znao da iskoristi svoje šanse.

Peti i odlučujući meč igra se u Subotici, a ranije je mesto u finalu obezbedila ekipa Vizure.

20.40 - Košarkaši Vašingtona poveli su na početku plej-ofa NBA lige protiv Toronta, pošto su kao gosti posle produžetka pobedili sa 93:86.

Vašington je predvodio iskusni Pol Pirs sa 20 poena, dok je 16 poestigao Bredli Bil.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Amir Džonson sa 18.

Pobednik ovog duela u četvrtfinalu će se sastati sa boljim iz utakmica Atlante i Bruklina.

19.40 - Juniorska ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Rumunije rezultatom 25:17 (12:8) u drugom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Španiji.

Srpske rukometašice prethodno su pobedile reprezentaciju Kosova (40:12) i da bi se plasirale na šampionat Evrope potrebna im je pobeda protiv Slovačke u poslednjem meču grupe, koji se igra u nedelju od 18 sati.

Selektor Srbije Vladimir Šimičić istakao je da je Rumunija opravdala ulogu favorita.

Evropsko prvenstvo za juniorke održaće se od 23. jula do 02. avgusta u Španiji. 

19.20 - Najbolji srpski automobilista Dušan Borković startovaće u nedelju sa 10. pozicije na trci u Maroku u okviru Svetskog šampionata turing automobila (WTCC).

Vozač NIS Petrol Protim Rejsinga je u svojoj Hondi ostvario 14. vreme (1:45.087) u kvalifikacijama na stazi Mulaj el Hasan u Marakešu, ali će na prvoj trci startovati sa 10. pozicije zbog kazni koje su pojedinim vozačima izrečene nakon prve runde u Argentini i menjanja motora.

Borković je u novu sezonu ušao sa dogovorom da mu automobil bude isti kao i fabrički, ali još od Argentine dobija znatno lošiji u odnosu na ostale vozače Honde.

Prva trka počinje u nedelju od 17 i 15 minuta, dok je druga na programu od 18.30.

19.10 - Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu, Poljak Marćin Matkovski, nisu uspeli da se plasiraju u finale Masters turnira u Monte Karlu.

Zimonjić i Matkovski su u polufinalu izgubili od Amerikanaca Boba i Majka Brajana.

Braća Brajan su Zimonjića i Matkovskog savladala sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2.

Američki teniseri će u finalu turnira u Monte Karlu igrati protiv italijanskog dubla Simone Boleli/Fabio Fonjini. 

17.30 - Fudbaler Juventusa Karlos Tevez ostaće u italijanskom klubu do isteka ugovora 2016. godine, a zatim će se vratiti u Boku Juniors, gde će završiti karijeru.

Tevez je nedavno izjavio da želi da završi karijeru u svom bivšem klubu Boki Juniors, a predsednik tog argentinskog kluba Danijel Anđeliki rekao je da je uprava blizu potpisivanja ugovora sa 31-godišnjim napadačem.

Anđeliki je rekao da je na Tevezu odluka da raskine ugovor sa Juventusom pre juna 2016. godine.

Međutim, Tevezov agent Adrijan Ruoko rekao je će argentinski fudbaler ostati u Juventusu dok mu ne istekne ugovor.

Jedino što je sigurno je da Tevez želi da poštuje ugovor sa Juventusom. Želimo da izbegnemo dodatni pritisak na Teveza u odlučujućem trenutku u sezoni za njega i Juvenuts, rekao je Ruoko, preneli su italijanski mediji.

Svi znaju da će Tevez završiti karijeru u Boki. U to nema sumnje. On gradi kuću u Buenos Airesu, odlučio je da ulaže u svoju zemlju i želi da bude blizu prijatelja i porodice. Vratiće se tamo, ali videćemo kada, pošto želi da poštuje ugovor koji ističe 2016. godine, dodao je Ruoko.

Tevez je karijeru počeo 2001. godine u Boki Juniors, odakle je 2005. prešao u Korintijans, a godinu dana kasnije potpisao je za Vest Hem.

On je od 2007. do 2009. godine igrao za Mančester junajted, odakle je prešao u Mančester siti, a 2013. godine potpisao je za Juventus.

Za reprezentaciju Argentine do sada je odigrao 66 utakmica i postigao 13 golova.  

17.00 - Francuska kompanija Reno saopštila je da su joj potrebne još dve trke u Formuli 1 kako bi obezbedila konkurentan motor ekipama Red Bul i Toro Roso.

Na prošlonedeljnoj trci za Veliku nagradu Kine vozač Red Bula Danil Kvjat i Maks Verštapen iz ekipe Toro Roso imali su problema sa motorima i nisu završili trku, zbog čega se Reno našao pod velikim pritiskom.

Imali smo loš dan na poslu u Kini, a posledice su svima teško pale. Nikada nije dobro izazivati probleme ekipama i vozačima, rekao je tehnički direktor Rob Vajt.

U prvoj ovosezonskoj trci u Australiji vozač Red Bula Danijel Rikardo osvojio je šesto mesto, a Kvjat nije osvojio bodove, što je ispod očekivanja Red Bula, posebno jer je Rikardo prošle sezone pobedio u tri trke.

Sebastijan Fetel iz Red Bula je pobedio u trci u Maleziji, a za jedan krug obišao je vozače Red Bula.

Vlasnik Red Bula Ditrih Matešic zapretio je posle te trke da će se ekipa povući iz Formule 1 ako Reno ne obezbedi konkurentne motore.

Posle tri trke u šampionatu Red Bul je peti na tabeli u konkurenciji konstruktora sa 13 bodova, a Toro Roso na šestom mestu ima bod manje. Prvi je Mercedes sa 119 bodova.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 voziće se sutra od 17 časova u Manami za Veliku nagradu Bahreina.

Vajt je rekao da ne očekuje da će ekipe imati problema u Bahreinu, niti u Španiji 10. maja.

Nadam se da ćemo biti u dobroj situaciji za trku u Monaku, gde će biti važno za francuskog proizvođača da dobro obavi posao, rekao je Vajt.

16.30 - Trener Porta Đulen Lopetegi odbacio je spekulacije španskih medija da će po završetku sezone preuzeti klupu madridskog Reala.

Španski trener nalazi se u centru pažnje javnosti na Pirinejima nakon što je sa Portom u prvoj utakmici četvrfinala Lige šampiona pobedio minhenski Bajern sa 3:1, a ugledni list As preneo je da je na meti kraljevskog kluba.

Vesti o mogućem dolasku u Real me ne zanimaju jer sam srećan u Portu. Započeo sam trogodišnji projekat sa Portom i zadovoljan sam kako se stvari odvijaju, rekao je Lopetegi.

On je bio trener drugog tima Reala - Kastilje, koju je 2009. godine uveo iz treće lige u Segundu.

Tokom karijere vodio je Rajo Valjekano, kao i omladinsku i mladu reprezentaciju Španije.

15.25 - Češki teniser Tomaš Berdih plasirao se u finale Mastersa u Monte Karlu, pošto je pobedio 18. igrača sveta Francuza Gaela Monfisa sa 2:0 u setovima (6:1, 6:4).

Osmi teniser sveta Berdih pobedio je za 67 minuta, četiri puta je oduzeo servis Monfisu, koji je napravio jedan brejk. 

15.00 - Fudbalere Juventusa zamolili su da promovišu novi deo priče o "Marvelovim Osvetnicima". Evo kako su oni to uradili...

13.00 - U Vrbasu danas počinju pojedinačna državna prvenstva u šahu u muškoj i ženskoj konkurenciji sa po 12 učesnika.

Kako je objavljeno na veb sajtu šahovskog saveza Srbije, otkazi najboljih igrača uslovili su da muški šampionat ima 12, a ne planiranih 14 učesnika, dok u ženskoj konkurenciji titulu ne brani prošlogodišnja pobednica Jovana Vojinović.

Prema trenutnom rejtingu na rang listi FIDE, favoriti su velemajstor Branko Damljanović u muškoj i intermajstor Marija Rakić u ženskoj konkurenciji. Titulu prvaka kod seniora brani velemajstor Aleksandar Inđić.

Igra se 11 kola po Bergerovom sistemu, svako sa svakim, a turnir se završava 28. aprila. 

11.00 - Ruska vlada odlučila je da za 8.000 mesta smanji kapacitet stadiona Lužnjiki u Moskvi, na kome će se igrati finalna utakmica Svetskog fudbalskog prvenstva 2018. godine.

Odlučeno je da se kapacitet stadiona Lužnjiki smanji za 8.000 mesta, na 81.000 sedišta. Rusko ministarstvo sporta dogovorilo je izmene sa Svetskom fudbalskom federacijom, navodi se na sajtu ruske vlade.

Osim finalne utakmice, na stadionu Lužnjiki, koji se trenutno renovira, odigraće se i prvi meč na Mundijalu 2018. godine.

Utakmice Svetskog prvenstva 2018. godine igraće se na 12 stadiona, od kojih dva u Moskvi i po jednom stadionu u Sankt Peterburgu, Samari, Saransku, Rostovu na Donu, Sočiju, Kazanju, Kalinjingradu, Volgogradu, Nižnjem Novgorodu i Jekaterinburgu.

10.00 - Novi član srpske plivačke reprezentacije Rus Arkadij Vjačanin postavio je rano jutros na takmičenju "Arena pro serije" u Mesi državni rekord na 100 metara leđno (53,84) i na taj način ispunio A normu za Olimpijske igre u Riju.

Tridesetogodišnji Arkadij, osvajač bronzanih medalja na 100 i 200 leđno na Igrama u Pekingu 2008, pobedio je ispred Meta Greversa (54,23) i Dejvida Plamera (54,45).

On će u nedelju nastupiti u trci na 200 metara, gde je vlasnik svetskog rekorda u malim bazenima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво