Читај ми!

Čelsi osvojio Liga kup Engleske!

Čelsi pobedio Totenhem na Vembliju sa 2:0 i osvojio Liga kup. Metalac doveo Karsona. Fereru titula u Akapulku. Blater zabrinut zbog rasizma u Rusiji. Borusija Menhengladbah pobedila Paderborn, Volsfburg tri puta gubio, a na kraju ubedljivo slavio. Vaterpolisti Zvezde bolji od zagrebačke Mladosti.

22.45 -Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su u Beogradu ekipu zagrebačke Mladosti sa 10:9 (2:3,2:1,5:3,1:2), u utakmici grupe za prvaka regionalne Triglav lige.

Crveno-beli su zabeležili treću pobedu, dok je Mladost pretrpela šesti poraz u grupi od osam najboljih timova iz prvog dela sezone.

Na bazenu Sportskog centra Milan Gale Muškatirović golove su postigli S.Rašović, V.Rašović, Ranđelović, Njegovan i Rackov po 2 za Crvenu zvezdu, a Vukičević 5, Lončar 2, Bukić i Pavičić za Mladost.

U narednoj utakmici regionalnog takmičenja Crvena zvezda dočekuje 7. marta vodeću ekipu riječkog Primorja.

20.25 - Fudbaleri Čelsija osvojili su Liga kup Engleske, pošto su u finalu na stadionu Vembli u Londonu pobedili Totenhem sa 2:0.

Prvi gol na utakmici dao je kapiten Džon Teri u 45. minutu, dok je konačan rezultat postavio Kajl Voker autogolom u 56.

Čelsi je tako osvojio prvi trofej ove sezone, a imaće priliku za još dva, pošto će pored Premijer lige igrati i u završnici Lige šampiona.

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović igrao je ceo susret za Čelsi, dok Nemanja Matić nije nastupio zbog suspenzije. 

20.00 - Fudbaleri Volfsburga nastavili su sa odličnim rezultatima u nemačkom prvenstvu, pošto su pobedili Verder u Bremenu sa 5:3, u 23. kolu Bundeslige.

Verder je tri puta vodio u prvom poluvremenu, ali je drugoplasirani tim nemačkog šampionata svaki put izjednačio i na kraju ipak uspeo da preokrene rezultat i pobedi.

Strelci za domaći tim bili su Zlatko Junuzović i Franko Di Santo, dok je Vieirinja postigao autogol.

Po dva gola za Volfsburg dali su Danijel Kaliguri i Bas Dost, dok je jedan postigao Maksimilijan Arnold.

Volfsburg je drugi na tabeli sa 50 bodova, osam manje od Bajerna. 

18.00 - Fudbaleri Borusije Menhengladbah pobedili su na svom terenu Paderborn sa 2:0 u prvoj nedeljnoj utakmici 23. kola nemačke Bundeslige.

Golove za Borusiju Menhengladbah postigli su Fabijan Džonson u 18. minutu i Patrik Herman u 81. minutu.

Uprkos prilično izjednačenoj statistici, Borusija je bila znatno bolji rival. Imali su još nekoliko prilika da dođu do gola, samo što im je u tim situacijama nedostajalo sreće. 

15.30 - Američki košarkaš Džejhi Karson do kraja sezone nosiće dres Metalca. Karson ima 22 godine, igra na poziciji plejmejkera, a ekipi bi trebalo da se priključi u utorak.

On u Metalac dolazi iz australijskog Volongong Houksa, gde je imao učinak od 14,5 poena, 2,5 skokova i 2,4 asistencije po meču. Karson je diplomirao na univerzitetu Arizona Stejt i poznat je po izuzetno visokom odrazu.

14.20 - Fudbaleri Valensije pobedili na svom terenu ekipu Real Sosijedada sa 2:0 (0:0) u utakmici 24. kola španske Primere. Valensija je zabeležila četvrti trijumf u nizu i ostala u trci za mesto koje naredne sezone vodi u Ligu šampiona, dok je Real Sosijedad pretrpeo 10. poraz u šampionatu.

Dvostruki strelci za "slepe miševe" bio je Argentinac Pablo Pijati, koji je dva puta za samo tri minuta savladao golmana gostiju. U narednom kolu Valensija gostuje aktuelnom šampionu Atletiko Madridu, dok Sosijedad dočekuje Espanjol.

Valensija - Real Sosijedad 2:0 (Pijati 53, 56)
Kasnije igraju:
Eibar - Atletik Bilbao (17)
Sevilja - Atletiko Madrid (19)
Real Madrid - Viljareal (21)

14.00 - Predsednik Svetske fudbalske federacije Sep Blater rekao da je zabrinut zbog problema sa rasizmom u Rusiji, koja će biti domaćin Mundijala 2018. godine.

Organizacija Fudbal protiv rasizma i Centar za informacije i analizu iz Moskve prijavile su na desetine slučajeva diskriminacije i neprikladnog ponašanja ruskih navijača u poslednje dve sezone.

"Svesni smo izveštaja, koji smo dobili i svi smo zabrinuti. Ako se nešto ne promeni, biće neophodne izvesne sankcije. Rasizam je jedan od problema, koji je u samom vrhu našeg plana i sa kojima se borimo svaki dan", rekao je Blater. On je prošle godine razgovarao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom zbog problema rasizma u toj zemlji.

13.30 - Britanski bokser Tajson Fjuri savladao je u Londonu Rumuna Kristijana Čokana u borbi za titulu šampiona Evrope i izazvao svetskog prvaka u teškoj kategoriji Vladimira Klička. Fjuri je do 24. trijumfa u karijeri došao pošto je u osmoj rundi iz ugla Čokana doleteo peškir, što je automataski značio prekid meča.

Protivnik je bio čvrst, izdržao je dosta udaraca, ali njegov tim je znao da ne može da nastavi. Sledećeg u ringu želim da vidim Klička, napredovao sam i spreman sam za njega, rekao je Fjuri, prenosi Bi-Bi-Si.

Timovi dva boksera trenutno razgovaraju kako bi pronašli slobodan termin za meč Fjuri - Kličko. 

12.00 - Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da je 2007. godine odbio ponudu Totenhema da sedne na klupu kluba sa Vajt Hart Lejna.

Nisam mogao da odem i ostanem u Engleskoj još dve godine. Vratio sam se u Čelsi, ali samo zbog navijača. Mnogo ih volim, rekao je Murinjo za Skaj Sport.

On je dodao da bi voleo da ostane u Čelsiju do kraja karijere, ali da se za sve pita vlasnik kluba Roman Abramovič.

Ne želim da odem, ostaću ovde dok Abramovič bude želeo. Kad jednog dana bude rekao da je dosta, otići ću kući i čekati poziv drugog kluba. Prvi put kada sam otišao, imao sam ponude brojnih klubova. Trenutno imam mnogo opcija, 19 klubova iz Premijer lige i 22 iz Čempionšipa, rekao je Murinjo.

Murinjo je sa Čelsijem osvojio šest trofeja, a novu priliku imaće danas pošto se u finalu Liga kupa sastaje sa Totenhemom. Utakmica se igra od 17 sati na stadionu Vembli. 

10.00 - U NBA ligi odigrano sedam utakmica u kojima su pobede odneli San Antonijo, Bruklin, Juta, Njujork, Memfis, Vašington i Atlanta. San Antonijo, na gostovanju, deklasirao Finiks sa 101:74 i tako stogao do druge uzastopne pobede nakon četiri vezana poraza.

Kao gosti slavili su Memfis protiv Minesote sa 101:97 i Bruklin u duelu sa Dalasom 104:94, a ekipa Atlante je savladala Majami sa 93:91 i ostvarila 47. pobedu u tekućem šampionatu.  

09.30 - Španac Rafael Nadal plasirao se u finale Otvorenog prvenstva Argentine u tenisu pošto je u Buenos Ajresu savladao Argentinca Karlosa Berloka sa 7:6 (8:6), 6:2.

Do plasmana u završni meč turnira Nadal je došao posle neverovatnog preokreta u prvom setu u kojem je njegov protivnik u taj brejku vodio sa 6:1. Berlok, dakle, nije iskoristio pet set lopti i kazna je bila neminovna pošto je Nadal od narednih devet poena osvojio osam. Drugi set predstavljao je samo formalnost i Španac je lako priveo meč kraju.

Protivnik Nadalu u finalu biće, takođe Argentinac, Huan Monako koji je u drugom polufinalnom duelu pobedio Nikolasa Almagra iz Španije sa 6:3, 6:7 (6:8), 6:4.Ukoliko savlada Monaka Nadal će se izjednačiti sa Giljermom Vilasom koji je u ovom trenutku rekorder sa 46. titula na zemljanoj podlozi.

09.20 - Španac David Ferer osvojio je 23. titulu u karijeri pošto je jutros, u finalu ATP turnira u Akapulku (Meksiko), savladao Keija Nišikorija iz Japana sa 6:3, 7:5. Tridesetdvogodišnjem Fereru ovo je četvrti trijumf u Akapulku u kojem je titule osvajao još 2010, 2011. i 2012. godine.

U konkurenciji teniserki najbolja je bila Timea Bačinski iz Švajcarske koja je u završnom meču turnira pobedila Francuskinju Karolin Garsiju sa 6:3, 6:0.
Bačinskoj je to tek drugi trofej u karijeri u kojoj je do titule stigla još samo 2009. godine kada je pobedila u Luksemburgu. 

00.00 - Ragbisti Dorćola osvojili su Superkup Srbije pošto su pobedili Crvenu zvezdu sa 44:36 (28:14) na stadionu BASK-a.

U prvom Superkupu u istoriji Ragbi 13 Federacije Srbije, Dorćolci su se revanširali aktuelnom šampionu za poraz u finalu plej-ofa prošle sezone. Ragbisti Dorćola pokazali su da će ove sezone biti glavni izazivači Zvezdi, koja je upravo prošle godine prekinula dominaciju svog glavnog rivala u šampionatu.

Sve do prošle godine, Dorćol je bio osvajač svih trofeja u srpskoj ragbi ligi, ali su crveno-beli u finalu napravili iznenađenje i osvojili titulu. Uz Zvezdu i Dorćol u Prvoj ligi ove sezone, koja počinje 14. marta, učestvovaće Partizan, Radnički Nova Pazova, Tašmajdan Tajgersi i Radnički Niš.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се