Plivanje

Čavić oborio državni rekord na 100 m delfin

Najbolji plivač Srbije Milorad Čavić oborio je danas državni rekord na 100 m delfin, pošto je na mitingu 'Beogradski pobednik' na bazenu Tašmajdan stigao na cilj posle 51 sekunde i 65 stotinki.

Plivač Srbije Ivan Lenđer bio je drugi sa 52 sekunde i 98 stotinki, ali nije uspeo da ispliva olimpijsku normu za Peking jer mu je nedostajalo 12 stotinki. On je ovim rezultatom uspeo da obori državni juniorski rekord. Treći na toj trci bio je Vladan Marković, koji je stazu od 50 metara isplivao za 55,37 sekundi.

Srpski plivač Milorad Čavić izjavio je da mu je jedini cilj na ovoj trci bio da pomogne Ivanu Lenđeru da obezbedi olimpijsku normu za Peking. 'Primarni cilj mi je bio da pomognem Lenđeru da ispliva olimpijsku normu. Nažalost nije uspeo, ali nadam se da će mu to poći za rukom na narednom takmičenju. Ne sumnjam u njega - uspeće', rekao je Čavić novinarima posle trke.

Čavić je otkrio taktiku trke. 'Dogovorili smo se da plivam sa njegove leve strane, kako bi ga talas koji pravim vukao napred. Nisam mnogo razmišljao o vremenu koje ću postići danas, jer mi je plan bio da pomognem Lenđeru', dodao je on.

Najbolji plivač Srbije je rekao da je zadovoljan publikom, ali je dodao da nije u potpunosti zadovoljan organizacijom mitinga na Tašmajdanu. 'Mislim da je turnir mogao bolje da se organizuje. Jutros nismo imali bazen za isplivavanje, a sistem merenja nije povezan sa semaforom i morali smo dva minuta da čekamo konačne rezultate trke. Ventilacija je slaba, ali i svetlo, imao sam utisak da plivam po mraku', rekao je on.

Čavić je dodao i da je trenutno četvrti najboli plivač na svetu, a ispred njega su samo dva plivača iz SAD i jedan iz Francuske.

U trci na 50 metara slobodnim stilom u ženskoj konkurencije domaća takmičarka Miroslava Najdanovski oborila je državni rekord sa vremenom od 25 sekundi i 87 stotinki, dok je druga bila Jasmin Anjoleto sa 27,43 sekundi. Srpska plivačica Anđelka Petrović na cilj je stigla treća sa 27,66 sekundi.

U ženskoj konkurenciji na trci 100 metara leđno, domaća takmičarka Marica Štrazmester oborila je državni rekord. Ona je zabeležila vreme od jednog minuta, tri sekunde i 98 stotinki. Druga je na cilj stigla Dana Gales sa 1:04,98, dok je treće vreme zabeležila Sara Roko od 1:06,02.

Ostojić Milica je postavila državni rekord Srbije na 200 metara slobodnim stilom, jer je tu dužinu isplivala za dva minuta, pet sekundi i 77 stotinki. Jasmin Anjoleto bila je druga sa 2:06,17 sekundi, dok je treća bila Kristina Majli sa vremenom od 2:06,80.

Srpska plivačica u trci na 200 metara mešovitim stilom Nađa Higl oborila je državni rekord u toj disciplini sa vremenom od dva minuta, 24 sekundi i 21 stotinku, dok je, takođe, domaća takmičarka Stefanija Draganov oborila državni rekord u toj disciplini za juniorke do 14 godina sa 2:27,64. Treća na trci 200 metara mešovitim stilom bila je Alesija Perencin sa vremenom od 2:27,64.

Domaća takmičarka Andrea Basaraba oborila je državni rekord u disciplini 800 metara slobodnim stilom. Ona je stazu preplivala za devet minuta, osam sekundi i 15 stotinki. Druga kroz cilj je prošla Kia Hansen sa 9:32,92, dok je treća bila Darija Pop sa vremenom od 9:32,74.

Milorad Čavić i Ivan Lenđer sutra će se takmičiti u disciplini 100 m slobodno.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво