Biciklizam

Kroz Srbiju - Gabrovski pobednik treće etape

Bugarski vozač Ivailo Gabrovski pobednik je treće etape 48. međunarodne bicilklističke Trke oko Srbije, koja je, u dužini od 175 kilometara, vožena od Pala do Zlatibora.

Gabrovski je, vozeći prosečnom brzinom 40,17 kilometara na sat, tu deonicu prevalio za četiri sata, 21 minut i 21 sekund.

Drugo mesto, sa zaostatkom od 36 sekundi, pripalo je Radoslavu Rogeni iz Slovenije, dok je treće mesto osvojio njegov sunarodnik Matija Kvasina, sa zaostatkom od minut i jedne sekunde iza pobednika etape. Najbolje plasirani srpski vozač u ovoj etapi bio je Nebojša Jovanović, koji je zauzeo deveto mesto, sa zaostatkom od minut i 18 sekundi.



U četvrtoj etapi žutu majicu će nositi Ruben Čaves iz Kolumbije, koji vodi u generalnom plasmanu sa ukupnim vremenom od 11 sati i 37 minuta. Na drugom mestu, sa samo jednom sekundom zaostatka, nalazi se Slovenac Kvasina. Najbolje plasirani srpski vozač je šestoplasirani Nebojša Jovanović, koji za vodećim zaostaje 23 sekunde.

Plavu majicu, za najuspešnijeg u brdskim ciljevima, nosiće Vladimir Starčik iz Letonije, a najbolji takmičar po osvojenim bodovima je Dejan Podgornik iz Slovenije.

Sutra je na programu četvrta etapa od Zlatibora do Kopaonika sa tri brdska cilja, od kojih će uspon na Kopaonik možda odlučiti i ukupnog pobednika ovogodišnje trke.

Rezultat treće etape:
01. Ivailo Gabrovski 4:21:21
02. Radoslav Rogena +36
03. Matija Kvasina +1:01
04. Edi Rati +1:01
05. Ruben Čaves +1:01
06. Luka Zanaska +1:01
09. Nebojša Jovanović +1:18

Generalni plasman:

01. Ruben Čaves 11:37:00
02. Kvasina +1
03. Danilo Adrenači +13
04. Nebojša Jovanović +23
05. Oleg Meles +23
06. Rogena +25

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво