Srbija četvrta u stonom tenisu

Stonoteniserke Srbije izgubile su od Jordana u borbi za bronzanu medalju u ekipnom takmičenju na 13. Paraolimpijskim igrama u Pekingu.

Kaetam Abu-Avad i Fatmeh Al-Azam pobedile su Borislavu Perić i Nadu Matić rezultatom 3:1 u mečevima. 

Posle poraza Matićeve od Abu-Avad (3:0), Perićeva je izjednačila rezultat u mečevima pobedivši Al-Azam istim rezultatom. Nakon poraza u dublu od 3:2, Perićeva nije uspela da pobedi Jordanku i time eventualno obezbedi šansu Matićevoj da se u petom meču bori za bronzu protiv Al-Azam.

"Kažu da je to stvarno nesreća kada se stigne do polufinala i do borbe za bronzu, a ostane na četvrtom mestu. Ja sam se ovih dana trudila i borila da prebrodim sve ovo. Danas nisam mogla. Verovatno je trebalo da kao malo sigurniji igrač u dublu preuzmem odgovornost na sebe, međutim loptice nisu stizale do mene, a one koje jesu nisu bile za korisne da bi se dobio poen", izjavila je Borislava Perić.

Osvajačica srebrne medalje u individualnom takmičenju, Perićeva je rekla za agenciju Beta da je poklekla u meču protiv Jordanki, iako je ona bila ta koja je povlačila konce i da zato nije uspela da dovede meč za bronzano odličje u neizvesnost.

Selektor reprezentacije u stonom tenisu na Paraolimpijskim igrama Zlatko Kesler ocenio je da je i ovog puta rezultat meča presudio psihički momenat i dodao da je četvrto mesto u ekipnom takmičenju za žene ipak dobar rezultat s obzirom na jaku konkurenciju u polufinalu.

"Rezultatom sam zadovoljan ali ne i igrom u ovom poslednjem meču. Borba za medalju na Olimpijskim igrama je veliki psihički momenat. Nismo izdržali ali se nadam da idući put hoćemo. Čestitam igračicama za osvojeno srebro i za ekipno četvrto mesto. Ja sam završio peti u pojedinčnom delu, a Nada Matić deveta. Mislim da je to ipak veliki uspeh za ovu stonotenisku reprezentaciju na Paraolimpijadi", kazao je Zlatko Kesler za agenciju Beta nakon meča.

Paraolimpijske igre u Pekingu zatvaraju se u sredu svečanom ceremonijom na stadionu "Ptičije gnezdo". Srpski sportisti osvojili su dve srebrne medalje: Borislava Perić u stonom tenisu i Draženko Mitrović u bacanju koplja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара