Stonoteniserke izgubile u polufinalu, ostaje borba za bronzu

Ženska reprezentacija u stonom tenisu u kolicima izgubila je protiv reprezentacije Nemačke sa 3:1 u polufinalu 13. Paraolimpijskih igara u Pekingu.

Stonoteniserka Nada Matić izgubila je prvi meč protiv jedne od najboljih igračica sveta Andree Cimerer sa 3:0.

Rezultat u mečevima se na kratko izjednačio pobedom Borislave Perić nad Monikom Sikur Vajnman (3:2), ali su sve šanse za finale izgubljene posle poraza maksimalnim rezultatom u dublu, i pobede najbolje nemačke stonoteniserke Andree Cimerer nad Perićevom (3:1).

Srpske stonoteniserke u utorak  s reprezentacijom Jordana igraju za 3. mesto i bronzanu medalju.

Nada Matić je ocenila da su šanse u polufinalnom meču Srbija-Jordan podjednake.

"Šanse su 50-50. Imaju šanse da pobede one, ali imamo šanse da pobedimo i mi. Ako budemo znali da odigramo kako znamo ja i Beba (Borislava Perić), onda je pobeda naša, ali ako se budemo uplašile kao što i to znamo da radimo, kada se ruka stisne, onda ne možemo da pobedimo. Za pobedu je potrebna opuštena ruka", kazala je Matićeva.

Jedina šansa za povratak Srbije u borbu za zlato bio je četvrti meč u kome je Perićeva u četvrtom setu izjednačila rezultat na 10:10 i time učinila pobedu Andree Cimerer neizvesnom. Uz nekoliko set lopti, ipak je rezultat prevagnuo na 15:13 u korist Nemice.

"To je moje neiskustvo u odnosu na nju. Ona je dosta godina u stonom tenisu jer je igrala kao zdrava, dok ja igram pet godina i dovela sam taj meč koji je odlučivao da li će se ući u finale do neizvesnosti. Nisam bila dovoljno koncentrisana na prijem serve i ne mogu još da dođem sebi koliko sam grešila", rekla je Perićeva.

Paraolimpijske igre održavaju se od 6. do 17. septembra u Pekingu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се