Snežana Samardžić-Marković otvorila izložbu u Centru Sava

Ministar omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković izrazila je zadovoljstvo što joj je pripala čast da otvori izložbu Muzeja sporta i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Centru Sava, povodom obeležavanja jubileja 200 godina visokog školstva u Srbiji.

"Sport je uvek bio i biće magnet pozitivne energije koji okuplja pre svega mlade ljude. Jedan od oslonaca našeg pozitivnog imidža u svetu, koji je ova zemlja počela da gradi, jeste upravo sport", izjavila je Samardžić-Markovićeva.

Ona je podsetila da srpski sport ne čine samo medalje i veliki takmičarski uspesi naših predstavnika na internacionalnoj sceni, već i velika materijalna izdavanja, neophodna da bi se održao korak sa svetom.

"Dugoročni cilj resora na čijem se čelu nalazim jeste unapređenje srpskog sporta u svakom pogledu kroz sistematski rad svih odgovornih pojedinaca i institucija", precizirala je Samardžić-Markovićeva, dodajući da je ministarstvo preduzelo niz koraka u tom pravcu.

"Oslonci budućeg razvitka sporta u našoj zemlji biće strategija razvoja srpskog sporta i novi zakon o sportu. Od ključnog značaja su ulaganja u infrastrukturu, kao i razvoj bazičnog i masovnog sporta koji ne smeju biti zapostavljeni", navela je ona.

Prema rečima njenim rečima, bogata istorija naših sportskih dostignuća mora biti dostupna mladim generacijama, jer, kako je istakla, "bez poznavanja prošlosti, neće biti adekvatnih rezultata u budućnosti".

Obeležavanje 200 godina visokog školstva u Srbiji prilika je da se podsetimo i 150 godina duge istorije našeg sporta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво