Читај ми!

Vučić o finansiranju Zvezde i Partizana

Aleksandar Vučić izneo je precizne podatke o pomoći države sportskim društvima Partizan i Crvena zvezda. Kako je istakao, više novca je dobila fudbalska sekcija Crvene zvezde, dok su veća sredstva u košarci pripala Partizanu.

Prema njegovim rečima, Fudbalski klub Crvena zvezda je imao nešto veću podršku države nego Partizan, dok je košarkaški klub Partizan dobijao više novca od države od KK Crvena zvezda, rekao je Vučić, gostujući u emisiji Upitnik na RTS-u.

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da je jedino rešenje za sportske klubove u Srbiji privatizacija i poručio političarima da izađu iz sporta, a predsednicima sportskih klubova da se ne bave politikom.1

"Svi oni klubovi koji nisu razumeli da su reforme neophodne, neka nađu model koji im odgovara. Država će im pomagati, ali drastično manje", rekao je Vučić. On je naveo da računica za period od 2006. do 2014. godine pokazuje da je ogroman novac izdvajan za potrebe sportskih klubova - Crvene zvezde i Partizana i to zbog "pritisaka koji postoje iz oba kluba".

Vučić je rekao da su u fudbalu bila veća izdavanja za klub Crvena zvezda, a u košarci za Partizan. Kada je reč o fudbalu, Crvena zvezda je dobila 249 miliona dinara na period od pet godina, a Vučić je precizirao da je to oko 400.000 evra godišnje.

Prema njegovim rečima, košarkaški klub Partizan je na ime donacija i sponzorstava dobio od Dunav osiguranja 155 miliona dinara, a od Komercijalne banke milion i 715 hiljada evra.

Za razliku od Partizana, KK Zvezda je od Dunav osiguranja dobila 46 miliona dinara, a od Komercijalne banke 450 hiljada evra, kazao je Vučić.

"Na mene niko neće da vrši pritisak, sa mnom niko neće tako razgovarati, jezikom ucena, pretnji, sa mnom tako ne može, uđite u politiku pa se takmičite", dodao je Vučić.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da veze između tajkuna i navijača postoje i danas i da je to razlog što su mu navijači Partizana skandirali na utakmici.

"Mene ne pogađaju političke izjave Duška Vujoševića, ni on, ni njegova politika me ne zanimaju, mene zanimaju navijači Partizana", rekao je Vučić. On je naveo i da ga boli i pogađa skandiranje navijača, koje, kako kaže, nije zaslužio.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво