Biciklizam, Kroz Srbiju

Adreneti dobio prvu etapu

Član švajcarske ekipe Hadimec Danilo Adrenati je pobednik prve etape 48. međunarodne biciklističke trke "Kroz Srbiju", koja je vožena na stazi od Beograda, preko Obrenovca, do Loznice, u dužini od 133 kilometra.

Pobednik je na Trgu Vuka Karadžića, nešto pre 13 časova, uz pozdrave prisutnih i čestitke zamenika predsednika opštine Loznica Ljubinka Đokića obukao žutu majcu, a prvu etapu je savladao za dva časa, 59 minuta i 21 sekund.

Isto vreme, budući da su bili u grupi, imali su drugoplasirani Kolumbijac Rubin Čaves, koji vozi za profesionalni biciklistički klub Marće-Partizan (Italija-Srbija) i Bugarin Ivajlo Gabrovski iz kluba Hemus 1896 Trojan [Bugarska], koji je na cilj u Loznici stigao treći.

Danas u 10 časova je start druge etape koja se vozi od Banje Koviljače do Pala u Republici Srpskoj, čime se prvi put međunarodna trka ''Kroz Srbiju'' delom vozi izvan naše zemlje, a okupila je 138 biciklista iz 21 dražave Evrope, Azije i Australije.

Od Pala do Zlatibora voziće se u četvrtak, a slede etape Zlatibor - Kopaonik, Đavolja Varoš - Vranjska Banja, Vranje - Sokobanja i Sokobanja - Kragujevac, gde se 22. juna završava ovogodišnja trka ''Kroz Srbiju'', čiji će učesnici u sedam etapa savladati ukupno 1.200 kilometara.

Međunarodnu biciklističku trku ''Kroz Srbiju'', koja je ove godine objedinila sport i turizam, pomogli su republička ministarstva omladine i sporta i ekonomije i regionalnog razvoja uz podršku devet gradova i opština u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво