Biciklizam, Kroz Srbiju

Adreneti dobio prvu etapu

Član švajcarske ekipe Hadimec Danilo Adrenati je pobednik prve etape 48. međunarodne biciklističke trke "Kroz Srbiju", koja je vožena na stazi od Beograda, preko Obrenovca, do Loznice, u dužini od 133 kilometra.

Pobednik je na Trgu Vuka Karadžića, nešto pre 13 časova, uz pozdrave prisutnih i čestitke zamenika predsednika opštine Loznica LJubinka Đokića obukao žutu majcu, a prvu etapu je savladao za dva časa, 59 minuta i 21 sekund.

Isto vreme, budući da su bili u grupi, imali su drugoplasirani Kolumbijac Rubin Čaves, koji vozi za profesionalni biciklistički klub Marće-Partizan (Italija-Srbija) i Bugarin Ivajlo Gabrovski iz kluba Hemus 1896 Trojan [Bugarska], koji je na cilj u Loznici stigao treći.

Danas u 10 časova je start druge etape koja se vozi od Banje Koviljače do Pala u Republici Srpskoj, čime se prvi put međunarodna trka ''Kroz Srbiju'' delom vozi izvan naše zemlje, a okupila je 138 biciklista iz 21 dražave Evrope, Azije i Australije.

Od Pala do Zlatibora voziće se u četvrtak, a slede etape Zlatibor - Kopaonik, Đavolja Varoš - Vranjska Banja, Vranje - Sokobanja i Sokobanja - Kragujevac, gde se 22. juna završava ovogodišnja trka ''Kroz Srbiju'', čiji će učesnici u sedam etapa savladati ukupno 1.200 kilometara.

Međunarodnu biciklističku trku ''Kroz Srbiju'', koja je ove godine objedinila sport i turizam, pomogli su republička ministarstva omladine i sporta i ekonomije i regionalnog razvoja uz podršku devet gradova i opština u Srbiji.
broj komentara 0 pošalji komentar