Читај ми!

Sport uživo: Majstor ostaje majstor!

Vlade Divac pokazao da i dalje ima meku ruku. Slaviša Jokanović dobio otkaz u bugarskom Levskom. Srpski basketaši osvojili srebro na Svetskom prvenstvu u Istanbulu i postali najbolja ekipa u 2013. godini na rang listi FIBA. Crvena zvezda bolja od četvrtoligaša. Raško Katić povredio skočni zglob na treningu u ponedeljak uveče. Nirnberg otpustio trenera Vajsingera. Bekam zaradio 26 miliona dolara u završnoj godini karijere. Kompani mesec dana van terena.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta možete pogledati i na našim FejsbukTviter stranicama.

22.21 - Rukometaši Vojvodine zabeležili su treću pobedu u regionalnoj SEHA ligi. U utakmici 6. kola Novosađani su pred svojim navijačima savladali Lovćen sa 30:23 (17:13). Elezović je sa devet golova bio najefikasniji, a pratili su ga Pilipović sa pet i Ćurković sa četiri gola.

21.50 - Podgorička Budućnost je pobedila na svom parketu Zadar sa 90:68 (24:14, 22:15, 23:15, 21:24) u drugom kolu Jadranske ABA lige.

21.30 - Na utakmici Baltičke lige između Lijetuvos Ritasa i Juventusa Utene (92:67) mirnu završnicu prekinuo je fizički obračun koji, samo zahvaljujući prisebnoj reakciji prisutnih, nije ozbiljnije eskalirao. Incident je nastao u trenucima kada je domaćin bio u napadu. Epilog incidenta koji imate priliku da vidite su četiri isključujuće greške, a, uz to, obe klupe su dobile po tehničku grešku, jer su za vreme tuče napustile svoj prostor.

21.08 - Kapiten Mančester Sitija, Vensan Kompani, najmanje mesec dana će provesti van terena zbog povrede prepona. Belgijski defanzivac je u subotnjoj utakmici protiv Evertona obnovio povredu zbog koje je već propustio početak ove sezone, ali dobre vesti su da, bar za sada, neće morati na operaciju.

21.00 - Kevin Prins Boateng odlučio je da „otera maler". Fudbaler sjajnih tehničkih i fizičkih karakteristika istetovirao je paukovu mrežu na kolenu, istom onom koje mu je pravilo i najviše problema tokom karijere. "Ima tu neke simbolike. Paučina se uvek vraća. Kao i povrede mog kolena", objasnio je Boateng.

20.40 - Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić čestitao je automobilisti Dušanu Borkoviću osvajanje trećeg mesta u Evropi na kružnim stazama. "U debitantskoj sezoni, koja je po svemu bila za pamćenje, predstavio si Srbiju na najbolji mogući način. Treće mesto u generalnom plasmanu i srpska zastava koja se zbog tvojih rezultata vijorila na stazama širom Evrope su veliki razlog za ponos cele nacije. Tebi i tvom timu želim još bolju narednu sezonu i borbu za najviši plasman u 2014. Samo napred u nove pobede", navodi se u čestitki ministra Udovičića. Borković je ove sezone u Evropskom kupu turing automobila zauzeo treće mesto u generalnom plasmanu.

20.11 - Krejg Belami, 34-godišnji napadač Kardifa, odlučio je da odigra još dve utakmice za reprezentaciju Velsa i potom završi reprezenbtativnu karijeru. Vels će odigrati još dve utakmice u kvalifikacijama za Mundijal 2014. godine. U petak Vels igra protiv Makedonije, a u utorak gostuje u Belgiji. Belami je do sada odigrao 76 mečeva za Vels, na kojima je postigao 19 golova. "Igrači dolaze i odlaze, a moja karijera je na zalasku. Moram da napravim potez koji je u interesu velške reprezentacije u kojoj ima igrača koji će u budućnosti biti nosioci igre", rekao je Belami, koji je za reprezentaciju Velsa debitovao 1998. godine protiv Jamajke.

20.03 - Srpska teniserka Aleksandra Krunić završila je učešće na turniru u Lincu već u prvom kolu pošto je na startu izgubila od Ukrajinke Marine Zanevske sa 2:1 u setovima - 7:5, 2:6, 6:2. Na turniru u austrijskom gradu Krunićeva nastavlja takmičenje u konkurenciji dublova. Ona i Ukrajinka Olga Savčuk sastaju se u prvom kolu sa letonsko-američkim parom Liga Dekmejere/Kristina Mekhejl, a meč je na programu u sredu ili četvrtak. Turnir u Lincu igra se za nagradni fond od 235.000 dolara.

19.45 - Košarakaši Solnoka pobedili su na svom terenu MZT iz Skoplja sa 81:69 (15:16, 20:8, 20:16, 26:29) u prvoj utakmici drugog kola regionalne Jadranske lige. Mađarska ekipa je tako došla do prve pobede u šampionatu posle tesnog poraza u prvom kolu od Zadra, dok je tim Vlade Vukoičića zabeležio prvi poraz.

19.30 - Vlade Divac je tokom svojih igračkih dana, pre svega svojom košarkaškom inteligencijom, oduševljavao ljubitelje NBA lige. Da mu je ruka i dalje meka pokazao je na manifestaciji u dobrotvorne svrhe u organizaciji najjače košarkaške lige sveta, na kojoj je, okrenut leđima, pogodio koš sa pola terena...

19.15 - Napadač Evertona Romelu Lukaku planira da postigne više golova od doskorašnjih saigrača iz Čelsija i time Žozeu Morisu stavi do znanja da je pogrešio što ga je poslao na pozajmicu. Romel Lukaku je leta 2011. stigao iz Anderlehta u Čelsi kao velika nada belgijskog i evropskog fudbala. Međutim, 20-godišnji napadač nije se najbolje snašao u Londonu, pa je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Vest Bromvič Albionu, a ove je prosleđen Evertonu. "Trener odlučuje i ja kao igrač moram to da poštujem. Odlučio sam da odem i na meni je da pokažem da je Morinjo pogrešio. Na meni je da igram dobro i postižem golove, a ljudi će posle toga reći da li sam dobar igrač", rekao je Lukaku. Belgijanac je u četiri utakmice za Everton već postigao četiri gola, a cilj mu je da na kraju sezone bude uspešniji od Fernanda Toresa, Samjuela Etoa, Demba Be i ostalih napadača Čelsija.

18.50 - Ovako se Mario Baloteli zabavlja na treninzima reprezentacije Italije...

18.45 - Poznato je da će Arsenal uskoro sponzorski ugovot sa Najkom zameniti sa ugovorom sa Pumom. Ovaj „transfer" još uvek nije ozvaničen, ali sudeći po ovoj fotografiji koja kruži internetom nezvanična promocija je već održana. Na fotogorafiji se, u Arsenalovoj opremi sa znakom Pume, nalaze Bakari Sanja, legendarni sprinter Linford Kristi,najbolji „tobdžija" svoh vremena Tijeri Anri i Olivije Žiru.

18.33 - Navijači Mančester junajteda ne mogu biti najzadovoljniji startom sezone ali im to ipak ne smeta da se dobro zabavljaju smišljajući pesme za svoje ljubimce. Poslednja u nizu posvećena je Šinđiju Kagavi i navodnom učešću njegovog dede u bombardovanju Perl Harbura. Zaista karakterističan smisao za humor. Pogledajte video i poslušajate novi navijački "hit".

18.15 - Fudbalski savez Gane zatražio je od Međunarodne fudbalske federacije da ključna utakmica plej-ofa za učešće na prvenstvu sveta protiv Egipta bude odigrana na neutralnom terenu, navodeći da je previše opasno da ekipe igraju u Kairu. U pismu Fifi objavljenom na svom sajtu Fudbalski savez Gane ističe da ta utakmica treba da bude premeštena na "sigurno i bezbedno mesto". "Naš zahtev je zasnovan u skladu sa alarmantnim pogoršanjem bezbednosne situacije u Egiptu. Pojedini naši igrači izrazili su ozbiljnu zabrinutost za bezbednost na tom meču", stoji u pismu. Fifa je potvrdila da je dobila zahtev Gane i da će pratiti bezbednosnu situaciju u Egiptu, pre nego što donese odluku. Predviđeno je da reprezentacija Egipta dočeka selekciju Gane 19. novembra u Kairu, u revanšu koji odlučuje o putniku na svetski šampionat sledeće godine u Brazilu.

18.00 - Igrači Crvene zvezde, oni sa manjom minutažom u dosadašnjem delu sezone, pobedili su u prijateljskom meču ekipu Vrbasa sa 3:0. Golove protiv ekipe koja se takmiči u četvrtom rangu postigli su Mihajlović u 12, Savićević u 55. i Ahčin u 77. minutu. Crvena zvezda u sredu putzuje na Zlatibor gde će odraditi mini-pripreme pred nastavak sezone. Crvena zvezda je nastupila u sledećem sastavu: Vesić, Lazić, Krneta, Arauho, Nenadić, Gogić, Jokić, Mirić, Savićević, Mihajlović, Onjilo. Grali su još Trkulja, Đuričković, Ahčin, Čikić, Đorđević, Iličić.

17.15 - Urugvajski trener Gustavo Pojet promovisan je na mesto menadžera Sanderlanda. On je na tom mestu nasledio Paola Di Kanija, koji je smenjen prošlog meseca zbog serije loših rezultata. Pojet je bio velika želja predsednika "crnih mačaka", Kevina Bola. "Srećan sam što sam ovde. Pred nama je težak zadatak ali verujem da imamo kvalitet da ostanemo u Premijer ligi i pobeđujemo. Tim je veoma kvalitetan ali to moramo dokazati na terenu svakog vikenda", rekao je Pojet na predstavljanju.

16.22 - Fudbaler Mančester sitija Jaja Ture priznao je danas da je 2007. godine bio blizu prelaska u Inter. "Imao sam priliku da odem u Inter kada sam bio u Monaku. (Tadašnji trener Intera Roberto) Mančini me je pratio od 2007. godine i želeo me je u Milanu, ali ja sam tada izabrao Barselonu jer sam oduvek sanjao da igram za njih", rekao je Ture, prenose italijanski mediji. Mančini i Ture su, ipak, sarađivali i to u Mančester sitiju, a Ture je naveo da mu je italijanski trener mnogo pomogao kada je došao u Englesku. "Naučio me je mnogo toga i on mi je jedan od najboljih prijatelja u fudbalu", rekao je Ture.

15.48 - Predsednik Međunardne fudbalske federacuije (FIFA) Sep Blater demantovao je danas da se dogovorio sa čelnikom UEFA Mišelom Platinijem za naredne predsedničke izbore 2015. "Nije bilo nikakvog dogovora sa Platinijem. Predsednik FIFA biće izabran na Kongresu", rekao je Blater. Brojni listovi su danas preneli da je u zamenu za Blaterovu podršku na izborima, Platini navodno pristao da švajcarskog 77-godišnjeg stručnjaka imenuje za počasnog predsednika FIFA.

15.15 - Bugarski prvoligaš Levski smenio je danas srpskog trenera Slavišu Jokanovića, manje od tri meseca posle njegovog postavljenja. Četrdesetpetogodišnji Jokanović potpisao je jednogodišnji ugovor sa Levskim, ali su loši rezultati kluba naterali upravu da ga smeni. Levski, jedan od najpopularnijih bugarskih klubova, trenutno je šesti na tabeli sa svega 19 bodova iz 12 mečeva, devet bodova iza lidera Ludogoreca.

14.42 - Košarkaš Partizana Žofri Lovernj novi je promoter kampanje "Rukomet se vratio" koju organizuju crno-beli. Rukometni klub Partizan, kako je saopšteno danas, u subotu igra meč trećeg kola EHF Kupa protiv Nanta, a promoter te utakmice biće Lovrenj. Partizan je saopštio da nastavlja kampanju "Rukomet se vratio" kojom želi da animira Beograđane da dolaze na utakmice, a navijače poziva na nenasilno ponašanje i fer navijanje. Utakmica se igra u subotuu 19.00 u Sportskom centru Voždovac na Banjici.

14.01 - Napadač Velsa Krejg Belami objavio je danas da završava karijeru u dresu reprezentacije posle utakmice kvalifikacija za prvenstvo sveta sledeće nedelje protiv Belgije. Tridesetčetvorogodišnji fudbaler Kardifa odigrao je za Vels 76 utakmica u karijeri i postigao 19 golova, debitujući protiv Jamajke 1998. godine. "Igrači dolaze i odlaze - i ja sam jedan od njih. Treba da učinim ono što je najbolje za nacionalni tim, a ova grupa igrača su budućnost reprezentacije", rekao je Belami. Belami je treći velški fudbaler u istoriji sa najviše utakmica odigranih za reprezentaciju, a peti je po broju postignutih golova. "Zahvalan sam za svaki meč koji sam odigrao za Vels. Imao sam sreću što sam igrao za svoju zemlju", rekao je Belami.

13.23 - Izdavačka kuća „Laguna" i kompanija „Novosti" predstavili su danas knjigu Novaka Đokovića „Serviraj za pobedu", koja bi prema prvim podacima trebalo da obori sve rekorde kada je u pitanju broj prodatih primeraka. 

12.45 - Fudbaler Mančester junajteda Adnan Januzaj još nije spreman da odluči za koju će reprezentaciju u budućnosti igrati, rekao je danas selektor Belgije Mark Vilmots. Na osnovu porekla, mladi fudbaler bi mogao da igra za Belgiju, Albaniju ili Tursku. Kao zemlja rođenja, Belgija se činila logičnim izborom, naročito zbog toga što je ta selekcija na korak od plasmana na Svetsko prvenstvo.

12.30 - Poznati su parovi osmine finala Kupa Srbije: Radnički Niš - Partizan, Spartak - Napredak, Sloboda - Voždovac, OFK Beograd - Jedinstvo Putevi, Donji Srem - Borac Čačak,  Vojvodina - Novi Pazar, Čukarički - Jagodina i Crvena zvezda - Radnički 1923.

11.10 - Golman Barselone Viktor Valdes definitivno je potvrdio da će po završetku sezone napustiti trofejni klub sa Nou Kampa. Španskom reprezentativcu u junu sledeće godine ističe ugovor, a karijeru će najverovatnije nastaviti u inostranstvu. Valdes je u dosadašnjoj karijeri igrao samo za Barselonu, u čijem prvom timu je debitovao u sezoni 2002/2003. On je do sada za Barselonu odigrao 513 mečeva i osvojio 21 trofej, od čega tri Lige šampiona i šest titula prvaka Španije.

10.50 - Vezista madridskog Reala Geret Bejl izabran je za najboljeg fudbalera Velsa treću godinu zaredom. On se tako pridružio velškim legendama Džonu Hartsonu i Marku Hjuzu koji su takođe po tri puta dobijali ovo priznanje. "Za mene je ova nagrada velika čast. Jedva čekam da se oporavim od povrede i vratim na teren", napisao je Bejl na Tviteru. Bejl je prošle sezone u dresu Totenhema postigao 26 golova u svim takmičenjima, a letos je za 100 miliona evra prešao u madridski Real čime je postao najskuplji fudbaler na svetu. Izbor za fudbalera godine tradicionalno organizuju Udruženje profesionalnih igrača i Udruženje sportskih novinara.

10.40 - Prvi teniser sveta, Španac Rafael Nadal rekao je da i dalje smatra da se previše turnira igra na tvrdoj podlozi i da se njegov stav o tome nije promenio nakon ovogodišnjih uspeha, ali da je odustao od pokušaja da nešto promeni.Nadal, koji je juče ponovo preuzeo prvo mesto na ATP listi od Novaka Đokovića, ove sezone je zabeležio čak 27 pobeda i samo jedan poraz na tvrdoj podlozi, uključujući i osvajanje titule na Ju es openu i tri titule na masters turnirima.

08.30 - Srpski internacionalac Miloš Teodosić, na maestralan način je predvodio ekipu moskovskog CSKA u Mineapolisu, gde je Minesota Timbervulfs savladana posle produžetka sa 106:108 (17:25, 33:28, 19:24, 27:19, 10:12).Teodosić se odlično oporavio posle povrede pred kraj prošle sezone i meč je završio sa 26 poena, šutirajući 4/8 za dva, 4/7 za tri poena, uz dva promašena slobodna bacanja iz osam pokušaja, a imao je i pet skokova, kao i čak devet asistencija.Sjajnim učinkom je doprineo u istoriji drugoj pobedi evropskog kluba od dosadašnjih 107 utakmica između NBA i evropskih klubova. U Narednoj utakmici, u noći između srede i četvrtka po srednjeevropskom vremenu, moskovski klub gostuje San Antonio Sparsima.

08.00- Reprezentativni centar Raško Katić povredio je skočni zglob na treningu u ponedeljak uveče i u narednom periodu neće moći da pomogne saigračima u ekipi Crvene zvezde Telekom u sredu na gostovanju protiv Igokee,prenosi "Sport". Zbog povrede je morao da ode na Ortopedsku kliiku na Banjici a verovatno neće igrati ni u subotu protiv Radničkog iz Kragujevca.

00.20 - Novosadska ekipa "Basket 3x3" koju čine Dušan Domović Bulut, Marko Ždero, Nikola Ugrica i Nebojša Bošković osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu koje je održano u Istanbulu. Srpska ekipa poražena je u finalu od slovenačkog tima "Brezovica" sa 19:13, a kako momci kažu, u ključnim trenucima zakazao im je šut. S druge strane, sa novoosvojenim bodovima, "Basket 3x3" je ponovo prvi na rang listi FIBA i najuspešnija je ekipa u 2013. godini. Kao jedini predstavnici Srbije, Novosađani su u grupi B izborili pobede protiv domaćeg „Bosfora" (15:12) i argentinskog „Neuqvina" (16:12), ali su poklekli u bespoštednoj bici sa izuzetno agresivnim venecuelanskim timom iz Karakasa (11:13), da bi u četvrtfinalu nešto ubedljivije savladali ekipu „Saskaton" iz Kanade (18:13). U sudaru dve sjajne ekipe u finalu, viđena su dva potpuno različita stila basketa od kojih je, ovaj put, kako u napadu tako i u odbrani, bila presudna visina.

00.10 - Slavni engleski fudbaler Dejvid Bekam zaradio je više od 26 miliona dolara od ličnih sponzorskih ugovora u završnoj godini igračke karijere. Bivši kapiten selekcije "Gordog Albiona" povukao se sa terena u maju nakon petomesečnog nastupanja za Pari Sen Žermen, gde je stigao zimus iz američkog Los Anđeles Galaksija, u kojem je proveo više od pet godina. Procenjuje se da je Bekam tokom karijere zaradio više stotina miliona dolara.

00.00 - Nemački fudbalski bundesligaš Nirnberg objavio je da je otpustio trenera Mihaela Vajsingera nakon katastrofalnog poraza kod kuće od Hamburgera, u utakmici osmog kola nacionalnog prvenstva (5:0). Ekipu će privremeno voditi trener mladog tima Rodžer Princen do izbora novog šefa stručnog štaba.Vajsinger je preuzeo tim u decembru 2012. i doveo ga do 10. mesta prošle sezone. Nirnberg trenutno zauzima 16. mesto na tabeli Bundes lige, bez pobede i samo pet osvojenih bodova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво