Sport uživo: Bejl strelac u debiju za Real

Gol Bejla u remiju Reala protiv Viljareala. Mesi spasio Barsu, opet. Ruskinje prvakinje Evrope. Prvi derbi u Italiji, između Intera i Juventusa, završen podelom bodova 1:1. Beogradski mediji prenose da će kompanija porodice Bin Zajed kupiti Zvezdu za 60 miliona evra! Bojana Jovanovski osvojila turnir u Taškentu!

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta možete pratiti i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.

00.07 - Golman Dijego Lopez spasio bod realu protiv Viljareala. Tim Karla Anćelotija igrao nerešeno 2:2. Strelci za Real Ronaldo i Garet Bejl, za domaće Cani i Đovani.

23.08 - Fudbaleri Napolija pobedili su večeras na svom terenu ekipu Atalante sa 2:0 u utakmici trećeg kola Serije A i probili se na prvo mesto na tabeli. Napolitancima su tri boda doneli bivši fudbaleri Reala, Gonzalo Iguain i Serhio Kaljehon. Ekipa Milana napravila je još jedan kiks, pošto je gostima remizirala sa Torinom (2:2). Ipak, ako se uzme u obzir da su gubili sa 2:0, a do boda došli golom Marija Balotelija iz penala u sedmom minutu sudijske nadoknade, rosoneri moraju da budu zadovoljni. Brazilac Kaka odigrao je večeras prvi takmičarski meč za Milan po povratku iz madridskog Reala u kojem je proveo prethodne četiri sezone.

22.43 - Geret Bejl strelac u debiju za Real. Trenutan rezultat Viljareal - Real 1:1. 

22.25 - Odbojkašice Rusije osvojile su titulu prvaka Evrope, pošto su večeras u finalu kontinentalnog šampionata u Berlinu savladale Nemačku sa 3:1 (25:23, 23:25, 25:23, 25:14). Selekciji Rusije to je peta titula šampiona Evrope od raspada SSSR-a, a računajući i bivšu državu, 18. naslov prvaka.

22.00 - Fudbaleri Barselone zadržali su vodeću poziciju u španskoj Primeri pošto su u nadoknadi vremena postigli pobedonosni gol protiv Sevilje za konačnih 3:2. Barselona je povela u 36. minutu golom brazilskog beka Danija Alveša. Na 2:0 povisio je najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi u 76. minutu na asistenciju letnjeg pojčanja, Brazilca Nejmara. Sevilja se, međutim, nije predavala. Prvo je Ivan Rakitić u 80. minutu smanjio na 2:1, da bi pravu dramu u meč uneo izjednačujući gol Kokea u 90. minutu. Izgledalo je da će to biti konačan rezultat i da će fudbaleri Barselone morati da se zadovolje samo bodom iz utakmice kojoj su bili domaćini. Planove gostiju ipak je pokvario čileanski reprezentativac Aleksis Sančes koji je postigao pobedonosni gol u četvrtom minutu nadoknade, posle čega je utakmica odmah završena.

21.25 - Hajduk pobedio Dinamo 2:0 golovima Maria Pašalića. Dinamo je hrvatski derbi počeo sa čak šest stranaca, ali ih je sve zasenio osamnaestogodišnjak, koji je golove postigao u 49. i 69. minutu.

20.31 - Borusija iz Dortmunda pobedila je ekipu Hamburgera sa 6:2, u meču petog kola Bundeslige. Strelci za "milionere" bili su Aubemejang (dva), Levandovski (dva), Mkitarjan i Rojs, dok su za goste precizni bili Lam i Vesterman. Borusija je zadržala stoprocentni učinak na početku sezone i vodi na tabeli Bundeslige.

20.30 - Fudbaleri Everona savladali su na svom Gudison parku ekipu Čelsija sa 1:0. Strelac jedinog gola na meču bio je Stiven Nejsmit u 45. minutu susreta.

20.20 - Fudbaleri Anderlehta večeras su na svom terenu ubedljivo pobedili Mehelen sa 5:0 u meču sedmog kola belgijskog šampionata, a dva gola dao je reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović. Bivši igrač Partizana protivničku mrežu zatresao je u drugom i 38. minutu. Ostale golove postigli su Saša Klještan u 18, Matijas Suarez u 41. i Frenk Ačeampong u 89. minutu. Mitrovića je u 71. minutu zamenio Denis Pret. U startnoj postavi Anderlehta našao se i drugi srpski reprezentativac Luka Milivojević, koga je u 65. minutu zamenio Demi de Zeuv.

20.10 - Rukometaši Partizana izgubili su večeras u Skoplju od domaćeg Vardara sa 33:26 (15:10) u utakmici drugog kola regionalne SEHA lige. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Aleks Dušebajev i Matjaž Brumen sa po šest golova. Kod crno-belih Mijailo Marsenić dao je sedam golova, a jedan manje upisao je Aleksandar Radovanović. "Sasvim zaslužena pobeda Vardara koja ni u jednom trenutku nije dovedena u pitanje, iako se moj tim borio svih 60 minuta. Nadam se da će igrači naučiti nešto novo iz ovog meča i od ovako jake ekipe. Mi se okrećemo utakmicama u kojima bi trebalo da odnesemo pobedu, pre svega, tu mislim na Lovćen koji dočekujemo u sledećem kolu", rekao je trener Partizana Aleksandar Brković posle utakmice.

19.50 - Inter i Juventus odigrali su nerešeno 1:1 u prvom meču trećeg kola Serije A. Prvi ovosezonski veliki derbi završen je podelom bodova a strelci su bili Ikardi u 73. minutu za Inter, a Arturo Vidal samo dva minuta kasnije za "Staru damu". Obe ekipe skupile su po sedam bodova u prva tri kola.

18.30 - Završeni prvi mečevi petog kola Superlige Srbije: Javor - Čukarički 0:2 (Srnić 51, Stojiljković 64), Rad - Radnički Kragujevac 1:0 (Pavlović 20), OFK Beograd - Radnički Niš 2:1 (Damjanović 26. penal, Živković 35.ag - Stojanović 50. penal). Od 19 sati igraju: Vojvodina - Novi Pazar, Jagodina - Spartak i Napredak - Voždovac. Od 20 sati sastaju se Sloboda i Partizan. Crvena zvezda i Donji Srem igraju u nedelju.

18.25 - Fudbaleri madridskog Atletika pobedili su danas na svom terenu ekipu Almerije sa 4:2 u utakmici četvrtog kola španske Primere. "Jorgandžije" su tako zadržale stoprocentan učinak u šampionatu i potvrdile da će biti ozbiljni konkurenti u trci za šampionsku titulu. Pogotke za Atletiko postigli su David Vilja, Dijego Kosta, Tijago i Raul Garsija.

18.00 - Arsenal pobedio u gostima Sanderlend sa 3:1 u četvrtom kolu Premijer lige i došao do prvog mesta na tabeli, deli ga sa Totenhemom koji je kod kuće savladao Norič Siti sa 2:0. Junak pobede "tobdžija" bio je dvostruki strelac Aron Remzi, a za londonski tim od prvog minuta igrao je debitant, nemački reprezentativac Mesut Ozil. Za razliku od Arsenala i Totenhema, ekipa Mančester Sitija napravila je novi kiks, pošto je u gostima odigrala bez golova protiv Stouka. Rezultati i strelci u četvrtom kolu: Mančester Junajted - Kristal Palas 2:0 (Van Persi 45. p, Runi 81), Aston Vila - Njukasl 1:2 (Benteke 67 - Ben Arfa 18, Gufran 73), Fulam - Vest Bromvič Albion 1:1 (Sidvel 22 - Mekoli 90), Hal - Kardif 1:1 (Dejvis 40 - Vitingam 60), Stouk - Mančester Siti 0:0, Sanderlend - Arsenal 1:3 (Gardner 48. penal - Žiru 11, Remzi 67, 76), Totenhem - Norič 2:0 (Sigurdson 28, 49). Od 18.30 igraju Everton - Čelsi.

17.20 - Branilac titule šampiona Nemačke Bajern savladao je danas u Minhenu Hanover sa 2:0, i tako nastavio niz od 11 uzastopnih pobeda kod kuće u Bundesligi. Bajern je do pobede u petom kolu nove sezone došao golovima Marija Mandžukića u 51. i Franka Riberija u 64. minutu. U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Augzburg - Frajburg 2:1, Leverkuzen - Volfsburg 3:1, Majnc - Šalke 0:1 i Verder - Ajntraht 0:3. Od 18.30 igraju Dortmund i Hamburger.

16.00 - Fudbaleri Mančester junajteda zabeležili su drugu pobedu u sezoni, pošto su na Old Trafordu savvladali Kristal Palas sa 2:0. Ključni meč dogodio se u finišu prvog dela, kada je Digakoi zaradio crveni karton, a sa bele tačke za "đavole" bio je Robin van Persi. Konačan rezultat u drugom delu postavio je Vejn Runi, svojim prvim pogotkom u sezoni. Za Junajted je debitovao i Maruan Felaini, jedna od zvezda prelaznog roka.

15.50 - Mladi fudbaler Milana i italijanski reprezentativac Stefan El Šaravi pauziraće između dve i tri nedelje zbog povrede butine na treningu u petak, saopštio je danas taj klub. On se pridružio listi povređenih na San Siru, na kojoj su već Đanpaolo Pacini, Ignasio Abate, Matija De Šiljo, Danijele Bonera, Matijas Silvestre i Mbaje Nijang. Povreda El Šaravija praktično znači da će povratnik u Milan Kaka zaigrati od prvog minuta u večerašnjem meču Serije A protiv Torina, kao i naredne nedelje na startu Lige šampiona protiv Seltika.

15.30 - Maradonin nesuđeni naslednik u Maleziji. Nekadašnji reprezentativac Argentine Pablo Aimar potpisao je dvogodišnji ugovor sa malezijskim klubom Johor Darul. Iako je svojevremeno poređen sa legendarnim Dijegom Maradonom, Pablo Aimar nije ostvario karijeru kakva mu je predviđana, pre svega zbog čestih povreda. On je rešio da karijeru nastavi u Maleziji, gde je potpisao dvogodišnji ugovor sa Johor Drulom, čime je postao najplaćeniji stranac u istoriji malezijskog fudbala. Ipak, nije navedeno koliko će Argentinac zarađivati po sezoni.

15.00 - Bivša verenica legendarnog francuskog fudbalskog reprezentativca Lilijana Tirama, podnela je protiv njega prijavu zbog nasilja u porodici, potvrdila je policija u Parizu. Karin Le Maršan, 45-godišnja televizijska voditeljka podnela je prijavu 4. septembra, saopšteno je iz policije. Tiram je pre veze sa Le Maršan, bio u braku, iz kojeg ima dva sina.

14.21 - U toku je prva utakmica četvrtog kola Premijer lige između Mančester junajteda i Kristal Palasa. Na tribinama je i legendarni trener "đavola" - Ser Aleks Ferguson.

14.03 - Kakva bi to bomba bila! Šampion Engleske Mančester Junajted tokom minulog prelaznog roka nudio je Totenhemu potpuno neverovatnih 150 miliona evra za Gereta Bejla!Međutim, taj transfer nije realizovan, pošto je Velšanin insistirao na prelasku u Real Madrid, tvrdi ugledni francuski list "L'Ekip".

13.40 - Još jedan uspeh srpskog tenisa. Naša teniserka Bojana Jovanovski trijumfovala je na turniru u Taškentu, na kom je bila prvi nosilac, i tako osvojila drugu VTA titulu u karijeri. Ona je u finalu turnira igranog za nagradni fond od 235.000 dolara pobdila Olgu Govorcovu iz Belorusije sa 2:1, po setovima 4:6, 7:5 i 7:6, posle dva sata i 41 minuta igre.

13.00 - Privatizacija FK Crvena Zvezda je vrlo blizu - cena 60 milona evra a kupac "Al Dahra"! Vlada Srbije prodaće fudbalski klub Crvena zvezda za 60 miliona evra arapskoj porodici Bin Zajed iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, prenose beogradski mediji.Vladajuća porodica iz Abu Dabija trebala bi preko svoje kompanije "Al Dahra" da postane vlasnik crveno belih prilikom privatizacije kluba iz Ljutice Bogdana. Država bi od te sume izdvojila 40 miliona evra za vraćanje svih dugova, dok bi 20 miliona bilo upotrebljeno za razvoj sporta u Srbiji. Prema preliminarnom dogovoru kupac bi se obavezao da godišnje ulaže 15 miliona evra u klub. Sa druge strane, Fudbalski klub Partizan bi takođe trebalo da bude prodat, ali Vlada Srbije za sada nema kupca za crno bele.

12.10 - Grujić mora na "hlađenje". Sudijska komisija FSS-s, kaznila je na jučerašnjoj sednici arbitra Danila Grujića iz Niša sa dve utakmice suspenzije zbog grešaka na utakmici 4. kola Partizan - Rad. Grujić je od zvaničnog posmatrača loše ocenjen, jer je u drugom poluvremenu propustio da pokaže crveni karton Vladimiru Volkovu, igraču Partizana, koji je kao pretposlednji igrač odbrane nepropisno zaustavio protivničkog igrača. Niški delilac pravde u toj situaciji nije dosudio ni prekršaj za "Građevinare".

11.00 - Promena na klupi Češke dva kola pre kraja kvalifikacija. Nakon što je njegov tim ostao bez šansi da se plasira u Brazil, selektor Bilek podneo je ostavku a na njegovo mesto došao je Jozef Pešice, dosadašnji član stručnog štaba. On je ranije vodio mlađe nacionalne selekcije. Pešice će, ukoliko ekipa pod njegovim vođstvom bude ostavila povoljan utisak u preostala dva meča kvalifikacija, dobiti dvogodišnji ugovor od Fudbalskog saveza Češke.

10.00 - Trener Sanderlenda, ekscentrični Italijan Paolo Di Kanio, kritikovao je strance u njegovom timu zbog slabe kominikacije i stidljivosti. "Nema komunikacije. Niko se ne trudi i niko ne priča normalne rečenice na treningu. Rekao sam im da moraju da pričaju i da ne obraćaju pažnju na akcenat. Naravno, krivicu snose i domaći igrači koji moraju više da se potrude i pomognu novajlijama", rekao je Di Kanio.

08.50 - Liverpul je sa maksimalnih devet bodova sjajno otvorio sezonu u Premijer ligi. Stoga ne čudi odluka da se za najboljeg igrača i trenera za mesec avgust u Premijer ligi proglase Danijel Staridž, (napadač "redsa" je postigao sva tri gola za tri pobede) i menadžer Brendan Rodžers.

08.28 - Kristijano Ronaldo retko uklizava na trenigu ali je odlučio da to promeni, gle čuda, baš kada je Geret Bejl stigao u Real i preuzeo mu titulu najplaćenije fudbalera sveta. Naime, tokom igranja popularne "ševe", Kristijano je prilično ošto startovao na novog saigrača, koji je vešto izbegao ozbiljnije posledice. Da li ovo znači da je Ronaldo uplašen za svoj primat u Madridu ili je ovo zaista bio samo običan start na treningu - vreme će pokazati...

Danas nas očekuje puno sportskih događaja, a ljubiteljima sporta u Srbiji svakako najinteresantniji biće drugi dan Dejvis kup meča u Beogradskoj areni, i duel Srbije i Kanade. Na programu je dubl meč Zimonjić/Bozoljac - Nestor/Pospišil, sa početkom u 16 časova uz direktan prenos na RTS 1. Na Evrobasketu u Sloveniji igraju se mečevi dugog kola u Grupi F. Posle reprezentativne pauze, nastavljaju se fudbalski šampionati širom Evrope, naravno i naša Jelen Super liga.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво