Читај ми!

Sport uživo: Petković odbio Partizan

Marko Petković odbio crno-bele, ipak u Zvezdi? Siniša Mihajlović večerao sa Nemanjom Matićem, moguć povratak u reprezentaciju za meč sa Hrvatima. Bez uzbuđenja i golova na Old Trafordu. Real nadigrao Granadu. Trejsi MekGrejdi završio karijeru. Željko Obradović je evropski Fil Džekson, izjavio bivši igrač Panatinaikosa Nik Kalates. Kuzmanović čeka ponudu Evertona. Deko završio igračku karijeru. Iguain pao sa stene i završio u bolnici. Inter ne odustaje od Etoa.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta možete pratiti i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama. 

23.00 - Fudbaleri Mančester junajteda i Čelsija remizirali su bez golova na Old trafordu. U velikom engleskom derbiju nije bilo golova, obe ekipe igrale su čvrsto u odbrani, iako je Junajted bio konkrentiji u napadu, dok su se "plavci" više fokusirali na kontru. Trener londonskog kluba Žoze Morinjo sve do 60. minuta i ulaska Fernanda Toresa igrao je bez pravog napadača. Sa druge strane, u startnoj postavi Mančestera našao se Vejn Runi, za koga je tokom prelaznog roka Čelsi bio zainteresovan. Kapitensku traku svih 90 minuta u dresu "crvenih đavola" nosio je Nemanja Vidić, dok je Branislav Ivanović, takođe odigrao ceo meč za Čelsi.

22.55 - Fudbaleri Real Madrida pobedili su u gostima Granadu sa 1:0 u poslednjoj utakmici drugog kola španske Primere. Jedini gol na meč postigao je Karim Benzema u 10. minutu na asistenciju Kristijana Ronalda. "Kraljevski" klub je tokom celog meča kontrolisao ritam utakmice, i u par navrata mogli su da dođu do ubedljivije pobede, ali ipak nisu uspeli da savladaju golmana Roberta Fernandesa. Real je tako ovom pobedom zadržao maksimalan učinak i sada zauzimaju četvrto mesto sa šest bodova, dok je Granada deveta sa tri boda.

22.40 - Fudbaleri Fiorentine uspešno su započeli sezonu pošto su večeras na domaćem terenu pobedili ekipu Katanije sa 2:1, u poslednjoj utakmici prvog kola Italijanske serije A. Popularni "ljubičasti" boljom igrom stekli su prednost već na poluvremenu i u nastavku rutinski sačuvali tri važna boda. Srpski internacionalci u redovima domaćina, Adem Ljajić i Nenad Tomović, ceo večerašnji meč presedeli su na klupi.

21.16 - Fudbaler OFK Beograda Marko Petković odbio je da pređe u Partizan, iako su se dva kluba dogovorila. Za Petkovića, kapitena "romantičara", zainteresovana je bila i Crvena zvezda, pa se očekuje da će fudbaler počne pregovore sa klubom iz Ljutice Bogdana. Partizan je u petak saopštio da su postigli dogovor sa Petkovićem oko prelaska, kao i da bi u ponedeljak nakon lekarskih pregleda trebalo da potpiše ugovor.

20.45 - Frank Riberi smatra da zaslužuje da osvoji nagradu za evropskog igrača godine koliko i ostala dvojica kandidata za to priznanje, Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo. Francuski reprezentativac ušao je u najuži izbor za nagradu UEFA, nakon što je u sezoni 2012/2013. pomogao Bajernu da osvoji istorijsku trostruku krunu, nemačko prvenstvo i kup i trofej Lige šampiona. "Sanjao sam o ovom priznanju dugo vremena, veoma mi je drago što sam među finalistima. Prošle sezone igrao sam veoma dobro i osvojio tri velike titule. Kada imate sezonu kao ja onda želite da budete i nagrađeni. Zašto ne bih pobedio u izboru, zaslužujem priznanje koliko i druga dvojica", kazao je Riberi nemačkom magazinu Kiker.

20.13 -  Iako su tokom dana iz Amerike stizale informacije o nestanku Lamara Odoma, košarkaša LA Klipersa, njegov agent Džef Švarc tvrdi da je Odom na sigurnom i da je skoncentrisan na novu sezonu u dresu Klipersa. "Lamar nije nestao. Njegova žena tačno zna gde je on", rekao je Švarc i dodao "Igranje u NBA ligi je i dalje glavna stavka u njegovim planovima".

19.44 - Posle Grenta Hila, Džejsona Kida i Alana Ajversona, NBA karavan napustio je još jedan vanserijski košarkaš - Trejsi MekGrejdi! Popularni "T-Mek" je tu informaciju objavio na svom Tviter profilu uz poruku: "Hvala svima vama koji ste me podržavali u proteklih 16 sezona u NBA, 7 'Ol star' mečeva i još bezbroj uzbudljivih momenata. Povlačim se iz NBA...", napisao je MekGrejdi. On je u svojoj bogatoj NBA karijeri najveći trag ostavio u Orlandu (2000 - 2004.), a zatim u Hjustonu, gde je proveo čak šest sezona - od 2004. do 2010. godine. Pored ova dva kluba, MekGrejdi je igrao i u Njujorku, Detroitu, Atlanti a karijeru je završio porazom u finalu u dresu San Antonio Sparsa.

19.22 -  Montepaski iz Sijene je dugo bio u potrazi za pojačanjima, a onda je u jednom danu potpisao čak četiri: naturalizovanog Crnogorca Tejlora Ročestija, Erika Grina, naturaliozvanog Libanca Othelu Hantera i Kima Ingliša. Američku petorku u Sijeni  bi trebalo da zaokruži Džoš Karter, za koga se čeka ispisnica iz Spartaka iz Sankt Petersburga.

18.31 - Inter se već dogovorio sa Sanderlendom da Zdravko Kuzmanović pređe u engleski klub, ali reprezentativac Srbije čeka ponudu Evertona, preneli su italijanski mediji. Kuzmanović (25), kako se navodi, tek treba da da "zeleno svetlo" za jednogodišnju pozajmicu u Sanderlend, ali će pre toga sačekati ponudu Evertona.

18.23 - Štutgart je imenovao Tomasa Šnajdera za novog šefa stručnog štaba, a na toj dužnosti on će zameniti Bruna Labadiju, otpuštenog ranije danas zbog loših rezultata. Šnajder (40), bivši dugogodišnji igrač Štutgarta i trener kadetskog tima, potpisao je ugovor na dve godine. Labadija je otpušten nakon jučerašnjeg poraza od Augsburga (2:1), što je treći uzastopni neuspeh Štutgarta ove sezone, pa je klub trenutno na začelju tabele.

18.10 - Ako ste mislili da na Malti nema majstora fudbala, grdno ste se prevarili. U to nas je uverio fudbaler kiparske Omonije Andre Šembri, koji je na meču protiv Salamine postigao sjajan gol lob udarcem.

17.29 - Transfer saga oko Gereta Bejla se nastavlja. Iako je kao gotova stvar proglašen transfer Bejla u Real Madrid, sa ostrva stižu nove, zanimljive vesti. Naime, kako danas prenose engleski mediji, u trku za fudbalerom Totenhema uključio još jedan klub, koji je poslao ozbiljnu ponudu "pevcima". Nije poznato o kom klubu je reč, niti su na "Vajt Hart Lejnu" želeli da komentarišu odakle je ponuda stigla. Ipak, iz više izvora u Engleskoj saznaje se da zaista postoji još jedna ponuda, a da li je ona iole blizu onoj od 99 miliona koja je upućena iz Madirida, ostaje da se vidi.

17.21 - Predsednik Intera Masimo Morati rekao je da, uprkos najavama da je Kamerunac Samjuel Eto praktično dogovorio dolazak u Čelsi, postoji šansa da se on vrati u italijanski klub. "Hajde da sačekamo i vidimo šta će se desiti u sledeća tri dana", kazao je Morati italijanskim medijima. "Iz medija sam saznao da je Eto navodno u Milanu, ali to je logično jer mu ovde živi porodica. Mogu samo da kažem da između Etoa i Intera postoji jaka veza", kazao je sportski direktor Intera Pjero Auzilio. On je dodao da bi više faktora moglo da utiče na eventualni povratak Etoa u Inter.

17.15 - Fudbaler Napolija Gonzalo Iguain prebačen je u bolnicu zbog povreda koje je zadobio kada se okliznuo i pao sa stene tokom izleta na ostrvu Kapri, preneli su italijanski mediji. Iguain je prebačen u bolnicu Kapilupi pošto se okliznuo sa stene i posekao levi obraz i čelo, a lekari su mu sanirali povrede sa ukupno 10 kopči. Kako prenose mediji, pretpostavlja se da se Iguain silazeći sa broda na stenu okliznuo i pao na lice. Argentincu je iz predostrožnosti stavljena i medicinska kragna.    

16.59 - Bivši reprezentativac Portugalije i član Fluminensea Deko odlučio je danas da posle 17 godina završi profesionalnu karijeru, zbog učestalih problema sa povredama. "Voleo bih da sam mogao više da pomognem Fluminenseu, ali telo mi nije dozvolilo'', rekao je 35-godišnji naturalizovani Brazilac. Deko je tokom karijere igrao za Salgeiroš, Porto, Barselonu i Čelsi. Sa portugalskim timom je 2004. osvojio Ligu šampiona, a isti uspeh ostvario je dve godine kasnije sa Barselonom. Dres reprezentacije Portugalije nosio je od 2003. do 2010. godine i za to vreme na 75 utakimica postigao pet golova.

16.38 - Muška juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije obezbedila je prvo mesto na tabeli C grupe Svetskog prvenstva u Izmiru, pošto je danas pobedila selekciju Ruande 3:0 (25:13, 25:20, 25:20). Najefikasniji u srpskom timu bili su Luka Medić sa 15 i Milan Katić sa 13 poena. Izabranici trenera Siniše Reljića u sredu, 28. avgusta, igraće u osmini finala protiv četvrtoplasirane ekipe iz D grupe.

16.22 - Fantastična slika stiže nam iz Bostona, sa "Red Bul" -ovog takmičenja u ronjenju i skokovima u vodu.

16.01 - Predsednik OFK Beograd-a, Zvezdan Terzić, ocenio je da je dobro što je Tomislav Karadžić odlučio da ode sa čela FSS-a, ali da to mora da učini odmah a ne tek u decembru. Terzić je rekao da je stanje u Savezu katastrifalno i alarmantno i da su hitno potrebne promene. On je rekao da se sigurno neće kandidovati za mesto predsednika i da čeka predlog Crvene zvezde, kao najvećeg kluba u zemlji i inicijatora ovih promena. "Očekujem da Zvezda u najskorije vreme iznese ime svog kandidata za predsednika Saveza. Siguran sam da će javnost podržati taj predlog, ukoliko Zvezdino rešenje bude konstruktivno, dobro, fer i sportsko. Onda će imati i moj glas", rekao je Terzić odbijajući da komentariše da li bi to mogao da bude Dragan Džajić ili neko drugi. "Bez obzira ko bude Zvezdin predlog, očekujem da se stavi u funkciju srpskog fudbala i da onog trenutka kada kroči u Savez zaboravi odakle je došao i da ne pravi greške koje je Tomislav Karadžić pravio, kada je ustao iz fotelje u Humskoj i samo seo u fotelju u Savezu. Ko god bude novi predsednik mora da zaboravi na klubaštvo i ne sme ni u kom slučaju da bude revanšistički raspoložen", rekao je Terzić.

15.15 - Siniša Mihajlović je blizu odluke da popusti - sa Matićem na Hrvate! Naime, tokom vikenda selektor Srbije boravio je u Lisabonu i večerao sa osmoricom srpskih fudbalera koji igraju u Benfiki. Epilog svega je verovatan povratak Nemanje Matića u nacionalni tim. ''Upravo se vraćam iz Lisabona, bio sam da gledam naše reprezentativce protiv Žil Visentea. Išli smo posle utakmice na večeru, bila su sva osmorica. Pričao sam tom prilikom sa Nemanjom Matićem, razgovarali smo o svemu, ali to nije ništa čudno, jer se nas dvojica nikada nismo svađali. Ipak, dobro je da se to dogodilo, da smo prošli i tu temu. Ostale su još neke stvari da se dogode do nedelje kada budem objavljivao spisak. Od tih stvari zavisi da li će Nemanja biti na njemu ili ne'' , rekao je za''Novosti''Siniša Mihajlović.

13.10 - Bivši premijer Bugarske Bojko Borisov postao je najstariji fudbaler koji je zaigrao u tamošnjem nacionalnom šampionatu, pošto je minulog vikenda u 55. godini života izašao na teren za drugoligaša Vitošu iz Bistrice. Borisov je počeo meč sa Rakovskim u trenutku kada je imao tačno 54 godine, dva meseca i 12 dana i na terenu je proveo 54 minuta. Navijaci na stadionu Lokomotive svaki njegov kontakt sa loptom pozdravljali su ovacijama. Borisov je 2011. godine pobedio u glasanju za najboljeg igrača Bugarske kada je sa 44 odsto glasova pobedio drugoplasiranog Dimitra Berbatova, ali je on tražio da se taj izbor poništi, jer su navijači na taj način hteli da skrenu pažnju na loše stanje u tamošnjem fudbalu.

12.40 - Američki košarkaš Kim Ingliš potpisao je ugovor sa italijanskim šampionom, ekipom Montepaski iz Sijene. Ingliš je u Italiju došao iz Detroita, a za taj NBA klub je u proseku postizao 2,9 poena po utakmici, objavljeno je na sajtu Evrolige. On je, takođe, igrao i za ekipu Fort Vejn u NBA D ligi, gde je blistao sa 18 poena i 5,7 asistencija po meču.

12.35 - Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da je uspeh juniorske selekcije na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj dokaz da ženska košarka ima budućnost u Srbiji."Čestitam mladim košarkašicama i stručnom štabu na velikom uspehu. Drago mi je da se reprezentativno leto završilo još jednim izvanrednim rezultatom košarkašica. To je dokaz da ženska košarka ima potencijal i budućnost u Srbiji. Drago mi je da su, posle velikih uspeha Partizana i seniorske reprezentacije, kao i plasmana U16 tima u A diviziju i juniorke pokazale veliku vrednost", rekla je Maljković.

12.30 - Fudbaler Bajerna iz Minhena Frank Riberi otkrio je da je trener Čelsija Žoze Morinjo hteo da ga dovede na Stamford Bridž. "Mi često razgovaramo... Želeo je da me dovede u Čelsi", rekao je Riberi govoreći o Morinju za nemački magazin Kiker. Bajern iz Minhena i Čelsi, kao pobednici Lige šampiona i Lige Evrope, u petak igraju Super kup Evrope. Riberi je potpuno fokusiran na taj meč i na pobedu i pored dobrog odnosa s portugalskim trenerom.

12.00 - Fudbalski klub Mančester junajted saopštio je da je prodao rekordnih 63.000 ulaznica za današnji meč saČelsijem. Od 63.000 karata čak 55.000 su pretplatne ulaznice. "Ovo je fantastičan način da se dočeka (trener) Dejvid Mojs u njegovoj prvoj utakmici pred navijačima Junajteda", rekao je komercijalni direktor mančesterskog kluba Ričard Arnol. Utakmica Junajted-Šelsi igra se večeras na Old Trafordu.

11.55 - Fudbalski klub Štutgart otpustio je trenera Bruna Labadiju, dan posle trećeg poraza na početku nove sezone u Bundesligi. Štutgart u prva tri kola nemačkog šampionata nije osvojio nijedan bod i trenutno je na pretposlednjem mestu na tabeli. "Štutgart se razišao sa trenerom Brunom Labadijom, kao i sa pomoćnim trenerom Erdinkom Sozerom", navodi se u saopštenju kluba.

11.52 - Ministarka omladine i sporta Srbije Alisa Marić čestitala je košarkašicama mlade reprezentacije osvajanje bronzane medalja na Evropskom prvenstvu za igračice do 18 godina. Košarkašice Srbije osvojile su na prvenstvu u Vukovaru bronzanu medalju nakon pobede nad Holandijom sa 57:56. "Osvajanjem trećeg mesta na šampionatu Starog kontinenta i sjajno odigranom utakmicom u borbi za bronzano odličje, pokazale ste da se slavna tradicija naše košarke s vama nastavlja", piše u cestitki Alise Marić.

11.50 - Košarkaš Crvene zvezde Branko Lazić rekao je da njegova ekipa ima velike ciljeve za narednu sezonu, ali će ih postići samo napornim radom.Košarkaši Zvezde su sada na priprema na Zatiboru. "Malo je drugačije nego prošle sezone jer tim još nije na okupu. Ima dosta mladih igrača, a skoro su se priključilia i trojica Amerikanaca. Novi saigrač nam je i Bobi Marjanović koga znamo mnogo bolje nego (Čarlsa) Dženkinsa i (Blejka) Šilba. Očekujemo Raška (Katića), Luku (Mitrovića) i (Jaku) Blažiča da nam se priključe pa da kompletiramo tim", kazao je Lazić.

11.45 - Selektor kajakaške reprezentacije Srbije Miroslav Rodić rekao je da očekuje dobre rezultate i uspešan nastup na Svetskom prvenstvu u Duizburgu."Sutra krećemo na SP sa 19 takmičara. Naporno smo radili i dobro se spremali. Želimo da potvrdimo kvalitet. Svi su zdravi i nadam se uspehu u Duizburgu", kazao je Rodić na konferenciji za novinare u Beogradu. "Imali smo odlične pripreme, zadovoljna sam formom. Veoma sam ponosna što ću nastupati za Srbiju. Daću sve od sebe i nadam se dobrom rezultatu", rekla je reprezentativka Srbije Dalma Benedek-Ružičić.

11.25 - Srpski dubl skul Marko Marjanović i Aleksandar Filipović zauzeo je četvrto mesto u kvalifikacijama na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, pa će priliku za plasman u polufinale morati da traži kroz repesaž. Marjanović i Filipović trku su završili rezultatom 6:30,12 minuta a prva dva mesta koja su donosila direktan plasman u polufinale osvojili su čamci Norveške (6:09,59) i Italije (6:12,90).Trećeg dana šampionata u noći između ponedeljka i utorka za polufinale veslaće dvojac bez kormilara Nenad Beđik i Nikola Stojić i četverac bez kormilara Miloš Tomić, Radoje Đerić, Miloš Vasić, Goran Jagar.

11.12 - Fudbalski klub Vojvodina bio je jedan od najaktivnijih kada su u pitanju protesti protiv Tomislava Karadžića. Na meču protiv Spartaka, navijači "lala" izneli su svoje mišljenje, razvivši trensparent "Tole je lopov, al'je Džaja stara škola". Šta su "firmaši" time mislili - procenite sami!

10.58 - Nemački fudbalski prvoligaš Štutgart saopštio je danas da je otpustio trenera Bruna Labadiju zbog tri uzastopna poraza na startu Bundeslige. Umesto njega na klupi Štutgarta do daljeg će sedeti dosadašnji Labadijin pomoćnik Erdinc Sozer. Labadija je na mesto trenera Štutgarta došao krajem 2010. godine, a pre toga je trenirao Hamburg, Leverkuzen, Grojter Firt i Darmštad.

10.24 - Legendarni brazilski golman Gilmar, koji je osvojio dve titule svetskog prvaka, umro je u 83. godini u Sao Paulu. Bivši golman Santosa i Korintijans umro je od infarkta, nakon što je prethodnih godina bio u lošem zdravstvenom stanju posle moždanog udara. Gilmar je sa "kariokama" bio svetski šampion 1958. i 1962. godine. U dresu reprezentacije odigrao je 94 utakmice. On je sa ekipom Santosa, za koju je tada igrao i Pele, po dva puta osvojio Kup Libertadores i Interkontinentalni kup.

10.00 - Portparol fudbalskog kluba Novi Pazar Redžep Korać rekao je danas da je protekle noći polomljeno jedno prozorsko staklo i da su oštećena vrata službenog ulaza u prostorije tog kluba. "Po onome što smo zatekli jutros, može se zaključiti da cilj počinilaca nije bila krađa, već nanošenje materijalne štete klubu", rekao Korać "Sto plus" radiju. Policija je obavila uviđaj.

9.35 - Grčki reprezentativac Nik Kalates, sada košarkaš Memfis grizlija, izjavio je da je Željko Obradović evropski Fil Džekson. "Panatinaikos je u to vreme bio najbolji u Evropi. Tokom prve godine malo sam vremena provodio na terenu, ali ekipa je imala mnoštvo iskusnih igrača i branila je titulu u Evroligi. Meni je ostalo da učim od veličina kakav je Dijamantidis i trenera Željka Obradovića, koji je evropski Fil Džekson", izjavio je Kalates po potpisivanju ugovora sa Grizlijima.

9.00 - Otvoreno prvenstvo Amerike u tenisu počinje danas, a Srbija će na poslednjem gren slem turniru u sezoni imati osam predstavnika. Danas, prvog dana 133. Ju-Es Opena, na terene Flešing Medouza izlaze Jelena Janković, Aleksandra Krunić i Janko Tipsarević.

0.15 - Fudbaleri Pari Sen Žermena savladali su noćas kao gosti ekipu Nanta sa 2:1, u utakmici trečeg kola francuske Lige 1 i tako stigli do prvog trijumfa u sezoni. Aktuelni šampion poveo je golom Kavanija u 24. minutu, ali je strepeo u drugom poluvremenu nakon što je Aleks potigao autogol. Ipak, tim trenera Lorana Blana stigao je do važnog trijumfa pogotkom Lavecija dvadesetak minuta pre kraja susreta. Srpski napadač u timu Nanta Filip Đorđević zamenjen je u 81. minutu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи