Komisije FISU obišle objekte u Beogradu

Tehničke komisije za individualne sportove Međunarodne studentske sportske federacije [FISU] posetile su borilišta u Beogradu za takmičenja na Univerzijadi 2009. godine, a svoju ocenu daće za nekoliko nedelja.

Generalni direktor Univerzijade 2009. Siniša Jasnić izjavio je da je ostalo malo vremena da se sve predviđene stvari završe i naglasio da se nada da će uspeti u tome. "Mi smo imali puno posla. Obišli smo stadion Crvene zvezde gde će biti otvaranje i gde će se održati takmičenja u atletici. U ovom trenutku tunel ne zadovoljava standarde. Naravno, staza na stadionu će biti reparirana. Rok za te radove je 120 dana, a očekujem da će do februara 2009. sve biti završeno", rekao je na konferenciji za novinare Jasnić.

Direktor objekata Univerzijade 2009. Ranko Tepavčević objasnio je da su komisije obišle oko 20 objekata, među kojima je Arena, strelište u Kovilovu, Ada ciganlija i Beogradski sajam - gde će se održati pet sportova. "Trebalo bi da obiđemo univerzitetsko naselje, kako bi predstavnici tehničkih komisija videli napredak u radovima. Tek očekujemo njihovo mišljenje, ali je činjenica da su, na primer, Beogradskim sajmom bili oduševljeni", rekao je Tepavčević.

Sportski direktor Univerzijade Nebojša Ilić istakao je da je poseta tehničkih komisija veoma značajna. "Naš zadatak je ispravljanje onog što nedostaje, a da se manje bavimo stvarima koje su dobre. Ubeđeni smo da ćemo uspeti da organizujemo Univerzijadu kakvu smo zamislili sa 21 sportom, kao što niko do sada nije uradio", rekao je Ilić.

Generalni sekretar FISU Erik Santron naglasio je da organizacija Univerzijade u Beogradu znači povratak u Evropu, posle Izmira i Bangkoka. "To što će u Beogradu biti 21 sport za nas znači pomeranje granica i postavljanje novih standarda. Mislim da je tim koji radi na organizaciji izuzetno kvalitetan, ali svakom organizatoru je potrebna podrška vlasti. Mi očekujemo da će to biti najbolje organizovana Univerzijada do sada", rekao je Santron.

U martu je bila inspekcija objekata za kolektivne sportove, sada se proveravaju objekti za individualne, a naredna provera biće u oktobru, kada će se u Beogradu održati i sednica Izvršnog komiteta FISU.

Univerzijada u Beogradu održaće se od 1. do 12. jula 2009.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво