Читај ми!

Sport uživo: Kada bi ovako branio i gol...

Snimak koji nam stože iz Azije pokazuje kako golman brani kada je u pitanju njegov automobil. Reprezentacija Srbije stigla u Brisel gde će igrati kavalifikacini meč sa Belgijom. Sportsko navijanje navijača fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine iz Tuzle vredno divljenja. Javor dobio novog trenera a Vojvodina smenila trenera Vignjevića. Aleksandar Mitrović u Arsenalu!? Oman i Južna Koreja korak bliže SP.

22.45 - U prijateljskom meču, Danska je, posle preokreta, pobedila Gruziju sa 2:1, golovima Pedersena i Eriksena, dok je strelac za Gruziju bio Dzarija. U, takođe prijateljskom odmeravanju snaga, Urugvaj je pobedio Francusku sa 1:0, jedini gol je delo Luisa Suareza.

21.40 - Ženska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od domaćina Belorusije sa 67:63 (12:22, 23:11, 14:12, 18:18) u prvom kolu pripremnog turnira za EP. Najefikasnija bila je Dajana Butulija sa 14 poena, Ana i Milica Dabović postigle su po 10, a Bojana Vulić osam. Srbija će u četvrtak igrati od protiv Ukrajine, koja je u prvom meču savladala Italiju sa 69:60. Evropsko prvenstvo za košarkašice igraće se od 15. do 30. juna u Francuskoj. Srbija se nalazi u Grupi C sa selekcijama Letonije, Velike Britanije i domaćina Francuske.

20.15 - Više od 150 hiljada čitalaca španske „Marke" izabralo je idealnu postavu nedavno završene Primere. U njoj se nalaze četvorica igrača Barselone, tri fudbalera Real Madrida, a sapo dva igrača zastupljeni su i Atletiko Madrid i Real Sosijedad. Idealnih 11 su: Tibo Kurtoa, Karlos Martinez, Đordi Alba, Serhio Ramos, Injigo Martinez, Serhio Buskets, Mesut Ozil, Andres Inijesta, Radamel Falkao, Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi. Trener godine je Dijego Simeone iz Atletiko Madrida. Čitaoci su birali i najveća razočarenja sezone. U njih spadaju Majkl Esijen, Kaka, Aleks Song, Aleksis Sančez i - Žoze Murinjo.

19.50 - Napadač Borusije iz Dortmunda Robert Levandovski uveren je da će ga klub pustiti da ovog leta sreću potraži na nekoj drugoj adresi. Sapunica oko njegovog odlaska sa Vestfalena traje već mesecima, a intenzivirala se nakon što je postigao četiri pogotka u polufinalu Lige šampiona i tako skrenuo pažnju cele Evrope na sebe. "Očekujem da će se sve rešiti i da ću ovog leta preći u svoj klub iz snova. To je u interesu svih", rekao je Levandovski za nedeljnik „Sport Bild". "Borusija je sjajan klub koji će uvek imati posebno mesto u mom srcu. Međutim, sada mi treba novi izazov".

19.30 - Holandski golman Marten Stekelenburg, dosadašnji član Rome, pridružio se ekipi Fulama, potvrdio je danas engleski premijerligaš. Iskusni 30 - godišnji čuvar mreže potpisao je četvorogodišnji ugovor, ali visina transfera nije objavljena. Stekelenburg će ponovo raditi pod nadzorom trenera Martina Jola, koji ga je trenirao na početku karijere u Ajaksu, gde je osvojio dve titule prvaka Holandije. "Marten je iskusan golman velikih kvaliteta i tehničkih sposobnosti. Radujem se njegovom dolasku, on će biti fantastičan dodatak talentovanim golmanima koje već imamo", izjavio je Jol.

18.30 - Mario Baloteli pokazuje i svoju romantičnu stranu...

18.10 - Miroslav Đukić se vratio kući, na Mestalju...

17.50 - Dosadašnji fudbaler Šahtjora iz Donjecka Fernandinjo od naredne sezone igraće za Mannčester siti. Prema pisanju Skaj sporta, brazilski fudbaler preći će u Siti za 34 miliona funti. Fernandinjo je danas fotografisan kako izlazi iz bolnice u Mančesteru u kojoj Siti vrši medicinske preglede fudbalera. Trener Manuel Pelegrini trebalo bi da bude imenovan za novog trenera vicešampiona Premijer lige u narednih nekoliko dana, a klub je već počeo da pojačava tim za narednu sezonu. U Sitiju će od naredne sezone igrati dosadašnji fudbaler španske Sevilje Hesus Navas, a izgleda da je, prema pisanju medija, dogovoreni dolazak Fernandinja.

17.35 - Novi trener Evertona Roberto Martines rekao je da je ponosan što nastavlja posao Dejvida Mojsa, kao i da je Everton pravi klub za njega. "Postoji veliki pritisak, ali sam izuzetno ponosan. To znači da je Dejvid Mojes uradio neverovatan posao u prethodnih 11 godina i postavio visoke standarde. Srećan sam što nastavljam taj posao", rekao je Španac. "Mojesje dao Evertonu identitet i postavio neverovatne standarde. Sve što želim je da radim dovoljno dobro da podignem ovaj posao na viši nivo".

17.05 - Fudbalske reprezentacije Srbije i Japana odigraće prijateljsku utakmicu 11. oktobra na stadionu Karađorđe u Novom Sadu. Utakmica će biti odigrana u zvaničnom FIFA terminu i za srpski tim biće provera uoči duela sa Makedonijom u kvalifikacijama za SP u Brazilu, koji je na programu četiri dana kasnije. Sa druge strane, Japancima, prvoj selekciji posle domaćina Brazila koja je izborila plasman na finalni turnir duel sa Srbijom biće jedna od provera za učešće na Mundijalu.

16.38 - Belgijanci se vrlo ozbiljno spremaju za meč sa Srbijom, jer im eventualna pobeda donosi minimum učešće u baražu. Selektor Mark Vilmoc najavio je tottalnu ofanzivu i pobedu. Zanimljiv je i podatak da je jučerašnji trening reprezentacije Belgije u Briselu posmatralo oko 20 hiljada ljudi.

16.20 - Ekspedicija fudbalske reprezentacije Srbije stigla je u Brisel gde će u petak veče od 20.45 igrati kfalifikacioni meč za odlazak na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Rival "orlovima" je Belgija u meču, koji u slučaju eventualnog poraza, Srbiju i definitivno ostavlja bez Mundijala. Specifičnost predstojećeg meča je i u tome što ni ni pobeda neće mnogo povećati šanse srpske selekcije da ode u Brazil. Beligijanci su jesenas ubedljivo slavili u Beogradu sa 3:0.

15.10 - Sada već bivši trener Reala, Žoze Murinjo rekao je za španski medije da najbolji igrač Madriđana Kristijano Ronaldo veoma teško prima kritiku i da misli kako je najpametniji i da sve zna: ''Imao sam jedan veoma jednostavan problem sa Ronaldom. On nije znao da podnese kritiku kada je taktika u pitanju i poboljšanja igre. Možda je mislio da zna sve i da trener tu ne može da mu pomogne'', izjavio je Murinjo.

14.33 - Fudbaleri šampiona Engleske, Mančester Junajteda će u novu sezonu ući sa novim trenerom Dejvidom Mojesom ali i sa novi dresovima, koji su u retro stilu.

12.55 - Srednju i zapadnu Evropu su zahvatile velike poplave a evo kako izgleda stadion nemačkog kluba Karl Cajz Jene.

12.30 - Postoje razni načini i metode treninga, ali se jedan trener u Aziji setio specifičnog i moglo bi se slobodno reći - genijalnog načina za trening i motivaciju. On je naterao golmana svog tima da doveze svoj automobil i da ga brani od lopti koje ka automobilu šutiraju njegovi saigrači. Golman je branio "kao lud" i stizao je da pokupi skoro svaku loptu. Osteje naravno pitanje da li je sve ovo izrežirano, da li je možda deo neke reklamne kampanje ali nešto slično sigurno nije viđeno.

11.55 - Novi trener fudbalera Javora biće doskorašnji šef stručnog štaba Srema Bogić Bogićević, potvrdio je generalni menadžer kluba Nikola Lišanin. Do promene na klupi Ivanjičana došlo je, jer je doskorašnji trener Mladen Dodić dobio bolju ponudu. "Sa Bogićevićem smo sklopili ugovor na godinu dana. On je dugogodišnji prijatelj kluba, siguran sam da ćemo dobro sarađivati, jer je čovek od velikog iskustva, a u narednom periodu će obavestiti igrače o pripremama", kazao je Lišanin.

11.50 - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković sutra u 12 sati saopštiće širi spisak igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.Šampionat u Sloveniji na programu je od 4. do 22. septembra, a Srbija će igrati u B grupi sa Bosnom i Hercegovinom, Litvanijom, Makedonijom, Crnom Gorom i Letonijom.

 

11.30 - Navijači fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine iz Tuzle zadali su "domaći zadatak" svima u regionu, pošto su uoči prijateljske utakmice sa Srbijom aplauzima pozdravili himnu "Bože pravde" i pokazali da uz malo dobre volje i uzajmnog poštovanja sportski događaji mogu da budu praznik za sve aktere. Mlade selekcije BiH i Srbije odigrale su nerešeno (1:1), a tokom svih 90 minuta navijači domaćina glasno su bodrili svoj tim, ali bez ijednog uvredljivog povika na račun gostiju. Lepa poruka poslata je iz Tuzle, ali nije baš sve bilo savršeno, jer su nekoliko puta tokom utakmice "prozivali" Sarajlije apostrofirajući rivalstvo pristalica Slobode sa navijačima Željezničara i Sarajeva.

11.00 - Kapiten fudbalera Čelsija Džon Teri sledeća je velika želja novog francuskog prvoligaša Monaka, a odluku o njegovom transferu u kneževinu doneće menadžer Žoze Murinjo, prenose engleski mediji. Klub iz Monte Karla koji je zahvaljujući bogatstvu ruskog biznismena Dimitrija Ribolovljeva već angažovao Radamela Falkaa iz Atletika, kao i Džejmsa Rodrigeza i Žozea Mutinja iz Porta, spreman je da plati osam miliona evra, a Teriju ponudi dvogodišnji ugovor, uz nedeljnu platu od 150.000 funti.

10.40 - Legendarni brazilski fudbaler Pele rekao da novi igrač Barselone Nejmar ima potencijal da postane bolji igrač od Lionela Mesija. Brazilac Nejmar u ponedeljak je potpisao petogodišnji ugovor sa Barselonom, a na predstavljanju pred više od 56.000 navijača na Kamp Nou, rekao je da bi želeo da pomogne Mesiju da "ostane najbolji fudbaler sveta".

10.30 - Doskorašnji trener fudbalera Reala Žoze Murinjo rekao je da najbolji igrač Madriđana Kristijano Ronaldo veoma teško prima kritiku i da misli kako je najpametniji i da sve zna. "Imao sam jedan veoma jednostavan problem sa Ronaldom. On nije znao da podnese kritiku kada je taktika u pitanju i poboljšanja igre. Možda je mislio da zna sve i da trener tu ne može da mu pomogne", rekao je Murinjo za španski medije.

10.10 - Fudbalska reprezentacija Belgije želi da u predstojećoj utakmici protiv Srbije, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine, pokaže da je jedna od najboljih evropskih ekipa, posle dobrih rezultata u Grupi A. Reprezentacija Belgije koja nije igrala na velikom turniru više od 10 godina, prva je u kvalifikacionoj Grupi A sa 16 bodova, koliko ima i Hrvatska, dok Srbija zauzima treće mesto sa sedam bodova iz šest utakmica. "Po individualnim kvalitetima igrača, samo su Nemačka i Španija bolje od nas", rekao je odbrambeni igrač reprezentacije Belgije Jan Vertongen, prenela je agencija Rojters.

01.00 - Novinar italijanskog "Skaj sporta" Đanluka di Marcio oko ponoći je dobro prodrmao srpske i engleske fudbalske fanove na društvenoj mreži Twitter. On je na Twitteru, a i na svom sajtu, objavio da se Arsenal nalazi na pragu potpisivanja ugovora sa talentovanim centarforom Partizana Aleksandrom Mitrovićem! "Jedan je od najboljih mladih igrača na tlu Evrope. Zove se Aleksandar Mitrović i minule sezone je dao 15 golova. Rođen je 1994, igra za beogradski Partizan, zajedno sa Lazarom Markovićem. Arsenal je 'zagrizao' i očekuje se da posao bude završen sledeće nedelje", napisao je Di Marcio.Zbilja ili šala,ili di Marcio skreće pažnju na sebe, znaće se ubrzo.

00.10 - Upravni odbor fudbalskog kluba Vojvodina smenio je danas trenera Nebojšu Vignjevića zbog neispunjenih očekivanja, preneli su beogradski mediji. Pod vođstvom 45. godišnjeg Vignjevića novosadski crveno-beli nisu uspeli da osvoje željeni trofej Kupa Srbije, nakon što su u finalu poraženi od Jagodine. Klub je sezonu završio na trećem mestu nacionalne Superlige, iza Crvene zvezde i šampiona Partizana.

00.00 - Fudbalska reprezentacija Omana napravila je krupan korak ka istorijskom plasmanu na prvenstvo sveta pošto je na domaćem terenu, u utakmicu B grupe završnih azijskih kvalifikacija, savladala selekciju Iraka sa 1:0. Oman je preuzeo drugo mesto u grupi sa sedam bodova zaostatka za Japanom, koji je obezbedio učešće na Mundijalu 2014. u Brazilu, a sa utakmicom više beži dva boda trećeplasiranoj Australiji.Južna Koreja je preuzela vođstvo u A grupi igrajući u gostima protiv Libana nerešeno 1:1. Izuzetno važan bod Korejanci su osvojili golom u sedmom minutu sudijske nadoknade.Preostake utakmice u A grupi: Južna Koreja - Uzbekistan, Iran - Liban (11. juna), Uzbekistan - Katar, Južna Koreja - Iran (18. juna). Preostale utakmice u B grupi: Irak - Japan, Australija - Jordan (11. juna), Jordan - Oman, Australija - Irak (18. juna).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи