Читај ми!

Sport uživo: Derbi Madrida pripao Realu

Ivo Karlović doživeo moždani udar. Real savladao ekipu Atletika na Kalderonu i tako praktično obezbedio drugo mesto u Primeri. Nejmar prelazi u Evropu. Nijang želi da nadmaši Mesija. Finale ABA lige, duel večitih rivala Zvezde i Partizana, igra se u Laktašima od 20.30 časova, direktan prenos je na našem Prvom programu. U prvoj utakmici finalne serije plej-ofa za vaterpoliste Crvena zvezda savladala ekipu Radničkog, posle produžetaka.

00.12 - Čikago, posle tri produžetka, pobedio Bruklin i poveo 3:1 u seriji. Bulsi - Netsi 142:134. Nejt Robinson 34 poena, Karlos Buzer 21 za Bulse. Deron Vilijems 32 za Netse

22.53 - Napoli ubedljivo savladao Peskaru (3:0) na gostovanju i sada ima osam bodova manje od Juventusa, koji ima i meč manje od Napolitanaca. 

22.35 - Hrvatski teniser Ivo Karlović doživeo je danas blaži moždani udar i zadržan je u bolnici u Majamiju, prenose hrvatski mediji. Karlović je prvobitno primljen u bolnicu, procenjeno je da je imao lakšu upalu mozga, pa je pušten kući. Međutim, ubrzo mu je ponovo pozlilo i sada je opet hospitalizovan. Poruke podrške od prijatelja i obožavalaca širom svetu stižu na njegov fejsbuk i tviter profil. Karlović ima 34 godine i trenutno je 95. na ATP listi, a najbolji plasman bila mu je 14. pozicija u avgustu 2008. godine. Tokom karijere osvojio je četiri titule.

21.52 - Završen meč u Madridu, Real slavio na Kalderonu sa 2:1 i pobegao gradskom rivalu na šest bodova prednosti. Barsa i pored remija u Bilbau ima 11 bodova više od "kraljevskog" kluba. 

21.25 - Rael vodi na Kalderonu. Asisten je bio Karim Benzema, a strelac Anhel Di Marija u 63. minutu meča.

20.22 - Završeni mečevi u Engleskoj i Nemačkoj. Liverpul, bez Luisa Suareza, deklasirao Njukasl na Sent Džejms parku sa 6:0. Dortmund slavio u Dizelsorfu, rezultatom 2:1.

20.15 - Fantastičan početak derbija u Španiji. Falkao doneo prednost Atletiku već u 4. minutu, Huanfran autogolom izjednačio rezultat u 13. minutu utakmice na Vinsente Kalderonu. 

20.10 - Završena prva dva meča u Seriji A. Atalanta i Bolonja u Bergamu su odigrali nerešeno 1:1, dok je Udineze, golom Pereire, minimalno savladao ekipu Kaljarija u Trstu.

20.00 - Kardif odigrao nerešeno sa Boltonom 1:1, ali proslavio titulu u Čempionšipu. Trofej je u rukama prvog čoveka kluba, Vinsenta Tana iz Malezije.

19.51 - Završen meč u Bilbau. Barselona uspela da preokrene vođstvo Atletika, golovima Mesija i Sančeza, ali je Ander Herera u poslednjim trenucima meča izjednačio rezultat i doneo veliki bod svojoj ekipi. 

19.45 - Natanijel Čaloba doneo je pobedu Votfordu protiv Lestera (2:1), postigavši fantastičan pogodak. Uživajte...

19.05 - Zanimljivi rezultati u fudbalskim mečevima širom Evrope. Atletik iz Bilbaa vodi posle prvog poluvremena protiv Barselone sa 1:0, strelac jedinog gola bio je Susaeta u 27. minutu. Dortmund vodi u Dizeldorfu pogotkom Sahina, dok Liverpul već ima dva gola prednosti u Njukaslu. Ta dva meča počela su u 18.30.

18.30 - Fudbaleri Selte pobedili su kao gosti ekipu Levantea sa 1:0, u utakmici 33. kola španske Primere. Jedini gol na meču postigao je Augusto Fernandes u 20. minutu. Selta posle pobede ima 30 bodova i za sada je izašla iz zone ispadanja, dok je Levante sa 40 bodova na 12. mestu.

18.00 - Završeni mečevi i u Premijer ligi, rezultati: Everton - Fulam 1:0, Sautempton - VBA 0:3, Stouk - Norič 1:0, Vigan - Totenhem 2:2. Od 18.30 igraju Njukasl i Liverpul.

17.25 - Završeni mečevi u Bundesligi: Augsburg - Štutgart 3:0, Bajern - Frajburg 1:0, Hofenhajm - Ninberg 2:1, Leverkuzen - Bremen 1:0, Volfsburg - Menhengladbah 3:1. Od 18.30 sastaju se Dizeldorf i Dortmund.

16.47 - Poluvreme na utakmicama Premijer lige, rezultati:  Everton - Fulam 1:0, Sautempton - VBA 0:1, Stouk - Norič 0:0, Vigan - Totenhem 1:1.

16.35 - Češki teniser Lukaš Rasol i Španaca Giljermo Garsija-Lopez igraće u finalu ATP turnira u Bukureštu. Rosol je u polufinalu savladao Francuza Žila Simona sa 6:2, 6:3, dok je Garsija-Lopez bio bolji Nemca Florijana Majera sa 6:4, 4:6, 6:3.

16.31 - Fudbaler Mančester junajteda Rajan Gigs rekao je da je ovo bila jedna od njegovih najboljih sezona u klubu sa Old Traforda. Gigs je proslavio svoju 13 titulu sa Mančesterom u ponedeljak posle pobede nad Vest Hemom od 3:0. "Ako pogledate broj pobeda ove sezone, morate priznati sa smo bili odlični. Neke utakmice su bile odlične. Kad god se osvoji Premijer liga to je uvek nešto specijalno", rekao je Gigs.  

16.21 - Doskorašnji sportski direktor beogradskog Partizana Ljubiša Tumbaković porazom je debitovao za novi klub Vuhan Zal. Vuhan Zal je u sedmom kolu kineskog prvenstva gostovao poslednjeplasiranom timu na tabeli, ekipi Tanđin Teda, koja je pobedila sa 3:2 (1:1). Tumbaković je u periodu od 2004. do 2009. godine dva puta osvajao kineski šampionat i kup sa Šandongom. Od ostalih srpskih trenera, Dragan Okuka je sa Đangsuom osvojio bod protiv Čangčuna (0:0), Šandong Radomira Antića je igrao nerešeno sa Hengžuom (3:3), dok je Aleksandar Stanojević sa Pekingom doživeo ubedljiv poraz (3:0) protiv bivšeg kluba Dalijena. Ekipa Gvangžua vodi na tabeli sa 16 osvojenih bodova, koliko ima i drugoplasirani Šandong. 

16.17 - Poluvreme na utakmicama 31. kola Bundeslige, rezultati: Ausburg - Štutgart 0:0, Bajern - Frajburg 1:0, Hofenhajm - Ninberg 2:0, Leverkuzen - Bremen 1:0, Volfsburg - Menhengladbah 1:0.

16.05 - Trener Malage Manuel Pelegrini rekao je da i dalje veruje da će njegov klub igrati naredne sezone u Ligi šampiona uprkos zabrani. Evropska fudbalska unija zabranila je španskom klubu učešće u evropskim takmičenjima zbog niza finansijskih prekršaja. Ipak, čileanski trener se nada da će Međunarodni sud za arbitražu u sportu preinačiti tu odluku. Pored odluke suda, Malaga mora i na terenu da obezbedi učešće u Ligi šampiona, počevši od utakmice sa Hetafeom u nedelju. "Mi i dalje verujemo da možemo u Ligu šampiona. Matematički je sve moguće, mi verujemo. Za početak, moramo da osvojimo sva tri boda protiv Hetafea", rekao je Pelegrini.

16.00 - Počele utakmice 35. kola Premijer lige sastaju se: Everton - Fulam, Sautempton - VBA, Stouk - Norič, Vigan - Totenhem. Od 18.30 časova igraju Njukasl i Liverpul.

15.40 - Potpredsednik KSS Dejan Tomašević rekao je da je Srbija protiv učešća kosovskih klubova u Jadranskoj ligi. Ranije danas predsednik Jadranske lige Radovan Lorbek izjavio je da bi kosovski timovi u budućnosti mogli da zaigraju u regionalnom takmičenju, ali pod uslovom da se sa time slože ostali učesnici lige. Za razliku od njega generalni menadžer lige Roman Lisac demantovao je mogućnost proširenja lige sa kosovskim klubovima, "jer bi to moglo da nanese štetu takmičenju i poveća tenziju".

15.37 - Kerol u nadoknadi vremena postiže gol sa Vest Hem i smanjuje prednost Sitija na 2:1. Nakon toga sudija je odsvirao kraj susreta. Mančester siti - Vest Hem 2:1. 

15.30 - Počele utakmice Bundes lige, sastaju se: Ausburg - Štutgart, Bajern - Frajburg, Hofenhajm - Ninberg, Leverkuzen - Bremen, Volfsburg - Menhengladbah. 

15.27 - Jaja Ture povisio na 2:0.  

15.12 - Odbojkaši Srbije počinju pripreme za Svetsku ligu. Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković saopštio je spisak igrača za početak priprema i učešće u 24. izdanju ovog takmičenja. 

14.45 - Talentovani brazilski napadač Nejmar neće produžiti ugovor sa Santosom i karijeru će nastaviti u Evropi, otkrio je potpredsednik brazilskog kluba Odilio Rodrigez. "Nejmar nas je obavestio da neće produžiti ugovor sa klubom, jer smatra da je njegovom boravku u Santosu došao kraj", rekao je Rodrigez za španski radio "Kadena Ser". Nejmaru ugovor sa sadašnjim klubom ističe na leto 2014. godine. Interesovanje za jednog od najtalentovanijeg fudbalera na svetu pokazala je Barselona i mnogi drugi bogati evropski klubovi. Nejmar ima 21 godinu, za Santos je odigrao 215 utakmica i postigao 135 golova, dok je za reprezentaciju Brazila odigrao 32 meča i 20 puta upisao se u listu strelaca.

14.35 - Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je da razume zašto se Liverpul oseća oštećenim nakon što je Fudbalaski savez Engleske kaznio Luisa Suareza sa 10 utakmica neigranja pošto je ujeo igrača Čelsija Branislava Ivanovića. Suarez se nije žalio na odluku, a generalni direktor Liverpula Ijan Ajra je rekao da su klub i igrači "šokirani i razočarani" zbog težine kazne. Ferguson je rekao da razume njihovo razočarenje i podsetio se situacije kada je 1995. godine fudbaler Mančester Erik Kantona, nakon što je udario navijača Kristal Palasa, kažnjen sa devet meseci zabrane igranja fudbala.   

14.15 - Prvi meč 35. kola Premijer lige, Mančester siti vodi protiv Vest Hema sa 1:0. Strelac je bio Aguero u 28. minutu. 

12.45 - Legendarni stadion Marakana u Rio de Žaneiru, hram brazilskog fudbala, ponovo se otvara posle dvogodišnje rekonstrukcije egzibicionim mečom koji će biti proba za Kup konfederacija u junu i Svetsko prvenstvo u fudbalu iduće godine.

12.05 - „Zadovoljan sam postignutim mada ima još mesta za poboljšanje. Imali smo dosta problema na stazi, pre svega zbog velike gužve. Negde na pola treninga jedan automobil se zapalio i prosuo ulje tako da je nakon pauze bilo veoma teško voziti. Ja sam ipak uspeo da u tih poslednjih deset minuta treninga napravim najbolje vreme. Moram da napomenem da to što smo na prvoj poziciji jeste uspeh ali Čeh sa Lotusom ima ogromnu prednost na startu zbog same koncepcije vozila i pogona na zadnje točkove tako da će na početku biti gotovo nemoguće odbraniti prvo mesto. Ipak, nadam se dobrom toku trke." - poručio je iz Mađarske Milovan Vesnić.

12.00 - Sezona 2013 Šampionata Centralne Evrope na kružnim stazama započela je danas tačno u zvaničnim trenizima u klasi D4-2000. Nakon 30 minuta vožnje najbolje vreme u konkurenciji 24 vozača postigao je srpski predstavnik Milovan Mikica Vesnić. Samo dva deseta dela sekunde iza plasirao se, prema očekivanju, Vesnićev najveći konkurent, Čeh Marek Fried u moćnom Lotusu. Iz drugog reda na trci će startovati domaći takmičari, Mađari Szaba i Gabor u automobilima specifikacije S2000.  

11.14 - Srpski teniser Filip Krajinović uspešno je startovao u kvalifikacijama za ATP turnir u Minhenu, pošto je danas u prvom kolu pobedio Madjara Atilu Balaša sa 6:2, 6:2. Naredni protivnik Krajinovića biće Poljak Lukas Kubot, trenutno 94. igrač na svetu. Turnir u Minhenu igra se na šljaci, a nagradni fond je 467.800 evra.

10.30 - Mladi fudbaler Milana M'Baje Nijang rekao je danas da želi da nadmaši napadača Barselone Lionela Mesija, koji je četiri godine zaredom biran za najboljeg igrača sveta, prenose danas italijanski mediji. "Treniram naporno da postanem najbolji na svetu. Stalno mi je u mislima Zlatna lopta. Želim da postanem bolji od Mesija i znam da ću jednog dana to i ostvariti. Milan je veliki tim, čast mi je da sam deo kluba i potrudiću se da opravdam ukazano poverenja", rekao je 18. godišnji Nijang. On je u Milan došao 2012. godine iz Kaena i do sada je za "rosonere" odigrao 20 utakmica i postigao jedan gol. 

10.00 - Parovi 25. kola Superlige Srbije: Subota (16.30): Spartak Hajduk Kula, Smederevo BSK, Radnički Kragujevac Jagodina, Radnički Niš OFK Beograd, Rad Sloboda, Javor Vojvodina. Crvena zvezda Donji Srem (19.00). Nedelja: Novi Pazar Partizan (17.00). 

09.45 - Košarkaši Partizana i Crvene zvezde su već obezbedili plasman u Evroligu. Rasterećeni ulaze u večerašnje finale regionalne ABA lige. Motiva, međutim, ima na pretek. Borba za šampionski prsten, prestiž. Ponovo će na tribinama biti navijači oba tima. Mesto Laktaši, početak u 20.30 časova.

09.30 - Počinje borba za trofej. Duel dve izjednačene ekipe. Zvezda i Radnički odlučiće ko će biti šampion Srbije u vaterpolu. Obe ekipe u finale ulaze sa istim ambicijama. Samo jedna može biti šampion. Prvi meč igra se od 17.00 časova na Tašmajdanu.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво