Svetski kup u streljaštvu u Beogradu

Takmičenja na četvrtom ovogodišnjem Svetskom kupu u gađanju glinenih golubova, olimpijske discipline trap, skit i dubl trap, na strelištu "BGD sprotskog centra Kovilovo", počinju u nedelju 15. juna u 9 sati.

Prve na strelište izlaze takmičarke koje će gađati mete u disciplini trap.

Za Svetski kup u streljaštvu prijavljeno je 46 učesnica iz 22 zemlje. Dve najveće zvezde na turniru su svetska šampionka sa Prvenstva u Nikoziji na Kipru 2007. godine Kineskinja Jangzi Liu, i bronzana sa ovog takmičenja Danijela Del Din iz San Marina.

Del Dinova ima i srebro sa ovogodišnjeg Svetskog kupa u Sulu, završenog prošlog vikenda.

Opasna rivalka biće im Ruskinja Irina Laričeva koja je na Svetskom kupu u Kervilu u SAD osvojila srebro, a u Sulu - bronzu. Skoro 80 odsto učesnica u Beogradu ispunilo je olimpijsku normu i učestvovaće na Olimpijskim igrama u Pekingu do 8. do 24. avgusta.

Među učesnicama u Beogradu su i dve veteranke, Kanađanka Suzan Natraš je na šampionatu sveta u Zagrebu 2006. godine osvojila zlato.

Tada je četvrta bila Britanka Lesli Godard, koja je ispunila olimpijsku normu za Peking i takođe će učestvovati na turniru u Beogradu.

Žene gađaju 75 golubova, posle čega šest najboljih ide u finale, gde se gađa još 25 golubova i ukupan zbir određuje plasman. Finale je od 17,30 sati, a ulaz je slobodan.

Svetski kup ogranizuje Streljački savez Srbije za leteće mete, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije, Olimpijskog komiteta Srbije i firmi Tojota i Lasta, koje su zvanični prevoznici takmičara.

Na Svetskom kupu, koji se u Beogradu održava od 14. do 22. juna, ukupno će učestvovati 390 strelaca iz 68 zemlja, a Beograd će ugostiti i još oko 300 zvaničnika, stručnih lica i sudija.

broj komentara 0 pošalji komentar