Sport uživo: Lampard čuva "plavce"

Lampard doneo pobedu Čelsiju protiv Evertona. Gregori Sertić, fudbaler Bordoa, biće novo pojačanje Hrvatske pred meč sa Srbijom. Jakobsen pobedio na otvaranju Novogodišnje turneje. Amerikanci zamenili olimpijskog šampiona za teroristu. Saši Iliću želja klupa Partizana. Pep Gvardiola odbio blanko ponudu Mančester sitija, čeka odlazak Aleksa Fergusona. Stevanović iz Vojvodine u Sevilju.

23.28 - Navijači Reala baš nemaju sreće. Osim što u fudbalu gotovo nemaju šansi za titulu, priliku za radost uskratili su im i ljubimci na košarkaškom terenu. Barselona bolja od Reala, 96:89. Huan Karlos Navaro postigao 33 poena, uz samo jedan promašaj. Sjajni Navaro je imao i šest skokova i tri asistencije u jednoj od najboljih njegovoh izdanja.

21.20 - Deportivo iz La Korunje otpustio je trenera Hosea Oltru zbog katastrofalnih rezultata. Deportivo je pod vođstvom Oltre prošle sezone izborio povratak u Primeru, ali nije nastavio sa uspesima i u elitnom takmičenju. Klub iz Galicije postigao je samo dve pobede u 17 utakmica.

20.29 - Upravni odbor Crvene zvezde podržao je na današnjem sastanku sportskog direktora Zorana Stojadinovića i najavio da će javnost biti blagovremeno obaveštavana o informacijama u vezi sa aktivnostima u prelaznom roku.

18.55 - Završena je utakmica u Londonu. Liverpul je savaladao Kvins Park Rendžers sa 3:0 u poslednjoj utakmici 20. kola Premijer lige.

18.28 - Na slici ispod možete videti Lejtona Bejnsa, koji je izvukao deblji kraj u duelu sa Gerijem Kejhilom. 

18.20 - Norvežanin Anders Jakobsen pobednik je takmičenja u skijaškim skokovima u Oberstdorfu, prvog u okviru tradicionalne 61. turneje "Četiri novogodišnje skakaonice". Novogodišnja turneja nastavlja se 1. januara takmičenjem u Garmiš-Partenkirhenu.

17.45 - Liverpul na poluvremenu na Loftus roudu vodi sa 3:0. Strelci Ager i Suarez dva puta. 

17.37 - U Egiptu fudbalska sezona počinje posle godinu dana suspenzije zbog sukoba navijača sa smrtnim ishodom. Prošle godine za vreme utakmice u Port Saidu između najpopularnijeg kluba u Egiptu Al Ahlija i lokalnog Al Masrija u sukobu navijača poginulo su 74 osobe.

16.35 - Frenk Lampard je sa dva gola doneo pobedu Čelsiju u gostima protiv Evertona - 2:1 i time sačuvao nadu da titula još nije izgubljena. Upravo zbog ovakvih partija LA Galaksi je spreman da mu ponudi četiri miliona funti da bi zamenio Dejvida Bekama. Ako prihvati ponudu, postaće najplaćeniji igrač u američkoj ligi.

16.21 -  Španija je savladala Francusku sa 2:1 u A grupi Hopman kupa koji se igra u Pertu. Pobednički poen Španiji doneo je mešoviti dubl Anabel Medina Geriges - Fernando Verdasko koji je bio bolji od para Žo Vilfred Conga - Matilde Johanson sa 6:3, 6:3. Prethodno je Francuska povela zahvaljujući pobedi Conge nad Verdaskom rezultatom 7:5, 6:3, dok je za Španiju izjednačila Medina Geriges savladavši Matildu Johanson sa 6:3, 6:2.

16.00 - Geret Bejl mogao bi da se pridruži Realu, ali pod uslovom da kraljevski klub plati za njega 65 miliona evra. Vlasnik Totenhema Danijel Levi je navodno, spreman da za ovu sumu pusti Bejla iz kluba. Španska "Marka" je pre dva dana objavila da je Real spreman da za Bejla plati 40 miliona evra.

15.10 - Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je u Vespremu od selekcije Mađarske sa 31:37 (18:17), u prijateljskoj utakmici uoči Svetskog prvenstva u Španiji. Najefikasniji u timu Srbije bio je Marko Vujin sa sedam golova.

15.00 - Za razliku od svojih srpskih kolega, Fudbalski savez Hrvatske radi sjajan skauting igrača, naročito onih mladih, koji imaju hrvatske korene a rasejani su svuda po svetu. Mreža skauta pretražuje Južnu Ameriku, Evropu, Severnu Ameriku i Australiju, kako bi pronašli naslednika braće Kovač, Josipa Džoa Šimunića... Tako je pred meč sa Srbijom, Hrvatska dobila još jednog novog igrača. U pitanju je fudbaler Bordoa Gregori Sertić, koj ije pristao da dođe u Zagreb nakon Nove Godine i podigne pasoš naših zapadnih komšija. Sertić je zabeležio pet nastupa za mladi tim Francuske.

14.34 -  Fudbaler Vojvodine i reprezentativav Bosne i Hercegovine Miroslav Stevanović karijeru će nastaviti u Sevilji, prenosi novosadski „Dnevnik". Iako još uvek nema zvanične potvrde, „Dnevnik" je saznao da se radi o jednom od najvećih transfera u istoriji Vojvodine. Ono što je zanimljivo, ovaj transfer je dogovorio nedavno uhapšeni fudbalski menadžer Zoran Pavlović.

13.35 - Golman Juventusa Đanluiđi Bufon smatra da je Andrea Pirlo zaslužio Zlatnu loptu ove godine, jer igra na istom nivou kao Lionel Mesi. Pirlo ej bio uvršten među 23 igrača koji su konkurusali za prestižnu nagradu, ali nije dospeo u uži izbor. "Ne može se reći da Mesi nije najbolji fudbaler na svetu i najverovatnije se nikada neće pojaviti neko sličan njemu. Ipak, napadači uvek dobiju naslovnu stranu. Za mene je Pirlo na istom nivou kao Mesi, samo njegov problem je što igra na sredini terena i zbog toga neće biti tretiran kao ostali fudbaleri", rekao je Đanluiđi Bufon za italijanske medije.

13.30 - Pepe tvrdi da veliki zasotatak njegovog Reala za Barselonom nije zbog toga što su "Katalonci bolji, nego jer je Real lošiji". Portugalac je istakao i da je atmosfera u ekipi odlična. "U Realu smo svi kao velika porodica. Svi smo ujedinjeni, jer smo svesni da samo tako možemo da ostvarimo dobar rezultat", izjavio je Portugalac, koji je dodao i da je siguran da će Ronaldo ostati u Realu, i na kraju produžiti ugovor, ali da nije siguran kakva sudbina čeka Žozea Murinja.

13.25 - Andrea Petković zbog povrede zadobije na Hopman kupu neće nastupati na Australijen openu. U pitanju je povreda desnog kolena. Bivša deveta igračica sveta, a sada 126. na WTA listi, objavila je na Tviteru da je povredila meniskus desnog kolena, zbog čega će najverovatnije morati da se podvrgne artroskopiji. Andrea Petković, koja je 2008. već imala operaciju ligamenata, moraće da pauzira najmanje mesec dana.

13.18 - Nekadašnji, i već sada legendarni trener Barselone Pep Gvardiola, odbio je blanko ponudu Mančester sitija. Kako navode ostrvski mediji, sportski direktor "građana", takođe Katalonac, Ćiki Begiristajn poručio je Gvardioli da samo kaže koja je njegova cena kako bi zamenio Roberta Manćinija narednog leta, ali Pep ima druge planove. Navodi se, a o tome se naširoko pisalo prethodnih meseci, da Gvardiola čeka mesto koje će mu oslboditi Aleks Ferguson u Junajtedu. Njih dvojica su se nekoiko puta sretali u Njujorku, kada su se navodno sve dogovorili. Ukoliko se Ferguson predomisli, Gvardiola će odmarati još godinu dana.

13.13 - Slovenačka skijašica Tina Maze ispisala je nove strane istorije svog sporta, pošto je godinu okončala sa 1.059 poena, što niko do sada nije učinio u ženskoj konkurenciji. Maze je do istorijskog uspeha došla osvajanjem trećeg mesta na subotnjem slalomu u Zemerlingu, u okviru Svetskog kupa. Dosadašnja rekorderka bila je još jedna skijašica sa ovih prostora, Janica Kostelić, koja je pre sedam godina ostvarila 955. Do Tine Maze, niko nikada nije do Nove Godine probio granicu od 1000 poena. Slovenka je i, sasvim logično, najbliža osvajanju Kristalnog globusa.

12.46 - Lazar Marković u Čelsiju. Za sada, samo u poseti. Kako prenose beogradski mediji, napadač Partizana je u petak boavio u Londonu, gde se sastao sa čelnicima evropskog prvaka. Navodi se da je Marković obšao stadion, upoznao njegovu istoriju, a zatim se sastao, u društvu oca i menadžera, sa nekoiko ljudi iz Upravnog odbora kluba. Prilikom sastanka, nije potpisao nikakav dokument. Najavljeno je samo da će se njegovi agenti ponovo sastati sa ljudima iz Čelsija, i to prvog meseca naredne godine.

12.40 - Iako nije toliko blizu, kraj karijere Saše Ilića se nazire. Međutim, razloga za tugu navijača Partizana nema, jer će fudbaler koji je nedavno proslavio i svoj 600. meč u crno-belom dresu svakako i ostati u Partizanu - u drugačijoj ulozi. "Vidim sebe u Partizanu i kad okačim kopačke o klin. A kako vreme odmiče sve više me privlači trenerski zanat. Još kad znam da se na taj poziv odlučilo dosta mojih nekadašnjih saigrača, poput Ivana Tomića, Mateje Kežmana, Milivoja Ćirkovića, Zorana Bate Mirkovića, prelomio sam da jednog dana i ja zaplovim vodama struke. Obećavam da ću završiti kurs za PROFI licencu i znanje stečeno u igračkim danima preneti budućim generacijama, naravno u mom Partizanu, nebitno da li u prvom timu ili mlađim kategorijama", obelodanio je Saša Ilić, a preneli beogradski mediji.

12.32 - Tio Volkot je bio sjajan u još boljoj pobedi svog tima nad Njuakslom. Fudbaler, koji je na poemnutom meču postigao het-trik i zabaležio jendu asistenciju, još nije produžio ugovor sa "tobdžijama" - a on ističe za šest meseci. "Ja nastavljam da igram najbolje što mogu. Pregovori su u toku i uveren sam da ću se sa čelnicima vrlo brzo uspeti dogovoriti", rekao je Volkot koji se osvrnuo i na gotovo izvestan povratak Tjeri Anrija koji je meč sa Njukaslom posmatrao sa tribina.

12.10 - Novi košarkaš Partizana Žofri Lovernj zvanično je završio saradnju sa Valensijom i u narednih nekoliko dana trebalo bi da se pridruži crno-belima. Lovernj je poslednji meč za Valensiju trebalo da odigra u nedelju protiv Unikahe, ali za njega nije bilo mesta u timu, čime je njegova saradnja sa 'slepim miševima' privedena kraju.. „Hvala Valensiji, svima u klubu i mojim saigračima, bio je ovo jedan od najlepših meseci u mojoj karijeri. Srećno u budućnosti", napisao je Lovernj na svom Tviter profilu. „A sada Partizan!", dodao je. Lovernj, 21-godišnji francuski centar, u redove srpskog šampiona dolazi jkao slobodan igrač.

12.07 - Menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson istakao je da klub neće prodavati Portugalca Nanija i januarkskom prelaznom roku. „Nećemo pustiti Nanija. On je odličan igrač i potreban nam je", rekao je Ferguson, „Povredio se u nezgodnom trenutku i za njega i za tim. Poslali smo ga u Dubai da se odmori i oporavi od povrede". Nedavno se u javnosti pojavila informacija da bi Arsen Venger bio više nego rad da u svoje redove dovede portugalskog reprezentativca, koji je ovog leta jednom nogom već bio u Sankt Peterburgu.

12.01 - Pomoćni trener Mančester sitija Dejvid Plat, koji i inače najčešće razgovara sa medijima, rekao je da će klub morati da popuni prazninu koju će ostaviti odlazak braće Ture. Jaja i Kolo Ture predvodiće Obalu Slonovače na Afričkom Kupu nacija predstojećeg meseca, a u ovom klubu su svesni koliko se to prošle sezone odrazilo na igru tima i njegovu formu. "Nisam siguran koliko utakmica nećemo moći računati na njega, ali to je nešto sa čim se moramo suočiti. Izgubili smo ga i prošle godine i osvojili prvenstvo. Mnogo znači ekipi kada ima takvog igrača, a slično je i s Kolom. Moraćemo da se nosimo sa tim", rekao je Plat

11.56 - Teniska reprezentacija Sjedinjenih Država pobedila je Južnu Ameriku sa 2:1 u okviru drugog kola grupe B na Hopman kupu u Pertu. Venus Vilijams je Amerikankama donela prednost, pobedivši Šanel Šipers sa 2:1, da bi Kevin Anderson izjednačio trijumfom nad Džonom Iznerom sa 2:0. Presudio je miks dubl, u kojem su trijumfovali Vilijamsova i Izner sa 2:0. U drugom duelu sastaju se Francuska i Španija. Na Hopman kupu učestvuje i reprezentacija Srbije, čije boje će braniti Novak Đoković i Ana Ivanović, a prvi meč igraće u ponedeljak protiv Italije u okviru grupe A.

11.52 - Dvostruki olimpijski šampion i neprikosnoveni sportski heroj u Velikoj Britaniji, atletičar Mo Farah, otkrio ej da su ga carinici u Sjedinjenim Državam priveli kad aje pokušao da uđe u tu zemlju. Farah, poreklom Somalijac, pokušao je da ubedi zvaničnike carine da nije terorista, tako što im je pokazao svoje olimpijske medalje. „Kada smo pokušali da dobijemo boravišnu vizu, Najki je sve sredio i mislili smo da neće biti problema. Ipak, bili smo u Portlandu sa turističkom vizom i morali smo da napustimo zemlju i vratimo se. Tako da smo otputovali u Toronto na nekoliko dana i vratili se. Ali, kada smo stigli, dobili smo pismo da smo istragom da smo teroristi i da nam je zabranjem pristup 90 dana", istakao je Farah, koji je istakao id a mu ovo niej prvi put da ima problema prilikom ulaska u Ameriku.

11.00 - Arsenal i Njukasl odigrali su fenomenalan susret na Emirejtsu. Festival golova, međutim, umalo nije propustio Arsen Venger, koji je imao ozbiljnih problema sa svojom jaknom...

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи