Strajnić – Novinar godine

Udruženje sportskih novinara Srbije uručilo je u Udruženju novinara Srbije nagrade za najuspešnije sportske novinare i najboljeg sportistu 2012. godine. Naš kolega Predrag Strajnića izabran je za Novinara godine. Među ostalim nagrađenima još dva priznanja primili su novinari RTS-a Dragan Marković, dopisnik iz Jagodine i Milan Anđić, novinar Radio Beograda.

Predrag Strajnić sa RTS-a proglašen za novinara godine. Kamera godine drugi put pripala Nenadu Negovanoviću iz Sportskog žurnala. Za životno delo nagrađeni Miroslav Vislavski, slobodni novinar i Milan Anđić, komentator Radio Beograda.

Nagrada Sportista godine 2012 dodeljena je Milici Mandić, olimpijskoj pobednici u tekvondu. Mandićeva je zahvalila na priznanju koje joj je dodeljeno i dodala da je, pored postizanja uspeha, važno i da neko taj uspeh prepozna.

Prema odluci žirija, Novinar godine je Predrag Strajnić iz RTS-a, a nagrada Kamera godine pripala je, drugu godinu zaredom, Nenadu Negovanoviću iz Sportskog žurnala.

„Pamtiću ovu nagradu zato što dolazi od mojih kolega, ali i zato što mi je ovo prva ovakva nagrada u karijeri", rekao je Strajnić.

Dragan Marković, dopisnik RTS-a iz Jagodine, proglašen je za Dopisnika godine. Nagrade za životno delo pripale su Miroslavu Vislavskom, slobodnom novinaru iz Novog Sada i Milanu Anđiću, novinaru Radio Beograda.

Drugu godinu zaredom, dodeljena je nagrada za doprinos razvoju ženskog sportskog novinarstva, koja nosi ime naše slavne koleginice Branke Prelević. Ovogodišnja dobitnica nagrade je Sanja Milutinović, dopisnica Sportskog žurnala iz Kruševca.

Priznanje USNS-a za izdavački poduhvat godine ove godine dobili su Aleksandar Cvejić, Branimir Vasić,i Živko Baljkas za knjigu Trka Kroz Srbiju, od 1. do 51, kao i Milan Simić za knjigu Nekad bilo.

Specijalno priznanje ove godine dobio je Slavko Basara, dopisnik Sportskog žurnala iz Banjaluke, za doprinos razvoju odnosa Matice Srbije i Republike Srpske.

Žiri je radio u sastavu: Jovan Tanurdžić, Dragiša Kovačević (SOS kanal), Zoran Marković (RTS), Miodrag Stojanović (DSL Sport), Predrag Sarić (Sportski žurnal), Stevan Kovačević (Radio Beograd) i Stojan Petković, doajen srpskog novinarstva iz Kraljeva.

broj komentara 5 pošalji komentar
(petak, 28. dec 2012, 12:02)
anonymous [neregistrovani]

Bravo!

Nagrada otisla u prave ruke. Inace dva omiljena sportska novinara su mi Sarenac i Strajnic, gospoda koji znaju kad kako i na koji nacin da prave gegove ali i u toku utakmice pricaju o sporednim stvarima!

(petak, 28. dec 2012, 01:17)
goran [neregistrovani]

najbolji

Mare cestitke za nagradu!!!...Najbolji novinar RTS:)

(petak, 28. dec 2012, 00:03)
Bojan Brkic [neregistrovani]

Bravo

Ti to zasluzujes Pedja. Svaka cast!

(četvrtak, 27. dec 2012, 21:07)
Mile [neregistrovani]

Čestitke

Čestitke Predragu Peđi Strajniću, dojaenu srpskog sportskog novinarstva!

(četvrtak, 27. dec 2012, 20:14)
joco,ljubljana [neregistrovani]

peđa

peđa strajnić je to zaslužio,čestitke njemu i milici.