Читај ми!

Sport uživo: Nismo manekeni!

Ognjen Mudrinski odgovorio nezadovoljnim navijačima. "Sramota nas je, ali dokazaćemo da nismo manekeni!", poručio Mudrinski. Obećanja i tapšanja po ramenu su, izgleda, sve što trofejni srpski sportisti mogu da očekuju. Ivan Lenđer taman se obradovao što je dobio bazen za treninge, a onda je usledio šok. Kristijano Ronaldo posle udarca ništa ne vidi pred sobom. Ševa vodi Ukrajince. Teri kao Supermen. Majk D'Antoni novi trener Los Anđeles Lejkersa.

23.01 - Član holandske Brede i mladi reprezentativac Srbije Nemanja Gudelj dao je zanimljivu izjavu holandskim medijima u vezi sa nekim konkretnim stavovima u srpskom društvu. "Englezi su preterali. U Srbiji postoji mnogo tamnoputih igrača koji nikad nisu bili meta rasističkog napada. Naravno, uvek ima ludaka koji ispuštaju majmunske krike, ali takvih huligana ima i u Holandiji. Homoseksualci su jedina diskriminisana grupa u Srbiji. Ako ste gej, nije preporučljivo da se sa svojim dečkom držite za ruku i šetate po Beogradu", istakao je mladi fudbaler, a preneo "Sportski Žurnal".

22.50 - Ubedljiv poraz Partizana u košarkaškom derbiju imao je svoj odjek i preko okeana. Bivši košarkaš Partizana i sada igrač Vašingtona Jan Veseli, putem svog Fejsbuk profila, poslao je podršku i ohrabrenje momcima koji sada nose crno-beli dres.

22.32 - Napadač Crvene zvezde Ognjen Mudrinski i dalje veruje u podršku navijača nakon poraza od OFK Beograda i jasno ispoljenog netadovoljstva najvatrenijih pristalica njegovog kluba. Crveno-beli odigrali su na Karaburmi verovatno i najgoru utakmicu kalendarske godine (uz debakl u Subotici), bez šuta u okvir gola, i osim poraza ništa drugo i nisu mogli da očekuju. Dan nakon poraza na svom Tviter profilu oglasio se Ognjen Mudrinski, koji je navijačima poruči oda će se on i njegovi saigrači iskupiti za sve. „Jesta, sramota nas je! Ali mi i dalje verujemo u vašu podršku! U subotu za grb i za te crveno-bele boje! Nismo manekeni! Dokazaćemo to", odgovorio je mladi napadač rezigniranim navijačima.

22.17 - I po ko zna koji put, Mario Baloteli! Italijanski napadač "prošetao" je novu frizuru na okupljanju svog nacionalnog tima, i potpuno je, ni kriv ni dužan, zasenio sve svoje saigrače.

21.59 - Zlatan Ibrahimović retko kada odlazi praznih ruku sa neke dodele nagrada. Tako je bilo i ovog puta, kada je Ibra, šesti put zaredom, osvojio Zlatnu loptu u Švedskoj, nagradu koja pripada najboljem fudbaleru ove zemlje u jednoj godini.

21.49 - Kevin Djurent poželeo je "dobrodošlicu" rukiju Jonasu Valančijunasu. Mladi Litvanac draftovan je prošle godine sa pete pozicije, a ove sezone se našao na parketu šest puta uz dosta solidan učinak. Sada je imao priliku da oseti i "mušku" stranu najjače košarkaške lige na svetu.

20.58 - Jedan korak napred, dva koraka nazad. Ovako otprilike izgleda borba srpskih plivača za dobijanjem adekvatnih uslova za treniranje. Ivan Lenđer konačno je dobio bazen u svom Zrenjaninu, ali se odmah susreo sa novom mukom. Lenđer je svoj problem podelio sa svojim fanovima na Tviteru. "Bazen konačno radi, ali nemamo termin pa smo danas morali da kupimo karte da bismo mogli da treniramo, tuga", poručio je Lenđer.

20.44 - Ni ženska koledž odbojka nije lišena rizika. Video koji je pred vama, a koji je na Jutjubu za tri dana pregledalo više od 600 hiljada ljudi, pokazuje igračice koje u zanosu zbog osvojenog poena ni ne primećuju povređenu suparnicu.

20.33 - Ragbi je grub sport, ali je takođe i sport u kojem se mnogo računa vodi o fer-pleju i poštovanju istog. Zbog toga je i sportska javnost ostala šokirana potezom reprezentativca Novog Zelanda Adama Tomsona. Na stadionu Marifild u Edinburgu igrali su Škotska i Novi Zeland. Gosti su slavili sa 22:51, i to je ujedno i 29. uzastopni poraz Škotske od najbolje rangirane reprezentacije sveta. Ali svi događaji na terenu ostali su u senci prljavog poteza Adama Tomsona, koji je u gužvi nagazio po glavi Alasdejra Strokoša. Njegov ispad, ipak, nije promakao sudijama, koji su ga poslali u svlačionicu.

20.26 - Real Madrid stao je u odbranu svog fudbalera Pepea koga su igrači Levantea optužili za nesportsko ponašanje nakon nedeljnog duela pomenutih ekipa. Navodno, inače problematični Pepe se nakon poslednjeg sudijskog zvižduka rugao domaćim fudbalerima. Uz to, on se „izazivački smejao i pritom je plesao". „Kraljevski klub" ubrzo je demantovao ove navode. „Stav i ponašanje igrača, trenera i članova ekipe bilo je korektno i besprekorno, kao što je i uvek. Odbacujemo tvrdnje iz nekih krugova o navodnim provokacijama našeg igrača Pepea usmerenim ka domaćoj svlačionici. Naš se igrač uvek ponaša primereno, kao i svi njegovi saigrači".

20.11 - Poznata je ljubav između Žozea Murinja i Didijea Drogbe koja datira još iz vremena provedenog u Čelsiju. Iako ih u ovom trenutku dele hiljade kilometara, oni su veliki prijatelji i danas. Kao i svi prijatelji, i oni održavaju kontakt redovnim telefonskim pozivima. Međutim, to ume i da zasmeta. „Sa Murinjom i Romanom Abramovičem ću ostati prijatelj zauvek. Ali, sa Murinjom imam jedan mali problem... On kao da nikako ne shvata da između Španije i Kine postoji vremenska razlika, pa mi šalje poruke na telefon usred noći, dok spavam", rekao je reprezentativac Obale Slonovače.

19.53 - Lens Armstrong nastavlja da prkosi svima onima, a takvih je sve više, koji ga umesto kao velikog šampiona vide kao "varalicu i izdajicu". Armstrong je postavio sliku na svom Tviter profilu na kojoj se vidi kako pozira na kauču ispred sedam okačenih žutih majica, simbola njegovih (diskreditovanih) pobeda na Tur de Fransu. Da podsetimo, titule na Tur de Fransu Armstrongu su oduzete zbog dokazanog konzistentnog korišćenja dopinga.

19.41 - Luis Suarez postigao je za svoj Liverpul izjednačujući pogodak na Stamford bridžu, ali pogodak kao da je obradovao samo njega. Nakon što je matirao Čeha, kontroverzni Urugvajac otrčao je ka korner zastavici da proslavi pogodak, ali osmeh sa njegovog lica nestao je onog trenutka kada je shvatio da ga niko od njegovih saigrača nije ispratio. Postoje dve teorije koje pokušavaju da objasne onu neobičnu situaciju. Prva, fudbaleri sa Enfilda želeli su da gol proslave sa Džejmijem Karagerom, kome je ovo bila prva asistencija još od 2009. godine i koji ove godine šansu da igra dobija "na kašičici". Drugi eventualni razlog bi bio taj da su igrači Liverpula smatrali da mogu i više od remija sa Čelsijem u Londonu, te su želeli da se meč nastavi što pre.

19.36 - Nekadašnji prvak sveta u skoku uvis, Južnoafrikanac Žak Frajtag, uhapšen je u gradu Bronkhorstspruitu zbog posedovanja droge. Frajtaga je policija zaustavila jer je prošao kroz crveno svetlo. Droga je, navodno, pronađena u njegovom džepu. Frajtag je svetski prvak postao u Parizu 2003. godine, a ujedno je samo jedan od osmero atletičara koji su u karijeri bili svetski prvaci u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji.

19.28 - Fudbaleri i stručni štab Šahtjora pokazali su da imaju veliko srce. Trener Mirčea Lučesku je predložio svojim fudbalerima da pruže konkretnu pomoć jednoj siromašnoj, ali i mnogobrojnoj porodici. Igrači su poslušali, brzo su prikupili 150 hiljada dolara, predsednik kluba Rinat Ahmetov preko svoje fondacije dodao je još 100 hiljada i porodica Zareckij je dobila uređen dom.

19.19 - Četvorica fudbalera južnoafričkog kluba Polokvane Siti poginula su u nedelju po podne u saobraćajnoj nesreći. Nesreća se dogodila u pokrajini Limpopo kada se autobus sa fudbalerima koji su se vraćali sa utakmice sudario sa automobilom. Južnoafrička fudbalska federacija potvrdila je da su poginuli Kokeko Takalo, Robert Mputi, Moekeki Nthete i Silvester Mpakekane. Policija je saopštila da je nesreću prouzrokovao vozač autobusa, koji je, navodno, bio pod uticajem alkohola. Ovo je druga tragedija za južnoafrički fudbal u poslednjih mesec dana, nakon što je pomoćni trener nacionalne reprezentacije Tomas Madigage poginuo u saobraćajnoj nesreći u istoj pokrajini u oktobru.

19.04 - Dreg rejsing, verovatno i najupečatljiviji oblik nadmetanja u auto-sportu, nema previše poklonika van severnoameričkog kontinenta. A kako i bi, kada su scene slične ovoj koju imate priliku da vidite sastavni deo sporta, i deo kome se navijači najviše raduju. Džek Bekman, koji je imao "ludu" sreću da nakon incidenta ostane potpuno nepovređen, jeste sedmostruki šampion svoje klase.

18.26 -Džoker Žozea Murinja, Alvaro Morata našao se na meti Arsena Vengera. Mladi napadač postigao je u nedelju pobednički gol za Real u poslednjim trenucima igre, i to samo nekoliko minuta nakon što je ušao u igru. Venger, poznat kao čovek koji od momčića napravi pakleno dobrog igrača, želi da dodatno ojača napad, i u užem izboru mu je 20-godišnji Morata.

18.00 - I dok Nikolas Anelka želi da što pre pobegne iz Kine i vrati se u Englesku, Frenk Lampard mogao bi vrlo brzo da se preseli u najmnogoljudniju zemlju na svetu. Čelnici Guižua kažu da su u kontaktu sa Lampardom, ali da još ništa nije dogovoreno. Čelsi želi da ponudi Lampardu jednogodišnji ugovor narednog leta, što ne odgovara iskusnom vezisti, pa bi on mogao da se oproba u Kini. 

17.30 - Devojke neće više gledati na Kristijana Ronalda istim očima posle meča sa Levanteom. A možda neće ni on njih. Naime, početkom meča Ronaldo je dobio lakat od Navara, zbog čega je ušivan pokraj terena. Vratio se, postigao gol, ali ga je Murinjo zamenio na poluvremenu jer Portugalac nije video ništa pred sobom! Neće igrati ni za Portugal protiv Gabona, a u Madridu se nadaju da su posledice udarca kratkog veka.

17. 15 - Povreda Džona Terija nije toliko ozbiljna koliko je u prvom momentu izgledala. Posle stravičnog sudara sa Suarezom, Teri je na nosilima napustio igru i strahovalo se da je možda polomio nogu ili pokidao ligamente. Ipak, prema poslednjim informacijama, kapiten Čelsija biće na terenu za dve sedmice.

16.20 - Čelnici Fudbalskog saveza Ukrajine pozvali su danas legendarnog napadača te zemlje Andreja Ševčenka da preuzme nacionalni tim i nastavi kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Bivši fudbaler Milana, Čelsija i Dinama iz Kijeva igračku karijeru završio je u junu ove godine nakon eliminacije reprezentacije sa prvenstva Evrope u Ukrajini i Poljskoj. Ševčenko je na 111 nastupa u dresu Ukrajine postigao 48 golova, a bio je proglašen za najboljeg igrača Evrope 2004. godine.

15.30 - Napadač Šangaja Nikolas Anelka mogao bi posle godinu dana da napusti Kinu i pređe u Vest Hem, prenose danas engleski mediji. Prema pisanju Dejli mejla, Anelka je nezadovoljan životom u Kini, iako nedeljno zarađuje 250.000 funti.

13.35 - Košarkaši univerziteta Sirakjuz i San Dijego Stejt odigrali košarkaški meč na nosaču aviona "Ju-Es-Es Midvej". Sirakjuz dobio meč sa 62:49, a meč je igran u čast Dana veterana, velikog američkog praznika.

13.25 - Selektor "Azura" Ćezare Prandeli izbacio Danijela de Rosija sa spiska igrača za prijateljsku utakmicu sa Francuskom, jer je igrač Rome na rimskog derbiju namerno udario Stefana Maurija i dobio crveni karton. 

12.43 - Mario Baloteli pokušava da ostane neprimećen.

11.20 - Fudbalski savez Nigerije odobrio je danas igračima Čelsija Viktoru Mozesu i Džonu Obi Mikelu da propusti pijateljski meč reprezentacije te zemlje i Venecuele u Majamiju. Selektor Nigerije Stefan Keši prvobitno je uvrstio Mozesa i Mikela u nacionalni tim, ali im je na kraju izašao u susret i poštedeo ih dugog putovanja na Floridu.

11.15 - Futsal reprezentacija Srbije u 15 časova igra meč osmine finala Svetskog kupa u Tajlandu. Protivnik je reprezentacija Argentine, koja jeste blagi favorit, ali ako "orlovi" pokažu igru kao u dosadašnjem delu šampionata, ni četvrtfinale nije daleko.

11.00 - Majk D'Antoni postavljen je za novog trenera Los Anđeles Lejkersa. D'Antoni je na klupi zamenio Majka Brauna, koji je katastrofalno počeo sezonu na klupi "Jezeraša", skorom 0:4.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво