Читај ми!

Čavić, kraj puta...

Kraj karijere Milorada Čavića. Postaje trener, pisac, političar... Došao sam do kraja puta, vreme je da nastavim život, rekao je Čavić.

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić zvanično završio plivačku karijeru i najavio da bi jednog dana voleo da postane ministar sporta.

"Iz dana u dan borim se sa bolovima u kičmi i pijem tablete. Počeo sam da idem u teretanu za 'svoju dušu'. Došao sam do kraja puta. Vreme je da nastavim život. Predstoji mi potpis ugovora koji će ozvaničiti moj odlazak u sportsku penziju. I dalje me vuče želja da se vratim u bazen, ali moram da budem realan, jer ne znam šta bih još mogao da pružim", rekao je Čavić na konferenciji za novinare u Udruženju banaka Srbije.

Osvajač olimpijskog srebra na Igrama u Pekingu pre četiri godine naveo je da planira da ostane u sportu, ali kroz politički angažman.

"Želja mi je da postanem ministar sporta za nekoliko godina, ako se za to ukaže prilika. Voleo bih da ostanem u sportu i pomognem razvoju srpskog plivanja. Takođe, hteo bih da od 1. januara otvorim akademiju u Beogradu, a da se kasnije proširi na celu Srbiju", kazao je Čavić.

Čavić je dodao da mu je želja da napiše autobiografiju o viđenju života u Srbiji iz ugla jednog stranca.

"Mislim da sam talentovan za to i da lepo pišem. Poslednjih nekoliko godina dosta toga sam proživeo u Evropi, kako uspeha, padova, tako i doping kontrola", istakao je srpski plivač. Prihod od prodaje te knjige išao bi u dobrotvorne svrhe.

Čavić je naveo kako je malo ko verovao da će posle teže povrede leđa pre nekoliko godina, uspeti da se vrati na vrhunski nivo.

"Trenirao sam sa Rusom Korotiškinom u Beogradu i kada sam video njegove treninge u teretani, shvatio sam da nisam dovoljno fizički jak za OI u Londonu. Došao sam u finale, što je neverovatan uspeh. Mislio sam da ću popraviti vreme, ali 51,2 sekunde je bilo vrlo sporo", zaključio je Čavić.

 

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво