Bez drugog Srbina na Superbolu

Kvoterbek srpskog porekla Aleks Smit nije uspeo da odvede svoje Fortinajnerse na Superbol. San Francisko je, posle produžetka, na svom stadionu izgubio od Njujork Džajantsa rezultatom 20:17. Tragičar vajd risiver San Franciska Kajl Vilijams. Prethodno se Nju Ingland, za koji igra još jedan Srbin Rob Ninković, plasirao u finale.

Navijači u San Francusku još uvek ne mogu da prežale propuštenu šansu. Njihovi Fortinajnersi nisu uspeli da se plasiraju na Superbol jer su na svom, posle produžetka, terenu poraženi od Njujork Džajantsa sa 20:17.

Kvoterbek Aleks Smit, momak čiji su preci poreklom sa ovih prostora, nije uspeo da i na ovom meču predvodi svoj tim do trijumfa kao što je to učinio prošle nedelje prpotiv Sejntsa.

U tvrdoj utakmici gde su do izražaja dolazile snažne odbrane, Džajantsi su trijumfovali u produžetku, a junak pobede je Lorens Tajns koji je postigao ključni fild gol sa udaljenosti od 31 jarde.

Ipak treba pomenuti i trgičara ovog meča, a to je vajd risiver Kajl Vilijams koji je dva puta izgubio loptu (fambl) posle panta protivnika, od kojih je jedna od grešaka bila baš u produžetku.

Posle tog fambla Lorens Tajns je postigao fild gol koji je odveo Džajantse na Superbol.

Cela utakmica je bila tvrda i neizvesna i ekipe su se smenjivale u vođstvu. Bolje je meč otvorio San Francisko koji je u prvoj četvrtini postigao jedan tačdaun.

Izuzetan pas Smita još bolje je uhvatio Dejvis, a u ovoj akciji osvojeno je 73 jarda. Džajantsi se vraćaju sredinom druge četvrtine kada su došli na šest jardi od tačdaun linije. Poslednju akciju rutinski su završili kvoterbek Ilaj Mening i tajt end Bir Paskou.

Do kraja te deonice Džajantsi dolaze i do prednosti od 10:7 posle uspešnog fild gola sa udaljenosti od 31 jardeLorensa Tajnsa.

Rezultatska klackalica se nastavlja i u trećoj čevrtini. Ponovo je do izražaja došao sjajan tandem Smit-Dejvis. Smit je bacio, Dejvis uhvatio za novi tačdaun i vođstvo Fortinajnersa od 14:10.

Velika borba viđena je i u poslednjoj četvrtini. Prvo su Džajantsi ponovo došlo do vođstva posle tačdauna sedam minuta pred kraj. Pas Meninga ovoga puta uhvatio je Mario Maninhem pa su momci iz „velike jabuke" u tim trenucima imali prednost od 17:14.

Nešto više od pet minuta pre kraja San Francisko poravnjava rezultat ovoga puta uspešnim fild golom Dejvida Ejkersa sa 25 jardi.

Meč je otišao u produžetak gde je već sve rečeno. Posle tragične greške (druge na meču) Kajla Vilijamsa, odlučujući fild gol sa udaljenosti od 31 jarda postigao je Lorens Tajns za konačnih 20:17.

Aleks Smit će tako na žalost ostati bez šanse da osvoji Superbol, ali čast Srbije u velikom finalu braniće Rob Ninković koji igra za Nju Ingland. Inače Pejtriotsi su prethodno pobedili Baltimor Rejvense i plasirali se u veliko finale.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво