Bronza za Smiljku Rodić

Smiljka Rodić je u disciplini mač osvojila bronzanu medalju na Mediteranskim igrama u Turskoj, pošto ju je u polufinalu savladala Sara Besbes iz Tunisa rezultatom 15:3.

Naša takmičarka je dobro krenula, povela sa 2:1 ali je onda usledila duga pauza usled srčanih problema Besbesove. Nakon toga Rodićeva je izgubila ritam i nije uspela da se plasira u finale.

„Krenulo je dobro, ali me je izbacila iz ravnoteže duga pauza. Bila sam spremna na više od ovoga, što se rezultata tiče. Naravno da mi je drago što sam uspela da se domognem pobedničkog postolja", rekla je posle polufinalnog meča Smiljka Rodić.

Smiljka je pre polufinala imala četiri borbe u kojima je izvojevala dve pobede i dva poraza. Ona je pobedila domaću takmičarku Rehu Dogan rezultatom 5:1 i Libijku Dominik Tanus rezultatom 5:4.Izgubila je od Italijanke Rosele Fijamingo i Tunižanke Maje Mansuri identičnim rezultatom 5:4. Sledeća protivnica joj je bila Francuskinja Melisa Goram, koju je Rodićeva savladala rezultatom 15:12 i obezbedila bronzanu medalju.

Srbiju je u muškoj konkurenciji u Mersinu predstavljao Luka Nikolić koji je takmičenje završio u prvoj fazi sa četiri poraza.

broj komentara 0 pošalji komentar