РТС :: Спорт https://www.rts.rs/sport/rss.html Пратите вести, анализе и резултате у фудбалу, кошарци, тенису и осталим спортовима. Испратите велике спортске догађаје путем наших спортских специјала sr https://www.rts.rs/img/logo.png РТС :: Спорт https://www.rts.rs/sport/rss.html Ипсвич се вратиo у Премијер лигу после 22 године https://www.rts.rs/sport/fudbal/5432445/ipsvic-se-vratio-u-premijer-ligu-posle-22-godine.html Фудбалери Ипсвича вратили су се у енглеску Премијер лигу после 22 године, док ће Лидс, Саутхемптон, Вест Бромвич Албион и Норич играти у баражу за попуну енглеске елите. Ипсвич је освојио друго место у Чемпионшипу и тако се вратио у Премијер лигу први пут од сезоне 2001/02 кад је последњи пут био у друштву најквалитетнији енглеских клубова.

Популарни "трактор бојси" су у последњем колу победили Хадерсфилд резултатом 2:0 и тако се у повратку у Премијер лигу прикључили Лестеру који је још раније обезбедио прво место у Чемпионшипу. Ипсвич је прошле сезоне играо у трећем рангу енглеског фудбала.

Клуб са Портман роуда има три освојена трофеја у историји, били су прваци Енглеске 1962. године, 1978. су освојили ФА Куп, а 1981. УЕФА Куп.

У полуфиналу плеј-офа које се игра у две утакмице играће Лидс - Норич и Саутемптон - ВБА. Победници полуфинала ће у међусобном мечу на Вемблију 26. маја одлучивати ко ће у Премијер лигу.

Из Чемпионшипа су испали Бирмингем, Хадерсфилд и Ротерам.

 

]]>
Sat, 4 May 2024 16:56:17 +0200 Фудбал https://www.rts.rs/sport/fudbal/5432445/ipsvic-se-vratio-u-premijer-ligu-posle-22-godine.html
Победом против Борнмута, Арсенал дошао надомак титуле https://www.rts.rs/sport/fudbal/5432429/pobedom-protiv-bornmuta-arsenal-dosao-nadomak-titule.html Фудбалери Арсенала победили су Борнмут код куће резултатом 3:0 у мечу 36. кола Премијер лиге, па су за корак ближи освајању титуле. Тобџије су овим тријумфом побегле Манчестер ситију на четири бода.

Арсенал је контролисао утакмицу од првог до последњег минута, а упркос великом броју изгледних прилика у првом делу повели су тек у 45. минуту и то са беле тачке поготком Букаја Саке.

Леандро Тросар је дуплирао предност домаће екипе у 70. минуту, да би коначних 3:0 поставио Деклан Рајс у последњем минуту судијске надокнаде. 

Арсенал има прилику да после 20 година освоји титулу Премијер лиге.

]]>
Sat, 4 May 2024 16:41:37 +0200 Фудбал https://www.rts.rs/sport/fudbal/5432429/pobedom-protiv-bornmuta-arsenal-dosao-nadomak-titule.html
Јаник Синер пропупшта мастерс у Риму https://www.rts.rs/sport/tenis/5432427/janik-siner-novak-djokovic-masters-rim.html Италијански тенисер Јаник Синер саопштио је на друштвеним мрежама да неће играти на мастерсу у Риму због повреде коју је задобио на турниру у Мадриду. Синер је због повреде кука меч четвртфинала мастерса у Мадриду предао Феликсу Оже-Алијасиму.

"Није лако написати ову поруку, очигледно је да сам веома тужан што се нисам опоравио и морам да најавим да се нећу враћати у Рим. Хвала вам на вашим порукама и подршци коју толико ценим. Сад радим са својом екипом и лекарима да будем спреман за Ролан Гарос", написао је Синер између осталог на друштвеној мрежи "Икс").

Пре Синера, учешће у Риму отказао је и Карлос Алкараз. Први носилац у Риму је најбољи тенисер планете Новак Ђоковић. Мастерс у главном граду Италије почиње 8. маја.

 

]]>
Sat, 4 May 2024 15:51:16 +0200 Тенис https://www.rts.rs/sport/tenis/5432427/janik-siner-novak-djokovic-masters-rim.html
Пешмалбек: Шпанија је апсолутни фаворит, али имамо шансе https://www.rts.rs/sport/rukomet/5432421/pesmalbek-spanija-je-apsolutni-favorit-ali-imamo-sanse.html Рукометни репрезентативац Србије Драган Пешмалберк рекао је пред бараж мечеве за пласман на Светско првенство да је Шпанија апсолутни фаворит али да верује да "орлови" имају шансу да изненаде "фурију" Изабраници Бориса Ројевића окупили се у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови.

Екипа ће у недељу отпутовати у португалски град Порто, одакле ће у Лалин, градић у шпанској покрајини Галицији.

У Лалину ће се у среду од 21 час играти први меч баража, док је реванш заказан за недељу, 12. мај, од 17 часова у новосадском "Спенсу".

Светско првенство одржава се следеће године од 14. јануара до 2. фебруара у Хрватској, Норвешкој и Данској. Пешмалбек је свестан против каквог ривала игра Србија. Шпанија је на претходна два Светска првенства освајала бронзане медаље, а актуелни је вицешампион Европе. На полседњим Олимпијским играма у Токију освојила је бронзу.

"Увек је велики изазов играти са једном од најбољих екипа на свету, биће добро за нас да после одличне провере у марту у Пољској одемо и корак даље. Иако је Шпанија апсолутни фаворит, јако су квалитетна екипа, мислим да и ми имамо шансу да уз борбу, храброст и мало среће прођемо даље", рекао је Пешмалбек за сајт Рукометног савеза Србије. 

Додао је да је стручни штаб предвођен селектором Ројевићем направио план.

"На нама играчима је да покушамо да тај план спроведемо у дело. Такође, Шпанија ће бити под великим притиском, с обзиром на изузетно лош резултат на Европском првенству и то би требало да искористимо. Идемо у Шпанију да покушамо да одиграмо што боље и да се у другом мечу пред нашом публиком покажемо у најбољем светлу", рекао је пивотмен српског тима.

Расположен је у базу српске репрезентације стигао и Лазар Кукић, 29-годишњи средњи бек. Кукић је изборио је пласман на Фајнал фор ЕХФ Лиге Европе са Динамом из Букурешта, а пошто је мартовску акцију пропустио због ситне повреде, сад је поново на располагању селектору Ројевићу.

"Очекује нас једна изванредна екипа, има и неколико повратника у њихов састав, ради се о искусним играчима и сигурно да нас очекују две тешке утакмице. Од њих су увек велика очекивања и притисак ће бити на њиховој страни, а ми ћемо као и увек уз добар амбијент и атмосферу међу нама покушати да што боље спремимо утакмицу и даћемо последњи атом снаге да најпре остваримо добар резултат у Шпанији а потом и да у Новом Саду пред пуним трибинама донесемо радост нашим навијачима, да срушимо велике Шпанце", оптимистичан је Кукић. 

Рукометаш румунског Динама истиче да је било проблема са повредама појединих играча али да то неће покварити атмосферу у екипи. 

"Иако смо се и пре окупљања сусрели са проблемима са повредама, надам се да ће момци који су дошли бити максимално спремни и да ћемо заједно одрадити добрих неколико заједничких тренинга. Једва чекамо да изађемо на терен, да се боримо и направимо добар резултат који ће нам бити ветар у леђа за нови циклус и искорак репрезентације ка бољим резултатима на великим такмичењима”, закључио је српски рукометаш.

]]>
Sat, 4 May 2024 14:34:32 +0200 Рукомет https://www.rts.rs/sport/rukomet/5432421/pesmalbek-spanija-je-apsolutni-favorit-ali-imamo-sanse.html
Костас Слукас МВП четвртих мечева плеј-офа Евролиге https://www.rts.rs/sport/kosarka/5432404/kostas-slukas-mvp-cetvrtih-meceva-plej-ofa-evrolige.html Кошаркаш Панатинаикоса Костас Слукас изабран је за најкориснијег играча (МВП) четвртих мечева четвртфиналних плеј-оф серија Евролиге, саопштено је на сајту такмичења. После 14. и 34. кола регуларног тога сезоне, Слукасу је ово је трећи пут да добија престижну награду у текућој сезони. 

Слукас је у победи Панатинаикоса над Макабијем у Београду (95:88) постигао 20 поена, имао осам скокова и шест асистенција.

Шутирао је 5/9 за два, 1/2 за три и 7/7 слободна бацања. Све то му је донело индекс корисности 32. 

]]>
Sat, 4 May 2024 13:50:36 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5432404/kostas-slukas-mvp-cetvrtih-meceva-plej-ofa-evrolige.html
Саша Илић преузео члана руске Премијер лиге, клуб стар девет година https://www.rts.rs/sport/fudbal/5432399/sasa-ilic-preuzeo-clana-ruske-premijer-lige-klub-star-devet-godina.html Српски фудбалски стручњак Саша Илић именован је данас за тренера руског клуба Пари из Нижњег Новгорода, саопштено је на званичном сајту руског премијерлигаша.   Како је објављено, Илић (46) је потписао уговор до јуна 2025. године и водиће екипу и следеће сезоне чак и ако изгуби статус члана Премијер лиге Русије.

Пари тренутно заузима 11. позицију на табели и има два бода више од Балтике и Оренбурга, који се налазе на месту које води у бараж за испадање. 

Нови клуб легендарног капитена Партизана је у серији од чак шест узастопних пораза због чега је дошао у ситуацију да стрепи за опстанак.  Илић је први страни тренер у историји клуба основаног 2015. године под именом Волга-Олимпијац. Од 2022. године Пари носи садашње име.

Илић је у Нижњи Новгород стигао из грчког Атромитоса са којим је недавно осигурао опстанак у грчкој елити. Седео је раније на клупама Чукаричког и ЦСКА из Софије.

]]>
Sat, 4 May 2024 13:26:10 +0200 Фудбал https://www.rts.rs/sport/fudbal/5432399/sasa-ilic-preuzeo-clana-ruske-premijer-lige-klub-star-devet-godina.html
Генерални директор Евролиге: Партизану и Звезди 80 посто шанси за останак https://www.rts.rs/sport/kosarka/5432397/generalni-direktor-evrolige-partizanu-i-zvezdi-80-posto-sansi-za-ostanak.html Генерални директор Евролиге Паулијус Мотејунас рекао је да ће један евролигаш следеће сезоне морати да пређе у Еврокуп, а у конкуренцији су Партизан, Црвена звезда, Алба, Виртус и Валенсија, и додао да су шансе да клуб из Дубаија уђе у систем такмичења следеће сезоне 50-50. Мотејунас је дао интервју за шпански спортски дневник Ас у ком је говорио о бројним актуелним темама везаним за Евролигу.

"Нажалост, у конкуренцији су Алба, два клуба из Београда, Црвена звезда и Партизан, као и Виртус или Валенсија, неко ће морати да 'извиси' због тога што ће Париз ући у Евролигу. Свако од њих има 20 одсто шанси да не игра. Клубови су једнаки за нас, а партнери ће одлучити. Валенсија је одиграла сјајно ове сезоне, а граде и атрактивну дворану. То је огроман корак за клуб, јер раде сјајно. Валенсија је клуб са будућношћу у Евролиги, али је истина и то да идуће године не знамо шта ће бити, постоје опције, коначна одлука биће донета у јуну", рекао је Мотејунас.

Литванац је рекао да је задовољан како се развија Евролига.

"На добром смо путу, али има много нерешених ствари и проблема које морамо да решимо. Разговари иду у добром смеру са НБА лигом и Светском кошаркашком федерацијом (ФИБА), са ИМГ-ом. У сваком послу није добар положај кад однос власника није најбољи. Стагнирамо две године и морамо да се опоравимо. Евролига је генерално добра, људи у организацији добро раде, али има много ствари за побољшање", додао је Мотејунас.

Нагласио је да је важно што ће Париз следеће сезоне играти у Евролиги.

"Знамо да имамо велико потенцијално тржиште у Француској, посебно у Паризу, и срећни смо што имамо шампиона Еврокупа одатле ове године. Имамо сјајан нови клуб у Лондону, који су такође међу четири најбоља у Еврокупу. И имамо Берлин, који је наше кључно тржиште, тако да морамо да растемо на тим кључним тржиштима како би растао приход од телевизијских права", истакао је Мотејунас.

Клуб из Дубаија ће следеће сезоне играти у АБА лиги, али још није званично постао део система Евролиге. 

"То је велики корак за Евролигу. Морамо да видимо да ли имамо храбрости да то урадимо и да ли то има смисла. Знамо да је то друго тржиште и други континент. Разумемо сложеност питања. Зато узимамо још времена и корак по корак све анализирамо. Још немамо одлуку за следећу сезону. Ја кажем да је 50-50. Прерано је рећи да ћемо видети тим из Дубаија у такмичењу“, закључио је Мотејунас.

]]>
Sat, 4 May 2024 17:06:03 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5432397/generalni-direktor-evrolige-partizanu-i-zvezdi-80-posto-sansi-za-ostanak.html
Јокић о Минесоти: Велики изазов, надам се да ћемо имати одговор https://www.rts.rs/sport/kosarka/5432376/jokic-o-minesoti-veliki-izazov-nadam-se-da-cemo-imati-odgovor.html Најбољи играч Денвер нагетса Никола Јокић говорио је за медије пред почетак друге рунде плеј-офа против Минесота тимбервулвса. Дивизијски ривали Денвер и Минесота често су се сусретали током регуларне сезоне и добро се познају, па припрема за први дуел, који се игра у ноћи између суботе и недеље по средњеевропском времену, није била презахтевна. 

"Знамо их мало боље, шта раде у одбрани и у нападу. Оно што иначе радимо пред сваку утакмицу", рекао је Никола Јокић на тренингу пред дуел у "Бол арени".

Нагласио је да се мечеви са Лос Анђелес лејкерсима не могу упоредити. 

"Свака утакмица је различита. Минесота је број један одбрана лиге, агресивни су у дефанзиви. Имају велики број нападачких опција и користе скоро сваког играча у нападу. Биће нам велики изазов. Надам се да ћемо наћи одговор за њих", истакао је Јокић.

Неизбежна тема је и млада суперзвезда Минесоте Ентони Едвардс.

"Он је сјајан. Веома је опасан играч. Талентован кошаркаш који може све да уради, који има све у свом арсеналу. Уз то је и забавно бити у његовој близини. Надајмо се да ћемо се и ми мало забавити", поручио је Јокић.

"Џокер" је дао и виђење на шта треба обратити пажњу на терену како би се дошло до победе.

"Не смемо да губимо лопте. Сваки напад морамо да завршимо шутем. Не смемо да им допустимо контранападе, то је можда и кључна ствар. Не трче много, али су врло опасни. Умеју да стекну лаке поене. Сви трче и шутирају", навео је Јокић.

]]>
Sat, 4 May 2024 12:42:42 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5432376/jokic-o-minesoti-veliki-izazov-nadam-se-da-cemo-imati-odgovor.html
Глазер: Нема одмора, идемо још јаче до краја https://www.rts.rs/sport/fudbal/5432367/glazer-nema-odmora-idemo-jos-jace-do-kraja.html Голман Црвене зедзе Омри Глазер навео је да екипа ниеј задовољна само са титулом првака Србије. већ жели "дуплу круну". "Прва година у клубу и одмах трофеј, али не желимо да се ту зауставимо. Циљ је да освојимо дуплу круну и свесни смо да је пред нама још једна мисија", рекао је голман Црвене звезде Омри Глазер.

Црвено-бели фудбалери освојили су седму узастопну титулу, а у финалу Купа играће против Војводине.

"Нема одмора, сад настављамо до краја још јаче. Причају ми саиграчи о томе да нас чека сјајна прослава титуле. Једва чекам да видим шта су нам то навијачи спремили ", истакао је Глазер за клупски сајт.

]]>
Sat, 4 May 2024 12:10:03 +0200 Фудбал https://www.rts.rs/sport/fudbal/5432367/glazer-nema-odmora-idemo-jos-jace-do-kraja.html
Црвена звезда о Топићевом позиву: Не одлази, док не испуни све обавезе https://www.rts.rs/sport/kosarka/5432356/crvena-zvezda-o-topicevom-pozivu-ne-odlazi-dok-ne-ispuni-sve-obaveze.html Кошаркашки клуб Црвена зезда се огласио поводом позива Николе Топића у САД на тренинге пред НБА драфт. Из Звезде су реаговали након што су поједини медији пренели да је Топић, заједно са Николом Ђуришићем из Меге добио позив за НБА "draft combine" у Чикагу од 12. до 19. маја, што се поклапа са мечевима плеј-офа АБА лиге.

"Никола Топић има вишегодишњи уговор и неће напуштати клуб, ни привремено, ни по једном основу, док му не прођу све обавезе које има као играч. Подсећамо да нас у текућој такмичарској сезони у наредном периоду очекују изузетно важне утакмице у два такмичења", наводе из клуба.

Већ је одигран једaн дуел у полуфиналној серији Звезде и Меге, црвено-бели су славили 103:73. Никола Топић је уписао осам поена, шест асистенција и четири скока. Ђуришић је завршио као убедљиво најефикаснији појединац на мечу са 26 поена

]]>
Sat, 4 May 2024 11:46:12 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5432356/crvena-zvezda-o-topicevom-pozivu-ne-odlazi-dok-ne-ispuni-sve-obaveze.html
Новак Ђоковић за четири особе - сарадници Надала и Леброна нуде "супербогатима" невиђена искуства у Паризу https://www.rts.rs/sport/ostali-sportovi/5432350/novak-djokovic-za-cetiri-osobe---saradnici-nadala-i-lebrona-nude-superbogatima-nevidjena-iskustva-u-parizu.html Чланови глобалних супербогаташа троше чак 500.000 долара (400.000 фунти) на "ултра-ексклузивне“ пакете за Олимпијске игре у Паризу 2024. за које промотери тврде да укључују сусрете са спортистима, приступ олимпијском селу и "шансу да буду део церемонија отварања“, пише "Гардијан". "Међународна агенција за искуство“ под именом "GR8 Experience", у власништву je Маверика Картера, пословног менаџера кошаркашке звезде Леброна Џејмса и Бенита Переза-Барбадиље, пи-ар менаџера тенисера Рафаела Надала и продаје олимпијске пакете за које тврди да укључују улазнице за 14 догађаја као што је трка на 100 метара за мушкарце. финале и церемонију отварања за 381.600 долара.

Поред такозваних карата категорије А, агенција тврди да може организовати "искуства која се не могу купити новцем“, укључујући сусрете и поздраве са спортистима, обиласке забрањених подручја као што је село спортиста, приватни улазак у Лувр ван редовних тура и "краљева вечера у Версајској палати".

Барнабас Карега, извршни директор те агенције, рекао је за "Гардијан" да његова компанија нуди супербогатим "приступ који није доступан јавности, укључујући време са спортистима“. Он је одбио да наведе које спортисте је пријавио, али је рекао да је раније договорио приватне догађаје са Надалом и колегом тениском звездом Новаком Ђоковићем и бившим италијанским олимпијским скијашем Ђорђом Роком.

"За Олимпијске игре постоји неколико тенисера. И велики број спортиста у различитим спортовима, али не могу да именујем конкретне спортисте", рекао је Карега.

Упитан о трошковима састанака, он је рекао да ће то "зависити од структуре састанка“, па ће варирати од "15 минута фотографисања и брзог ћаскања до других који су много ангажованији уз ручак“. Цена се, како је рекао, кретала од 25.000 до 500.000 долара "ако говоримо о једном од најбољих спортиста који проводи много времена“.

 

Карега је рекао да је био "веома селективан" у погледу тога са којим спортистима је његова компанија радила и рекао да неки можда неће пружити искуство које су купци тражили.

"Неки спортисти су огромна имена, али можда немају харизму потребну за клијенте, други пружају истинско искуство. Они морају да изгледају као да желе да буду тамо, а не да кажу 'здраво' и да је за пет минута очигледно да желе да побегну", рекао је Карега.

Он је тврдио да је у прошлости његова компанија договарала недељу дана дружења са Рафаелом Надалом, гледање мечева из "боксева" играча и меч са Новаком Ђоковићем.

 

 

]]>
Sat, 4 May 2024 10:53:17 +0200 Остали спортови https://www.rts.rs/sport/ostali-sportovi/5432350/novak-djokovic-za-cetiri-osobe---saradnici-nadala-i-lebrona-nude-superbogatima-nevidjena-iskustva-u-parizu.html
Ни 50 поена Мичела није помогло, Орландо изборио "мајсторицу" https://www.rts.rs/sport/kosarka/5432323/ni-50-poena-micela-nije-pomoglo-orlando-izborio-majstoricu.html Кошаркаши Орландо меџика су победом 103:96 над Кливленд кавалирсима изједначили серију на 3-3. Пресудни меч се игра у Кливленду. У мечу обележеном интервалима у вођству и једне и друге екипе, последњу серију имали су играчи Орланда.

Орландо је боље отворио меч и држао предност до старта другог полувремена. Следи јак одговор гостију са 13 поена у низу за потпуни преокрет. Ипак, домаћини нису устукнули.

На четири минута до краја утакмице и при резултати 89:89, екипа Меџика чини серију 9:2 за успостављање сигурније дистанце. Кливлендови игачи нису успели да се примакну.

Изузетан меч за Кливленд без повређеног центра Џарета Алена је одиграо Донован Мичел са 50 поена. Најближи од саиграча му је био Дарију Гарланд са 21 поеном.

Код победничког састава је лсита стрелаца равномерија. Паоло Банкеро је био најефикаснији са 27 поена, уз осам скокова и четири асистенције. Франц Вагнер је стао на 26, а Џејлен Сагс на 22 поена.

Пресудна седма утакмица игра се у Кливленду у недељу од 19.00 по средњеевропском времену. 

]]>
Sat, 4 May 2024 09:25:00 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5432323/ni-50-poena-micela-nije-pomoglo-orlando-izborio-majstoricu.html
Топић и Ђуришић међу одабранима пред НБА драфт https://www.rts.rs/sport/kosarka/5432301/topic-i-djurisic-medju-odabranima-pred-nba-draft-.html Млади српски кошаркаши Никола Топић и Никола Ђуришић позвани су на НБА "Draft combine", односно тест тренинг у Чикагу. На "draft combine" тренингу у "Винтраст арену" у Чикагу биће 78 позваних играча, међу којима су и два представника српске кошарке.

Никола Топић из Црвене звезде и Никола Ђуришић из Меге је од 12. до 19. маја имати прилику да се упознају са представницима заинтересованих тимова и да покажу своје перформансе и квалитете. Резултати на овим тренинзима могу често да утичу на позицију на драфту.

На списку су тројица српски кошаркаша: Никола Топић (Црвена звезда), Никола Ђуришић (Мега) и Богољуб Марковић (ОКК Београд).

О Топићу се увелико пише и бише сигуран високи пик прве рунде. Ђуришић је остварио огроман напредак ове сезоне за Мегу, а Марковић је као позајмљени члан Меге у ОКК Београду играо одлично у КЛС, где је сезону завршио као најбољи скакач.

НБА драфт се одржава 27. јуна.

]]>
Sat, 4 May 2024 09:37:43 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5432301/topic-i-djurisic-medju-odabranima-pred-nba-draft-.html
Тандем Дончић-Ирвинг избацио Клиперсе, Далас у другој рунди Запада https://www.rts.rs/sport/kosarka/5432287/tandem-doncic-irving-izbacio-kliperse-dalas-u-drugoj-rundi-zapada.html Кошаркаши Далас маверикса пласирали су се у полуфинале Западне конференције победом над Лос Анђелес клиперсима 114:101 у шестом мечу серије, одиграном у "Американ ерланјс центру". Још једно убедљиво издање Даласа у серији, баш кад је било најпотребније. Без Каваја Ленарда, уз истрошене ветеране, Клиперси нису могли много.

Успели су гости да после осам поена заостатка након првре деонице, сведу резултат на егал на полувремену. Затим следи "бљесак" Маверикса у трећој деоници добијеној 35:20, чиме се стекла довољна предност за миран крај.

Тандем Дончић-Ирвинг био је на свом врхунцу за Далас. Словеначна суперзвезда је дошла до 28 поена, седам скокова и 13 асистенција. Ирвинг је био најефикаснији појединац на мечу са 30 поена, ухвативши шест лопти и поделивши четири асистенције. Најближи од саиграча им је био Пи Џеј Вашингтон са 14 поена

Норман Пауел је предводио госте са 20 поена.Пол Џорџ је уписао дабл-дабл од 18 поена и 11 скокова, Ивица Зубац поен мање уз исти број скокова, док је Џејмс Харден постигао 16 поена, поделио 13 асистенција и ухватио седам скокова.

Следећи противник Даласа је првопласирани тим из регуларног дела - Оклахома сити тандер.

]]>
Sat, 4 May 2024 06:28:54 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5432287/tandem-doncic-irving-izbacio-kliperse-dalas-u-drugoj-rundi-zapada.html
Монако изборио мајсторицу са Фенербахчеом https://www.rts.rs/sport/kosarka/5432256/monako-istanbul-fenerbahce-evroliga.html Кошаркаши Монака савладали су Фенербахче у Истанбулу резултатом 65:62 и изборили мајсторицу за пласман на Фајнал-фор Евролиге. Монако је до тријумфа стигао после драме у завршници, коју су обележиле велике грешке оба тима.

У "Улкер арени" играна је чврста кошарка са доста контаката, фаулова и великим бројем промашаја. Фенербахче је водио током већег дела меча, а највећу предност имали су у првој четвртини при резултату 12:4.

Монако је повео у финишу треће четвртине, упркос нервози успевао је да одржава предност од два поседа а онда је Мајк Џејмс у последњем минуту меча убацио одлучујућу тројку за екипу из кнежевине.

Најефикаснији у екипи Саше Обрадовића био је Ели Окобо са 13 поена, а Донатас Матијунас убацио је 10 поена колико и Мајк Џејмс.

За Фенербахче Марко Гудурић постигао је 14, а Скоти Вилбекин 11 поена. Мајсторица се игра 8. маја у Монаку.

]]>
Fri, 3 May 2024 22:13:32 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5432256/monako-istanbul-fenerbahce-evroliga.html
Сферопулос: Битно је само да водимо 1:0, разлика је небитна https://www.rts.rs/sport/kosarka/5432251/sferopulos-bitno-je-samo-da-vodimo-10-razlika-je-nebitna.html Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос рекао је после победе против Меге да је његов тим одиграо добро на обе стране терена, али да разлика на утакмици није битна јер његов тим води са 1:0 у серији. Кошаркаши Црвене звезде победили су убедљиво екипу Меге 103:73 у првој утакмици полуфинала АБА лиге.

"Одиграли смо на високом нивоу у оба смера, контролисали смо дешавања на паркету и славили. Разлика ми није битна, јер је резултат у серији 1-0. Морамо да наставимо даље у истом ритму“, рекао је Сферопулос.

Грчки стручњак је конференцију за медије започео поруком жаљења и саучешћа породицама настрадалих у трагедијама пре годину дана.

Прокоментарисао је и атмосферу у хали "Александар Николић".

"Хвала навијачима на огромној подршци. Играчи су се одужили на прави начин. Да ли ћемо и финале играти овде? Не размишљам тренутно о томе, фокус је на другом мечу против Меге. Понављам, одиграли смо одлично, али сам сигуран да можемо много боље и више", поручио је Сферопулос.

 

 
]]>
Fri, 3 May 2024 21:54:23 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5432251/sferopulos-bitno-je-samo-da-vodimo-10-razlika-je-nebitna.html
Лејкерси сменили Дарвина Хема https://www.rts.rs/sport/kosarka/5432244/lejkersi-smenili-darvina-hema.html Лос Анђелес лејкерси сменили су главног тренера Дарвина Хема преноси И-Ес-Пи-Ен. Хем је смењен после елиминације Лејкерса од Денвера у првој рунди плеј-офа НБА лиге 4:1.

Екипа из Лос Анђелеса против Нагетса у свим мечевима имала је двоцифрену предност у свим мечевима, али је уписала само једну победу.

Прошле сезоне предводио Лејкерсе до финала Запада, где су такође поражени од Нагетса (4:0).

Током две сезоне у Лејкерсима остварио је 90 победа и 74 пораза.

]]>
Fri, 3 May 2024 21:45:00 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5432244/lejkersi-smenili-darvina-hema.html
Митровић стрелац у важној победи Ал Хилала https://www.rts.rs/sport/fudbal/5432242/mitrovic-strelac-u-vaznoj-pobedi-al-hilala.html Фудбалери Ал Хилала савладали су Ал Тавон 3:0 у утакмици 29. кола првенства Саудијске Арабије, уз први гол Александра Митровића након опоравка од повреде Митровић је у 40. минуту постигао први погодак након опоравка од повреде,а његов 23. у сезони.

Он је у победи против Ал Шабаба 30. марта повредио бутни мишић, а на терен се вратио 30. априла у утакмици Купа.

У стартних 11 био је и Сергеј Милинковић-Савић, који је у 70. минуту асистирао за погодак Суада Абдулхамуда. Трећи погодак постигао је Салех Ал-Шехри у 90+7. минуту.

Ал Хилал се значајно приближио титули саудијске лиге, пошто води на табели са 83 бода, 12 више од Ал Насра.

 

]]>
Fri, 3 May 2024 21:36:34 +0200 Фудбал https://www.rts.rs/sport/fudbal/5432242/mitrovic-strelac-u-vaznoj-pobedi-al-hilala.html
Рубљов против Оже-Алијасима у финалу Мадрида https://www.rts.rs/sport/tenis/5432238/rubljov-protiv-oze-alijasima-u-finalu-madrida.html Андреј Рубљов пласирао се у финале мастерса у Мадриду пошто је у полуфиналу убедљиво савладао Тејлора Фрица са 2:0, по сетовима 6:4, 6:3. Други финалиста је Феликс Оже-Алијасим којем је Јиржи Лехечка предао меч. Дуел осмопласираног Руса и Американца који је 13. рекет света трајао је сат и 14 минута игре.

Фриц је брејком у првом гему првог сета стигао до предности, али је Рубљов брејковима у другом и 10. гему стигао до преокрета и вођства у сетовима.

У шестом гему другог сета Рус је одузео сервис Фрицу, а потом у деветом гему искористио прву меч лопту.

У другом полуфиналном дуелу, Јиржи Лехечка је после 33 минута игре и 3:3 у првом сету предао меч Канађанину Феликсу Оже-Алијасиму.

Турнир у Мајамију је четврти Мастерс у сезони. Игра се на шљаци за наградни фонд од 7,877,020 евра.

]]>
Fri, 3 May 2024 21:21:38 +0200 Тенис https://www.rts.rs/sport/tenis/5432238/rubljov-protiv-oze-alijasima-u-finalu-madrida.html
Звезда и Мега у част страдалих у "Рибникару" и Дубони https://www.rts.rs/sport/kosarka/5432219/crvena-zvezda-mega-aba-liga-plej-of.html Кошаркаши Црвене звезде и Меге обележили су годишњицу масовних убистава у школи "Владислав Рибникар" и селу Дубона. Кошаркаши Црвене звезде и Меге загревали су се у црним мајицама на којима су исписана имена убијене деце у школи "Владислав Рибникар" 3. маја 2023. године.

Пре почетка меча полуфинала АБА лиге одржан је и минут ћутања за жртве трагичних догађаја.

Годишњица се обележава програмом "Буђење".

У школи "Владислав Рибникар" животе су изгубили: Мара Анђелковић, Бојана Асовић, Ангелина Аћимовић, Ана Божовић, Адриана Дукић, Ема Кобиљски, Катарина Мартиновић, Софија Негић, Андрија Чикић и Драган Влаховић.

]]>
Fri, 3 May 2024 20:43:31 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5432219/crvena-zvezda-mega-aba-liga-plej-of.html