РТС :: Спорт https://www.rts.rs/sport/rss.html Пратите вести, анализе и резултате у фудбалу, кошарци, тенису и осталим спортовима. Испратите велике спортске догађаје путем наших спортских специјала sr https://www.rts.rs/img/logo.png РТС :: Спорт https://www.rts.rs/sport/rss.html Пеликанси без икакве шансе у Оклахоми, кући се враћају без победе https://www.rts.rs/sport/kosarka/5425083/nba-plej-of-2024-oklahoma-nju-orleans.html Кошаркаши Оклахоме убедљиво су на свом паркету победили екипу Њу Орлеанса резултатом 124:92 и вођство у плеј-оф серији НБА лиге увећали на 2:0. Оклахома је у потпуности оправдала улогу фаворита у другом четвртфиналном дуелу првопласиране и седме екипе Западне конференције, па у Њу Орлеанс иде са вођством од 2:0 и приликом да и пре него што се врати пред своје навијаче обезбеди пласман у конференцијско полуфинале.

Вођство Пеликанса од 5:0 на самом почетку меча последње је које су имали, пошто су до краја четвртине постигли још само 17 поена и већ након првих 12 минута кошарке остали на минус 13 (35:22).

Исту разлику су домаћи задржали до полувремена (63:50), а онда средином трећег квартала први пут умакли на преко 20 поена предности и трасирали пут ка тријумфу који се на крају претворио у праву катастрофу немоћних Пеликанса.

Нису гости ни могли да се надају срећнијем епилогу са 17 изгубљених лопти и 26,9 одсто успешности при шуту за три поена - 7/26, наспрам 14 тројки из 29 покушаја (48,3 одсто) распуцане Оклахоме.

Најзаслужнији за победу Тандера је, као по правилу, одлични Шај Гилџес-Александер који је постигао 33 поена (3/5 за три), уз пет асистенција и три ухваћене лопте. Пратио га је Чет Холгрем са 26 поена, док је Џејлен Вилијамс убацио 21.

Литванац Јонас Валанчјунас предњачио је међу Пеликансима са 19 поена и седам скокова, док су по поен мање убацили Брендон Инграм и Херберт Џонс.

Плеј-оф НБА лиге, резултати:

Бостон - Мајами 101:111 (1:1)
Оклахома - Њу Орлеанс 124:92 (2:0)

]]>
Thu, 25 Apr 2024 07:15:59 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5425083/nba-plej-of-2024-oklahoma-nju-orleans.html
Јовић и Мајами изрешетали кош Селтикса за вредан брејк у Бостону https://www.rts.rs/sport/kosarka/5425079/nba-plej-of-2024-majami-hit-boston-seltiks.html Кошаркаши Мајамија победили су у гостима екипу Бостона резултатом 111:101 и изједначили на 1:1 у плеј-оф серији НБА лиге. Репрезентативац Србије Никола Јовић допринео је тријумфу свог тима са 11 поена, девет скокова и шест асистенција. Без Џимија Батлера и Терија Розира у тиму, Мајами је направио прави подухват у Масачусетсу, изненадио Бостон и дошао до вредног брејка са којим се враћа назад на Флориду, где ће наредне две утакмице четвртфинала плеј-офа Источне конференције одиграти пред својим навијачима.

Веома тврду и уједначену утакмицу, током које су се тимови често смењивали у благом вођству, гости су преломили средином трећег периода серијом 10:0 којом су први пут стекли двоцифрену предност (70:82), која се испоставила као недостижна за Селтиксе, који претходно носи умакли даље од плус шест (38:32) почетком друге четвртине.

Изненађењу је у великој мери кумовао одличан шут за три поена кошаркаша Мајамија који су наместили руку у "ТД Гардену", испалили чак 43 шута са дистанце и погодили их 23 - 53,5 одсто успешности.

У јуначкој победи свог тима учествовао је и репрезентативац Србије Никола Јовић који је на паркету провео 25 минута током којих је добрано испунио све статистичке колоне - забележио је 11 поена, девет скокова, шест асистенција, блокаду и три украдене лопте, уз пет изгубљених.

И некадашњи играч меге се уклопио у сјајно шутерско вече Мајамија са три убачене тројке из четири покушаја (4/5 из игре).

Најзаслужнији за тријумф "келта" били су Тајлер Хиро са 24 поена (6/11 за три), 14 асистенција и пет скокова, те Кејлеб Мартин (5/6 за три) и Бем Адебајо са по 21 убаченим поеном. Центар Мајамија је са десет скокова комплетирао дабл-дабл учинак.

У пораженом тиму предњачили су Џејлен Браун са 33 поена и Џејсон Тејтум са 28. Подбацио је Кристапс Порзингис који је меч завршио са шест поена и само једним погођеним шутем из девет покушаја (0/4 за три). Поред Брауна и Тејтума, само је још Дерик Вајт остварио двоцифрен учинак са 13 поена.

Плеј-оф НБА лиге, резултати:

Бостон - Мајами 101:111 (1:1)
Оклахома - Њу Орлеанс 124:92 (2:0)

]]>
Thu, 25 Apr 2024 06:35:35 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5425079/nba-plej-of-2024-majami-hit-boston-seltiks.html
Аталанта елиминисала Фјорентину за финале Купа Италије, Миленковић црвеним картоном преломио меч https://www.rts.rs/sport/fudbal/5425047/atalanta-eliminisala-fjorentinu-za-finale-kupa-italije-milenkovic-crvenim-kartonom-prelomio-mec.html Фудбалери Аталанте пласирали су се у финале Купа Италије победом над Фјорентином од 4:1 у другом полуфиналном сусрету. "Виола" је славила у првом сусрету на свом терену са 1:0, али није успела да одбрани предност.

Домаћи су повели у осмом минуту преко Теуна Копмејенрса и изједначили резултат у укупном скору.

Кључни тренутак меча десио се у 53. минуту када је српски репрезентативац Никола Миленковић добио црвени картон и оставио своју екипу са 10 играча на терену.

Међутим, Лукас Мартинез Кварта који је ушао у игру како би у одбрани надоместио изостанак Миленковића изједначио је резултат у 68. минуту.

Нову предност домаћима донео је Ђанлука Скамака у 75. минуту меча, потом су Адемола Лукман у 95. минуту и Марио Пашалић три минута касније били прецизни за коначних 4:1 у корист Аталанте.

Аталанта ће финале Купа Италије играти против Јувентуса који је елиминисао Лацио. Финале је на програму 15. маја.

]]>
Wed, 24 Apr 2024 23:46:00 +0200 Фудбал https://www.rts.rs/sport/fudbal/5425047/atalanta-eliminisala-fjorentinu-za-finale-kupa-italije-milenkovic-crvenim-kartonom-prelomio-mec.html
Ливерпул посустаје у шампионској трци, Јунајтед после преокрета бољи од Шефилда https://www.rts.rs/sport/fudbal/5425042/liverpul-posustaje-u-sampionskoj-trci-junajted-posle-preokreta-bolji-od-sefilda.html Фудбалери Евертона савладали су Ливерпул резултатом 2:0 у мечу заосталог, 29. кола Премијер лиге. Манчестер јунајтед је после преокрета био бољи од Шефилда 4:2. Осим што су значајно умањили шансе градског ривала да дође до титуле у опроштајној сезоони Јиргена Клопа, играчи Евертона су направили значајан корак ка опастанку у лиги.

Вођство домаћој екипи донео је Џарад Брентвајт у 27. минуту меча.

Много пута ове сезоне Ливерпул је успевао да преокрене резултат, али када је Доминик Калверт-Луин у 58. минуту удвостручио вођство, било је јасно да "црвени" имају мале шансе да остваре позитиван резултат.

До краја меча нису успели да постигну гол и забележили су други пораз на претходне три лигашке утакмице чиме су се значајно удаљили од освајања титуле шампиона у Премијер лиги. 

Манчестер јунајтед је на свом терену био бољи од Шефилда, после резултатског преокрета.

Вођство гостима донео је Џејден Богл у 35. минуту, а изједначио је Хари Мегвајер у 42. У другом полувремену. Шефил је поново дошао до предности поготком Бена Бреретона Дијаза у 50, а у 61. минуту Бруно Фернандеш је направио ново изједначење.

Фернандеш је још једном био прецизан у 81. минуту, а Расмус Хојлунд је у 85. минуту поставио коначан резултат утакмице.

Распоред и резултати 29. кола Премијер лиге:

Уторак:
Арсенал - Челси 5:0

Среда:
Вулвс - Борнмут 0:1
Кристал палас - Њукасл 2:0
Евертон - Ливерпул 2:0
Манчестер јунајтед - Шефилд јунајтед 4:2

Четвртак:
Брајтон - Манчестер сити 21.00

]]>
Wed, 24 Apr 2024 23:00:12 +0200 Фудбал https://www.rts.rs/sport/fudbal/5425042/liverpul-posustaje-u-sampionskoj-trci-junajted-posle-preokreta-bolji-od-sefilda.html
Олга Даниловић спасила четири меч лопте и пласирала се у друго коло Мадрида https://www.rts.rs/sport/tenis/5425035/olga-danilovic-masters-madrid-drugo-kolo.html Српска тенисерска Олга Даниловић савладала је Францускињу Клару Бурел у првом колу мастерса у Мадриду. Олга Даниловић била је боља од Кларе Бурел са 2:1, по сетовима 3:6, 7:6, 6:4. Дуел је трајао два сата и 40 минута.

У првом сету виђено је осам брејкова, а Францускиња је сигурнијом игром стигла до вођства у сетовима - 1:0. У другом сету, Олга Даниловић је спасила меч лопту при вођству 5:4 у корист Бурел, а потом је преокретом стигла до изједначења, након тај-брејка и тријумфа са 10:8.

Током тај-брејка Олга је спасила чак три меч лопте и преокренула ток дуела у своју корист.

Одлучујући сет припао је српској тенисерки. Олга Даниловић је искористила прву меч лопту и обезбедила наступ у другом колу мастерса у Мадриду.

Противница Олги Даниловић у другом колу биће Американка Данијел Колинс која је била слободна у првој рунди. Колинс је недавно освојила мастерс у Мајамију.

Подсетимо, Даниловић је до мастерса у Мадриду стигла након квалификација. ВТА турнир у Мадриду игра се за укупни наградни фонд од 7.679.965 евра.

]]>
Wed, 24 Apr 2024 23:08:52 +0200 Тенис https://www.rts.rs/sport/tenis/5425035/olga-danilovic-masters-madrid-drugo-kolo.html
Олимпијакос са штитом изашао из "Балугране" - грчки тим бољи од Барселоне у првом мечу четвртфинала Евролиге https://www.rts.rs/sport/kosarka/5425031/olimpijakos-stit-blaugrana-grcki-tim-barselona-evroliga.html Кошаркаши Олимпијакоса савладали су Барселону на гостујућем терену резултатом 77:75 у првом мечу четвртфиналне серије Евролиге. У веома тврдом мечу чији темпо је много више одговарао гостима, Олимпијакос је изненадио фаворизовану Барсу и направио брејк којим је закомпликовао серију.

Након изједначене прве четвртине Олимпијакос је у другој деоници предвођен Филипом Петрушевим успео да дође до значајније предности.

Показао је српски репрезентативац да му пауза због повреде није значајније нарушила форму и одличном игром је кажњавао све пропусте веома квалитетне центарске линије домаћих.

У наставку је Барса покушала да ангажованијом игром сустигне предност ривала, али се тада разиграо Најџел Вилијамс-Гос и са неколико тројки одбио налет домаћих у трећој деоници.

Последњи квартал донео је велику борбу и много прекида, а у таквој ситуацији боље се снашла екипа Јоргоса Барцокаса која није дозволила преокрет упркос веома неизвесној завршници.

Најефикаснији играч меча био је Вилијамс-Гос са 15 поена, а Ајзеа Кенан је додао 14 поена.

Петрушев је меч завршио са 12 поена, али се и повредио у последњем минуту због чега је морао да напусти игру.

Барселону су предводили Џабари Паркер и Вили Ернангомез са по 13 поена. Српски кошаркаш Никола Калинић постигао је шест поена.

Следећи меч две екипе игра се у петак.

]]>
Wed, 24 Apr 2024 23:47:16 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5425031/olimpijakos-stit-blaugrana-grcki-tim-barselona-evroliga.html
Ватерполисти Новог Београда обезбедили пласман на фајнал-фор Лиге шампиона https://www.rts.rs/sport/vaterpolo/5425029/vaterpolisti-novog-beograda-obezbedili-plasman-na-fajnal-for-lige-sampiona.html Ватерполисти Новог Београда обезбедили су пласман на Завршни турнир Лиге шампиона, који ће бити одржан од 6. до 8. јуна на Малти. Ватерполисти Новог Београда ће трећу годину заредом играти на фајнал-фор Лиге шампиона. Поред Новог Београда пласман на завршни турнир Лиге шампиона изборио је и Про Реко.

Ватерполисти Новог Београда победили су у Сплиту екипу Јадрана резултатом 15:10 у мечу четвртог кола групе А топ осам фазе Лиге шампиона, док је Про Реко надиграо Марсеј резултатом 12:10.

Прво место на табели групе А држи Про Реко са 11 бодова, док је Нови Београд други са 10. Марсеј је трећи са три бода, док је Јадран последњи без бодова.

Про Реко и Нови Београд ће у преостала два кола одлучити о томе која екипа ће освојити прво место у групи А топ осам фазе Лиге шампиона.

]]>
Wed, 24 Apr 2024 22:15:33 +0200 Ватерполо https://www.rts.rs/sport/vaterpolo/5425029/vaterpolisti-novog-beograda-obezbedili-plasman-na-fajnal-for-lige-sampiona.html
Дуљај: На крају се памти резултат https://www.rts.rs/sport/fudbal/5425026/igor-duljaj-partizan-polufinale-kupa-srbije.html Тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај истакао је након пораза у полуфиналу Купа Србије од Црвене звезде да се на крају памти само резултат. Фудбалери Црвене звезде савладали су Партизан 2:0 у полуфиналу Купа Србије.

"На крају се памти резултат. Звезда је била боља за та два гола. Ми смо у напад ставили два брза играча и ту смо ставили у проблем Звезду. Али, наивно смо примили први, потом и други гол. Касније је утакмица била избалансирана и било је простора за играче Звезде, јер смо ми морали да ризикујемо са више играча напред. Изузетно је тешко играти са Звездом на њиховом стадиону два пута у четири дана. Морамо да се спремамо за наредни меч", рекао је Дуљај.

Црвена звезда ће у финалу Купа Србије играти против Војводине, која је савладала Раднички из Крагујевца резултатом 1:0.

Дуљај на конференцији за медије: Фудбал се игра 90 минута

Тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај изјавио је на конференцији за медије да је Црвена звезда заслужено победила у полуфиналу Купа Србије и додао да је тешко играти са црвено-белима у четири дана на стадиону "Рајко Митић".

"Фудбал се игра 90 минута. У првих 25 минута смо били бољи. После првог гола Звезда је преузела конце у своје руке. Имали су много простора. Морали смо да ризикујемо, посебно у другом полувремену и самим тим смо дали Звезди могућност да имају контре и полуконтре, шансе, али наши играчи су то спречили", рекао је Дуљај.

Партизан је пре четири дана поражен од Црвене звезде резултатом 3:2 у 173. вечитом дербију.

"Тешко је играти са Звездом у четири дана на стадиону 'Рајко Митић'. Било је доста дешавања, али то не умањује победу Звезде", додао је тренер Партизана.

Дуљај је истакао да није оптерећен статусом на месту тренера клуба из Хумске.

"Мој статус у клубу је под знаком питања од првог дана. На људима из клуба је да реше какав ће бити мој статус. Најважније је шта остављам следећем тренеру. Да ли је то екипа која има потенцијал. Ако погледамо данашње играче, да кренемо од Ковачевића, који има 19 година, капитен Марковић 24-25, Гох 22, Северина 23, Баждар 20 година. То су играчи који имају садашњост и будућност. Време ће показати да ли је то био исправан пут или не", истакао је тренер Партизана.

Дуљај је навео да Партизан мора да живи од продаје играча.

"Још зимус су отишли Илић и Белић, али то не треба да буде алиби. Има ту много ствари које су кренуле лоше од почетка. Припреме, које смо провели тамо где није требало. Партизан није заслужио да тренира тамо где су нас послали. То не умањује ово што се данас догодило", додао је тренер Партизана.

Дуљај: Волео бих да продужим уговор

Тренер Партизана је пре почетка утакмице одржао говор играчима због чега је каснио почетак меча са Звездом.

"То је уобичајено. Да ли смо спремни да дамо све од себе. Ако дате све од себе, нико вам неће замерити. Увек можете да грешите, али навијачи вам неће опростити ако не дате максимум и ако нисте борбени. Нисмо хтели да правимо циркус јер Партизан има традицију и нисмо ми ти треба да каљају институцију дербија јер то нису радили ни други пре нас, па нећемо ни ми", истакао је Дуљај.

Стратег црно-белих је говорио и о младом нападачу Партизана Самеду Баждару.

"Илић и Белић су направили велике трансфере. Верујем да ће и Баждар са овим играма, после повреде Салдање. Речено му је да вредно ради и дочека својих пет минута. Вредно је радио, али постигао је сасвим довољно голова да су га страни агенти приметили. Верујем да ће направити добар трансфер", рекао је тренер Партизана.

Дуљај је навео да ће на крају сезоне разговарати са челницима Партизана о новом уговору.

"Наравно да бих волео да останем са овом екипом. Пре пар месеци у разговору са директором било је говора о уговору. Рекао сам да треба сачекати. Код мене је важна реч, а не потпис. Уговор нема неку вредност. Да сам хтео, могао сам да потпишем пре два месеца. Треба да видимо да ли су људи у клубу задовољни оно што ја радим. Уколико видимо да има потенцијала, наравно да бих волео да останем. Треба видети начин на који ћемо завршити ову сезону", закључио је Дуљај.

]]>
Wed, 24 Apr 2024 22:29:39 +0200 Фудбал https://www.rts.rs/sport/fudbal/5425026/igor-duljaj-partizan-polufinale-kupa-srbije.html
Милојевић: Посебно сам срећан, играћу своје прво финале са Звездом https://www.rts.rs/sport/fudbal/5425023/milojevic-posebno-srecan-prvo-finale-zvezda.html Тренер Црвене звезде Владан Милојевић изјавио је после победе над Партизаном у полуфиналу Купа Србије да је посебно срећан што ће играти прво финале са црвено-белима. Црвена звезда је на свом терену победила Партизан резултатом 2:0 и изборила пласман у финале Купа Србије.

Милојевић је победу посветио економу Звезде Драгану Милановићу, који је недавно преминуо.

"Победу посвећујем нашем преминулом Гагију Милановићу. Јако нам је тешко било минулих дана. Негде смо му испунили жељу", рекао је Милојевић за ТВ Арена спорт.

Потом је похвалио тренера Партизана Игора Дуљаја.

"Морам да похвалим тренера Игора Дуљаја, Партизан је јако добро припремио утаикмицу. Глазер је одбранио две три шансе, исто тако и Јовановић на другој страни. Партизан је јако добро одрадио све три утакмице са нама. Оног часа када сам видео поставу, знао сам шта је Дуљај припремио. Био је ово добар дерби, две добре екипе, ми смо срећни, идемо даље у финале", додао је тренер Црвене звезде.

Црвена звезда ће у финалу Купа Србије играти против Војводине.

"Посебно сам срећан што ми је ово прво финале са Звездом, никад нисам био у финалу. Јесам овај трофеј освојио са Чукаричким, али са Звездом никад нисам успео. Играмо са Војводином, али нећемо да размишљамо о томе, има времена. Партизану желим срећу у наставку сезоне", истакао је Милојевић.

Црвена звезда ће у недељу у Суперлиги Србије играти са Војводином.

"Не бирам утакмице, свака прва је за мене битна. Морам да похвалим мој стручни штаб који феноменално припрема утакмице. Мало да одморимо и од сутра припремамо дуел са Војводином у Новом Саду", закључио је Милојевић.

Црвено-бели су се победом над Партизаном пласирали у своје четврто везано финале најмасовнијег фудбалског такмичења у Србији.

]]>
Wed, 24 Apr 2024 21:44:10 +0200 Фудбал https://www.rts.rs/sport/fudbal/5425023/milojevic-posebno-srecan-prvo-finale-zvezda.html
Феноменалан меч у Монаку - Фенер након продужетка и преокрета дошао до брејка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5425002/fenomenalan-mec-monako-fener-produzetak-preokret-brejk.html Кошаркаши Фенербахчеа савладали су након продужетка Монако резултатом 95:91 у првом мечу четвртфиналне серије Евролиге. Фенер је бољом игром у другом делу меча, а нарочито у продужетку успео да дође до победе против фаворизованог противника, а самим тим и до значајне предности пред наставак серије.

Монако је много боље започео меч и већ након прве четвртине имао 11 поена предности.

Одлично су домаћи распоредили поене од самог старта, што им је уз чврсту одбрану донело уводну предност.

Међутим, како је меч одмицао, гости су успевали да пронађу нападачки ритам. Када нико од носилаца није успео да повуче турски тим, појавио се Нејтан Сестина и донео преко потребне поене и енергију својој екипи.

На крају треће деонице само један поен је раздвајао два тима и деловало је да је Фенербахче у налету који би могао да искористи и преокрене меч.

Међутим, Ели Окобо се разиграо у последњој деоници и повео своју екипу ка новој значајнијој предности, али се екипа Шарунаса Јасикевичијуса није предавала.

Тајлер Дорси је иницирао нову серију гостију који су у последња два минута ситгли до преокрета и утишали публику у Монаку.

Уследила је узбудљива завршница у којој је Марко Гудурић имао шут за победу, али је након продора и промашио и меч је отишао у продужетак.

У додатних пет минута Фенер је био бољи тим и вођен Ником Калатесом и Најџелом Хејс-Дејвисом успео да дође до брејка и важног тријумфа.

Најефикаснији у редовима победничке екипе био је Хејс-Дејвис са 19 постигнутих поена. Калатес је додао 17, а Сестина 16 поена.

Гудурић је постигао 11 поена, а имао је и пет асистенција за скоро 30 минута проведених на паркету.

Монако је предводио Ели Окобо са 19 поена, док су Лојд и Џејмс додали 16 поена.

Следећи дуел две екипе игра се у петак.

]]>
Wed, 24 Apr 2024 23:48:08 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5425002/fenomenalan-mec-monako-fener-produzetak-preokret-brejk.html
Одбојкашице Јединства одбраниле титулу шампиона Суперлиге Србије https://www.rts.rs/sport/odbojka/5424991/odbojkasice-jedinstva-odbrana-titule-sampion-superliga-srbije.html Одбојкашице Јединства савладале су Тент резултатом 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18 и освојиле титулу шампиона Србије. Јединство је на тај начин одбранило титулу освојену претходне сезоне.

У првом сету прошлогодишње шампионке биле су врло убедљиве и од самог старта су показале да желе у три меча да заврше финалну серију. Две серије од пет и касније шест освојених поена биле су довољне за рутински долазак до вођства.

Други део игре донео је нешто бољу игру Тента, али је Јединство новом серијом од пет поена средином сета успело направи недостижну предност, поведе са 2:0 и дође на корак од шампионског наслова.

У трећем сету Тент се поново добро држао и деловало је да би одбојкашице клуба из Обреновца могле да закомпликују ситуацију и продуже меч, али си играчице Јединства поново показале квалитет и рутински решиле меч који им је донео нови трофеј.

 

]]>
Wed, 24 Apr 2024 20:51:41 +0200 Одбојка https://www.rts.rs/sport/odbojka/5424991/odbojkasice-jedinstva-odbrana-titule-sampion-superliga-srbije.html
Надал: Играћу на Ролан Гаросу ако осетим да могу да се такмичим https://www.rts.rs/sport/tenis/5424964/nadal-igra-rolan-garos-takmicenje.html Шпански тенисер Рафаел Надал изјавио је у Мадриду да ће играти на предстојећем Ролан Гаросу само ако буде осећао да је довољно способан да се такмичи, преноси Би-Би-Си. Надал није прошле године играо на Ролан Гаросу због повреде.

Шпански тенисер ће ове недеље играти на Мастерсу у Мадриду.

"Да сам данас у Паризу, не бих изашао да играм. Мислим да не бих могао да играм 100 одсто, али важно је да могу да играм последњи пут у Мадриду. Много ми значи да играм на овом турниру на коме сам имао лепе тренутке", рекао је Надал на конференцији за медије у Мадриду.

Шпански тенисер се прошле недеље вратио на терен на АТП турниру у Барселони после тромесечне паузе због повреде.

Надал је у првом колу турнира у Барселони победио Италија Флавија Коболија, а потом је у другом колу изгубио од Аустралијанца Алекса де Минора.

"Пре неколико недеља нисам знао да ли ћу поново моћи да играм професионалне мечеве. Није савршено, али макар играм и могу поново да уживам, посебно на турнирима за које сам емотивно везан. У могућности сам да уживам у забави и да се вероватно опростим на терену", истакао је шпански тенисер.

Надал ће у првом колу Мастерса у Мадриду играти против Американца Дарвина Бланша.

"Урадићу ствари које морам да урадим како бих могао да играм у Паризу. Ићи ћу у Париз ако осетим да сам довољно способан да се такмичим", закључио је Надал.

Ролан Гарос је на програму од 26. маја до деветог јуна.

]]>
Wed, 24 Apr 2024 20:02:20 +0200 Тенис https://www.rts.rs/sport/tenis/5424964/nadal-igra-rolan-garos-takmicenje.html
Бандовић: Победа за навијаче, клуб и цео Нови Сад, поносан сам на ове момке https://www.rts.rs/sport/fudbal/5424777/bandovic-pobeda-navijaci-klub-novi-sad-.html Тренер фудбалера Војводине Божидар Бандовић изјавио је да је поносан на свој тим после пласмана у финале Купа Србије. Војводина је данас у Крагујевцу победила Раднички резултатом 1:0 у полуфиналу Купа Србије.

Једини гол на утакмици постигао је Сеид Кораћ у 91. минуту.

"Доминирали смо, били смо бољи, стварали смо шансе и заслужено смо победили. Поносан сам на ове момке, од првог дана од како сам дошао, на свакој утакмици дају све од себе и честитам им на победи. Ово је победа за наш клуб, председника, управу, наше навијаче и Нови Сад и желели смо све да усрећимо пласманом у финале. Честитам противнику на великој борби до краја, али мислим да смо ми заслужено у финалу", рекао је Бандовић, пренео је званични сајт клуба.

Војводина ће у финалу Купа Србије играти са победником меча између Црвене звезде и Партизана.

"У овом тренутку нам је најважније да смо срећни што смо победили. У финалу нас чека свакако велики противник, али не размишљамо сада о томе. Сачекаћемо и друго полуфинале, па ћемо видети ко ће нам бити ривал. Сада желимо да се радујемо нашем успеху", закључио је Бандовић.

Војводиа је Куп Србије последњи пут освојила 2020. године.

]]>
Wed, 24 Apr 2024 18:52:31 +0200 Фудбал https://www.rts.rs/sport/fudbal/5424777/bandovic-pobeda-navijaci-klub-novi-sad-.html
Кораћ у 91. минуту послао Војводину у финале Купа Србије https://www.rts.rs/sport/fudbal/5424689/korac-vojvodina-finale-kup-srbije-radnicki-1923.html Фудбалери Војводине пласирали су се у финале Купа Србије победом над Радничким 1923 резултатом 1:0 у мечу који је одигран у Крагујевцу. Војводина је била бољи ривал и заслужено се пласирала у финале такмичења које је последњи пут освојила пре четири године.

Гости су офанзивније ушли у меч и од самог старта су наметнули свој ритам уз већи посед лопте.

Међутим, прилика није било све до 24. минута када је Војводина пропустила две шансе у само неколико секунди. Прво је ударац Михаила Ивановића са петерца зауставио Стојан Лековић, након чега је на одбитак налетео Кејлеб Зади, али је Мехмед Ћосић пожртвованим стартом успео да заустави његов ударац.

У наставку је виђена подједнако незанимљива утакмица, без много темпа и течне игре. Изгледних шанси такође није било и како се сусрет ближио крају деловало је да су се обе екипе помириле са извођењем једанаестераца.

Ипак, Војводина је пре краја регуларног дела меча успела да наплати бољу игру током већег дела утакмица.

У првом минуту надокнаде Вукан Савићевић је центрирао са десног бока, а Сеид Кораћ је остао сам на петерцу домаћих и без проблема донео Војводини прво финале после 2020. године.

Тамо ће екипа Божидара Бандовића играти са бољим из меча између Партизана и Црвене звезде.

]]>
Wed, 24 Apr 2024 18:43:54 +0200 Фудбал https://www.rts.rs/sport/fudbal/5424689/korac-vojvodina-finale-kup-srbije-radnicki-1923.html
Звезда рутински савладала Партизан и пласирала се у четврто узастопно финале Купа Србије https://www.rts.rs/sport/fudbal/5424556/polufinale-kupa-srbije-zvezda-partizan-fudbal-veciti-derbi.html Фудбалери Црвене звезде савладали су Партизан 2:0 у полуфиналу Купа Србије и заказали дуел у финалу против новосадске Војводине. Wed, 24 Apr 2024 21:31:38 +0200 Фудбал https://www.rts.rs/sport/fudbal/5424556/polufinale-kupa-srbije-zvezda-partizan-fudbal-veciti-derbi.html Рангник: Контактирао ме је Бајерн, али фокусиран сам на репрезентацију Аустрије https://www.rts.rs/sport/fudbal/5424663/rangnik-kontakt-bajern-fokusiran-reprezentacija-austrije.html Селектор фудбалске репрезентације Аустрије Ралф Рангник потврдио је да је кандидат за новог тренера Бајерна, али је додао да је у овом тренутку потпуно посвећен предстојећем Европском првенству. Немачки медији подсећају да руководство Бајерна тражи новог тренера, пошто је Томас Тухел још раније најавио да ће на крају сезоне да напусти клуб из Минхена.

"Бајерн ме је контактирао, обавестио сам о томе Фудбалски савез Аустрије. Имамо веома добар однос. Мој фокус је на репрезентацији Аустрије, потпуно смо посвећени Европском првенству. Овде се осец́ам веома пријатно. За сада нема разлога да размишљам о Бајерну", рекао је Рангник за аустријски сајт "90минутен".

Рангник има уговор са ФС Аустрије до јуна 2026. године. Селекцију Аустрије је преузео 2022, а раније је, између осталих, тренирао Манчестер јунајтед, Лајпциг, Шалке, Хофенхајм, Хановер и Штутгарт.

Европско првенство ће бити одржано од 14. јуна до 14. јула у Немачкој, а Аустрија ће играти у групи Д са Пољском, Холандијом и Француском.

]]>
Wed, 24 Apr 2024 17:16:36 +0200 Фудбал https://www.rts.rs/sport/fudbal/5424663/rangnik-kontakt-bajern-fokusiran-reprezentacija-austrije.html
Ветерани против Пожаревца у суперфиналу меморијала "Играјмо за 16" https://www.rts.rs/sport/memorijal-rts/5424406/veterani-protiv-pozarevca-u-superfinalu-memorijala-igrajmo-za-16.html Победник групе РТС, екипа Ветерана играће суперфинале у фудбалу меморијала "Играјмо за 16" против победника групе Градови, тима Пожаревца. Екипа Ветерана освојила је 25. меморијални турнир у фудбалу "Играјмо за 16" након тријумфа у финалу над тимом Обезбеђења - 5:0.

У мечу за треће место Репортажна кола су била боља од Портала 9:3.

После завршетка турнира у групи РТС проглашени су најбољи појединци.

Најбољи играч: Сабовљев Никола (Ветерани РТС)

Најбољи стрелац: Станковић Дејан (Репортажна кола)

Најбољи голман: Мишчевић Миодраг (Репортажна кола)

Екипа Пожаревца је у финалу групе Градови победила тим Бора 3:1 после пенала. Дуел је у регуларном делу окончан ремијем 2:2.

Суперфинале је на прогрмау у суботу, 27. априла од 13. часова у Спортском центру Шумице.

]]>
Wed, 24 Apr 2024 15:53:41 +0200 Меморијал РТС https://www.rts.rs/sport/memorijal-rts/5424406/veterani-protiv-pozarevca-u-superfinalu-memorijala-igrajmo-za-16.html
Панатинаикос после пораза од Макабија: Не бисмо да верујемо да трагедије утичу на кошарку https://www.rts.rs/sport/kosarka/5424369/panatinaikos-posle-poraza-od-makabija-ne-bismo-da-verujemo-da-tragedije-uticu-na-kosarku.html Кошаркашки клуб Панатинаикос осудио је суђење на првој утакмици четвртфиналне серије плеј-офа у којој је Макаби у Атини победио резултатом 91:87, истичући да "спортско поље никад не би требало користити за зарастање рана", алудирајући на рат између Израела и Палестине. "Нажалост, још једном смо, дошавши до најкритичније тачке у сезони у Евролиги, где смо уложили велики напор да се Панатинаикос врати у врх, били сведоци "грубе операције" која нас је подсетила на "масакре" које смо претрпели у време владавине Ђордија Бертомеуа Евролигом", стоји на почетку саопштења.

Настављено је у истим стилу о у наредним реченицама.

"Не желимо да верујемо да трагичне ствари које се дешавају широм света које нас све растужују (у Русији, Украјини, Палестини и Израелу) могу утицати на професионалну кошарку. Нажалост, јучерашње очигледне грешке не дозвољавају нам да смислимо други разлог за оно што се десило", пише у наставку саопштења.

Из Панатинаикоса даље истичу да "спортско поље никад не би требало користити за зарастање рана и ситуација кроз које људи пролазе и да кошарка мора увек да се држи подаље од свега овога".

"Панатинаикос је доказао, не само ове године већ и историјски, колико воли кошарку. Као што је доказао и да знојем својих спортиста, емоцијама милиона навијача, са новцем који улаже и огромним трудом, устаје, удара шаком о сто и бори се до краја. Панатинаикос има 116 година историје, можда и дуже од неких држава. Покажите нам дужно поштовање и престаните да нас потцењујете", закључује се у клупском саопштењу.

Други меч четвртфиналне серије Панатинаикос - Макаби игра се у четвртак од 20 часова и 15 минута у Атини. Макаби води 1:0 у серији, а на фајнал-фор ће клуб који први стигне до три победе.

]]>
Wed, 24 Apr 2024 15:50:53 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5424369/panatinaikos-posle-poraza-od-makabija-ne-bismo-da-verujemo-da-tragedije-uticu-na-kosarku.html
Термини полуфинала АБА лиге - Партизан и Будућност први, Звезда и Мега на Велики петак https://www.rts.rs/sport/kosarka/5424327/termini-polufinala-aba-lige---partizan-i-buducnost-prvi-zvezda-i-mega-na-veliki-petak.html Челници регионалне кошаркашке АБА лиге одредили су термине мечева полуфиналних серија, а први ће на терен бранилац титуле Партизан и Будућност 30. априла, док меч између Црвене звезде и Меге почиње 3. маја, на Велики петак. Како је саопштено данас на званичном сајту АБА лиге, у уторак, 30. априла у Арени, од 18 и 30, играће Партизан и Будућност.

Други меч серије на програму је у уторак 7. маја у Подгорици од 18 часова, а евентуална мајсторица у петак 10. маја. 

Звезда ће, како стоји на сајту АБА. 3. маја угостити Мегу у Арени од 19 часова, а други меч ће се играти 7. маја од 20. часова.

 Оно што је необично је да на сајту АБА лиге стоји да би се и евентуална мајсторица између Црвене звезде и Меге играла такође 10. маја, а познато је да ове сезоне и Звезда и Партизан играју у Арени. 

]]>
Wed, 24 Apr 2024 15:10:34 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5424327/termini-polufinala-aba-lige---partizan-i-buducnost-prvi-zvezda-i-mega-na-veliki-petak.html
Ножеви летели у граду Пабла Ескобара, фудбалер погођен са трибина https://www.rts.rs/sport/fudbal/5424298/nozevi-leteli-u-gradu-pabla-eskobara-fudbaler-pogodjen-sa-tribina.html Играч колумбијског Атлетико Насионала Пабло Сепелини доживео је непријатну сцену на мечу са Индепендијетеом из Медељина, пошто је на њега са трибина бачен нож. До инцидента је дошло приликом Сепелинијевог извођења корнера. Са трибина је бачен нож право на теме Уругвајца.

Помоћни судија, који је стајао само неколико метара даље, успео је да пружи лекарску помоћ Сепелинију, при чему је главни судија прекинуо меч на неколико минута.

На срећу, Сепелини је побегао релативно неповређен, чак и упркос многим предметима који су наставили да слећу у његовом правцу док је лежао на поду.

"Имам  чворугу и мало крви. Мало ме боли, али није било довољно озбиљно за шавове. Истина је да је то фудбалска ствар и навикао сам на то, мислим да им је остала жеља да победе. Нисам видео (предмет којим су га ударили). Када сам дошао у свлачионицу, рекли су ми да је то нож, када сам спустио главу видео сам гомилу новчића, флаша, свега. Али ово су фудбалске ствари које остају ту, препуштам колумбијској фудбалској организацији и властима да преузму одговорност", рекао је Сепелини.

Градски дерби Медељина завршен је 2:2.

]]>
Wed, 24 Apr 2024 15:02:06 +0200 Фудбал https://www.rts.rs/sport/fudbal/5424298/nozevi-leteli-u-gradu-pabla-eskobara-fudbaler-pogodjen-sa-tribina.html