РТС :: Спорт https://www.rts.rs/sport/rss.html Пратите вести, анализе и резултате у фудбалу, кошарци, тенису и осталим спортовима. Испратите велике спортске догађаје путем наших спортских специјала sr https://www.rts.rs/img/logo.png РТС :: Спорт https://www.rts.rs/sport/rss.html Јоги Ферел: Судије у лиги варају за два тима која морају да играју финале https://www.rts.rs/sport/kosarka/5437534/jogi-ferel-sudije-u-ligi-varaju-za-dva-tima-koji-moraju-da-igraju-finale.html Кошаркаш Будућности Јоги Ферел после пораза од Партизана написао је на друштвеним мрежама да судије варају за два тима и да је лига изгубила интегритет. Кошаркаши Партизана савладали су у "Београдској арени" екипу Будућности са 100:86 у мајсторици за финале АБА лиге, где их чека Црвена звезда.

У петом минуту треће четвртине Јоги Ферел је зарадио личну грешку. То му се није свидело, побунио се, а након тога је добио и техничку после које је морао да напусти паркет.

До тог тренутка је убацио 18 поена без промашаја из игре.

Будућност се на званичном сајту огласила кратким саопштењем у којем је написала да је после меча "све јасно".

]]>
Sat, 11 May 2024 00:31:12 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5437534/jogi-ferel-sudije-u-ligi-varaju-za-dva-tima-koji-moraju-da-igraju-finale.html
Селектор Гвидети објавио списак одбојкашица Србије за Лигу нација https://www.rts.rs/sport/odbojka/5437525/selektor-gvideti-objavio-spisak-odbojkasica-srbije-za-ligu-nacija.html Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Ђовани Гвидети саопштио је данас списак играчица које ће играти у прве две недеље Лиге нација. Гвидети ће у Бразил и САД водити 16 одбојкашица.

Техничари: Слађана Мирковић и Марија Миљевић

Коректори: Ана Бјелица и Вања Букилић

Либера: Александра Јешић, Теодора Пушић и Силвија Поповић

Блокери: Хена Куртагић, Миња Осмајић, Ана Малешевић и Маша Киров

Примачи: Сара Лозо, Бојана Миленковић, Катарина Лазовић, Александра Узелац и Вања Ивановић.

Репрезентација у недељу ујутру путује у Рио де Жанеиро, где ће играти током прве недеље шестог издања Лиге нација.

Такмичење по групама одиграће од 14. маја до 16. јуна. Свака репрезентација ће током једне недеље одиграти четири утакмице, односно укупно 12.

На завршни турнир ће се пласирати домаћин Тајланд и још седам најуспешнијих селекција. Финални турнир Лиге нација одиграће се од 20. до 23. јуна у дворани Хуамрак у Бангкоку, у Тајланду. Титулу бране одбојкашице Турске.

]]>
Fri, 10 May 2024 22:11:38 +0200 Одбојка https://www.rts.rs/sport/odbojka/5437525/selektor-gvideti-objavio-spisak-odbojkasica-srbije-za-ligu-nacija.html
Обрадовић: Чека нас финале против великог ривала, знамо колико је тешко https://www.rts.rs/sport/kosarka/5437524/obradovic-ceka-nas-finale-protiv-velikog-rivala-znamo-koliko-je-tesko.html Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић рекао је после победе над Будућности 100:86 и пласмана у финале АБА лиге да зна да је пред екипом тешка финална серија у којој Црвена звезда има предност домаћег терена. Кошаркаши Партизана савладали су у "Београдској арени" екипу Будућности 100:86 у мајсторици за финале АБА лиге где их чека Црвена звезда.

"Честитам играчима, остварили смо циљ и пласирали се у финале. Мајсторица на високом нивоу. Будућност је била одлична у првом полувремену са високим процентима шута. Знали смо да морамо да играмо другачије у наставку, променили смо неке ствари и на крају победили", рекао је Обрадовић.

Стратег Партизана се захвалио навијачима црно-белих. 

"На трибинама је био импозантан број људи, преко 15 хиљада навијача", додао је Обрадовић.

На крају је тренер црно-белих говорио о финалној серији против Црвене звезде.

"Ја сам и у најави ове утакмице позвао навијаче на фер и коректно навијање. Три године исто причам. Размишљам само о терену и припреми утакмице. Чека нас финале против великог ривала, имамо искуства од прошле године, знамо колико је тешко играти на њиховом терену", истакао је Обрадовић.

Тренер Партизана је навео да повређени Огњен Јарамаз и Балша Копривица неће бити спремни за финалну серију.

Прва утакмица финала АБА лиге играће се 13. маја, а Звезда ће бити домаћин.

]]>
Fri, 10 May 2024 22:01:37 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5437524/obradovic-ceka-nas-finale-protiv-velikog-rivala-znamo-koliko-je-tesko.html
Лав Корнеев и Андреа Бокан освојили медаље на Европском првенству у теквондоу https://www.rts.rs/sport/ostali-sportovi/5437523/lav-korneev-i-andrea-bokan-osvojili-medalje-na-evropskom-prvenstvu-u-tekvondou.html Другог дана Европског првенства у теквондоу сребрну медаљу освојио је Лев Корнеев, док се бронзаним одличјем окитила Андреа Бокан.  Корнеев се такмичио у категорији до 58 килограма, а Бокан у категорији до 53.

"Срећна сам због медаље иако није она коју сам очекивала. Ово је моје прво сениорско првенство, тако да је и бронза ипак успех" рекла је кратко млада теквондисткиња Андреа Бокан. 

Борбе ће се одржавати и наредних дана шампионата од 9 до 20 часова, док су полуфинална надметања резервисана за термин од 18 до 20 часова. 

]]>
Fri, 10 May 2024 21:55:25 +0200 Остали спортови https://www.rts.rs/sport/ostali-sportovi/5437523/lav-korneev-i-andrea-bokan-osvojili-medalje-na-evropskom-prvenstvu-u-tekvondou.html
Мбапе званично саопштио да напушта ПСЖ на крају сезоне https://www.rts.rs/sport/fudbal/5437513/kilijan-mbape-psz-fudbal.html Француски фудбалски репрезентативац Килијан Мбапе саопштио је да ће на крају сезоне напустити Пари Сен Жермен. Нападач ПСЖ-а је на друштвеним мрежама објавио да неће продужити уговор са француским прваком.

"Поздрав свима, желео сам да причам са вама. Увек сам говорио да ћу се огласити када дође време и сада желим да објавим да је ово моја последња година у ПСЖ-у. Нећу продужити уговор и авантура ће се завршити за неколико недеља. У недељу играм последњи меч на Парку принчева", рекао је Мбапе.

Фудбалер није потврдио спекулације да ће прећи у Реал Мадрид.

"Тешко је, нисам мислио да ће бити тако. Колико год било тешко ово објавити, напуштам своју земљу, француско првенство које сам одувек познавао. Мислим да ми је ово било потребно, нови изазов након ове године", изјавио је Мбапе.

Мбапе се посебно захвалио свима у ПСЖ-у, у који је дошао из Монака 2018. године за 180 милиона евра.

"Много је емоција након много година ту и имао сам велику част да будем члан највећег француског клуба и једног од највећих на свету. То ме довело ту где јесам, развио сам се као играч", додао је Мбапе.

Мбапе је у дресу Парижана пет пута освојио француско првенство и једном је играо финале Лиге шампиона.

]]>
Fri, 10 May 2024 21:38:47 +0200 Фудбал https://www.rts.rs/sport/fudbal/5437513/kilijan-mbape-psz-fudbal.html
Ђоковић у Риму погођен у главу, флаша дечаку испала из ранца https://www.rts.rs/sport/tenis/5437509/djokovic-incident-flasica-rim-tenis.html Најбољег тенисера света Новака Ђоковића погодила је флаша у главу након меча против Корантана Мутеа у другом колу мастерса у Риму. Ђоковић је након победе над Корантаном Мутеом у другом колу мастерса у Риму потписивао навијачима предмете, а са трибина Централног терена спортска флаша га је погодила у главу.

Организатори турнира су саопштили да се један дечак сагнуо да му Новак да аутограм и флаша са водом му је исклизнула из ранца, као и то да је његово здравствено стање стабилно.

Након ударца, Ђоковић је остао да лежи, а недуго затим указана му је медицинска помоћ. Српски тенисер је после инцидента отишао до свлачионице.

Ђоковићу је санирана посекотина коју је задобио од ударца, али је због мучнине и вртоглавице отказао конференцију за медије. Италијански медији преносе да је Ђоковић напустио тениски комплекс и да се налази у хотелу.

Наредни ривал шестоструком шампиону турнира у главном граду Италије биће Чиленац Алехандро Табило.

]]>
Fri, 10 May 2024 22:25:34 +0200 Тенис https://www.rts.rs/sport/tenis/5437509/djokovic-incident-flasica-rim-tenis.html
Рвач Георгиј Тибилов 84. члан тима Србије за Олимпијске игре у Паризу https://www.rts.rs/sport/ostali-sportovi/5437505/rvac-georgij-tibilov-84-clan-tima-srbije-za-olimpijske-igre-u-parizu.html Рвачки репрезентативац Србије Георгиј Тибилов изборио је норму за учешће на Олимпијским играма у Паризу на завршном турниру Светских квалификација у Истанбулу. Српски олимпијски тим тренутно броји 84 такмичара за највећу светску смотру спорта у главном граду Француске, а треба истаћи да је Тибилов већ пети рвач Србије који је обезбедио визу за Париз. Пре њега то су успели да остваре Мате Немеш, Александар Комаров у грчко-римском, односно Стеван Мићић и Хетик Цаболов у слободно стилу.

На завршном турниру Светских квалификација у Истанбулу у категорији до 60 килограма грчко-римским стилом Тибилов је освојио треће место и тако остварио потребан резултат пласман на Олимпијске игре. Сјајни српски репрезентативац имао је изузетно тежак пут на коме је забележио чак пет победа.

У првом колу победио је Хлеба Макаранкоа из русије са 10:1. У другом је савладао Ромиа Рикарда Голиата из Намибије са 8:0, али је у четвртфиналу поражен од Руса Садика Лалаева са 6:2. Ипак, у репасажу Тибилов је био маестралан. Прво  је тријумфоаво у дуелу са Мунки Еген Баткујагом из Монголије резултатом 11:1, затим је био бољи од Дахјун Кима из Јужне Кореје са 8:1, а у одлучујућој борби победио је Развана Арнаута из Румуније са 5:2.

Преостала тројица српских репрезентативаца нису успели да се изборе за олимпијску норму. Виктор Немеш је у категорији до 77 килограма после две уводне победе поражен у четвртфиналу од Јурија Ломадзеа из Грузије. У четвртфиналу такође је изгубио и Михаил Каџаја у категорији до 97 килограма. После велике бробе од њега је био бољи Лукас Александрос Лазојанис из Немачке. У првом колу у категорији до 130 килограма заустављен је и млади Борис Петрушић.

]]>
Fri, 10 May 2024 22:13:14 +0200 Остали спортови https://www.rts.rs/sport/ostali-sportovi/5437505/rvac-georgij-tibilov-84-clan-tima-srbije-za-olimpijske-igre-u-parizu.html
Ангелина Топић тријумфовала на митингу Дијамантске лиге https://www.rts.rs/sport/atletika/5437504/angelina-topic-dijamantska-liga-pobeda-zlato.html Српска атлетичарка Ангелина Топић освојила је злато на првом овогодишњем митингу Дијамантске лиге у Дохи. Ангелина Топић зацементирала је свој статус растуће звезде атлетике победом у скоку у вис. Осамнаестогодишња ћерка некадашњег европског шампиона Драгутина Топића прескочила је из првог покушаја висину од 194 центиметра.

Друго и треће место заузеле су Украјинка Ирина Герашенко и Аустралијанка Елеанор Питерсон.

Покушала је Ангелина и да постави свој нови, а уједно и државни, рекорд од 198 центиметара, али из три покушаја није успела да прекочи.

]]>
Fri, 10 May 2024 21:01:59 +0200 Атлетика https://www.rts.rs/sport/atletika/5437504/angelina-topic-dijamantska-liga-pobeda-zlato.html
Кецмановић победио повреду и Руда https://www.rts.rs/sport/tenis/5437498/kecmanovic-pobedio-povredu-i-ruda.html Миомир Кецмановић успео је да избори треће коло мастерса у Риму пошто је после преокрета надиграо Данца Каспера Руда са 2:1, по сетовима 0:6, 6:4, 6:4. Дуел српског и данског тенисера трајао је два сата и 21 минут, а Кецмановић је после преокрета стигао до трећег кола у Риму.

Руд је добио први сет убедљивим резултатом 6:0, добрим делом и због проблема са леђима које је имао Кецмановић. Српски тенисер је у наставку меча поправио игру, у другом сету је направио три брејка и добио сет са 6:4. У трећем сету Кецмановићу је био довољан један брејк да добије сет резултатом 6:4.

Кецмановић ће у трећем колу мастерса у Риму играти против Бразилца Тијага Монтеира, који је у другом колу савладао Аустралијанца Џордана Томсона.

]]>
Fri, 10 May 2024 20:59:34 +0200 Тенис https://www.rts.rs/sport/tenis/5437498/kecmanovic-pobedio-povredu-i-ruda.html
Италија и Немачка следеће сезоне имају по пет представника у Лиги шампиона https://www.rts.rs/sport/fudbal/5437491/italija-i-nemacka-sledece-sezone-imaju-po-pet-predstavnika-u-ligi-sampiona.html Фудбалска првенства Италије и Немачке имаће по пет представника следеће сезоне у Лиги шампиона, саопштено је на званичном сајту такмичења. Додатно место наредне године у најквалитетнијем европском такмичењу Серија А и Бундеслига добиће због тога што су две најбоље лиге према Уефа коефицијенту у текућој сезони.

Формат Лиге шампиона ће од следеће сезоне претрпети промене, број екипа се повећава са 32 на 36, групну фазу замениће лигашки део такмичења, свака екипа одиграће осам утакмица са четири различита противника.

Првих осам екипа директно ће се пласирати у осмину финала док ће тимови од деветог до 24. места играти бараж за осмину финала. Нова сезона Лиге шампиона почеће 17. септембра, а финале је на програму 31. маја 2025. године у Минхену на Алијанц арени.

]]>
Fri, 10 May 2024 20:14:01 +0200 Фудбал https://www.rts.rs/sport/fudbal/5437491/italija-i-nemacka-sledece-sezone-imaju-po-pet-predstavnika-u-ligi-sampiona.html
Ђоковић рутински до трећег кола мастерса у Риму https://www.rts.rs/sport/tenis/5437235/novak-djokovic-koranten-mute-tenis-rim.html Најбољи тенисер света Новак Ђоковић савладао је у другом колу мастерса у Риму Корантена Мутеа 2:0, по сетовима 6:3, 6:1. Fri, 10 May 2024 20:39:20 +0200 Тенис https://www.rts.rs/sport/tenis/5437235/novak-djokovic-koranten-mute-tenis-rim.html Партизан у мајсторици победио Будућност и изборио финале АБА лиге https://www.rts.rs/sport/kosarka/5437435/partizan-buducnost-aba-liga-plejof-regionalna-liga.html Кошаркаши Партизана савладали су у "Београдској арени" екипу Будућности 100:86 у мајсторици за финале АБА лиге где их чека Црвена звезда. Fri, 10 May 2024 22:14:30 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5437435/partizan-buducnost-aba-liga-plejof-regionalna-liga.html Ројевић: Гарантујемо да ћемо дати и више од максимума против Шпаније https://www.rts.rs/sport/rukomet/5437433/rojevic-garantujemo-da-cemo-dati-i-vise-od-maksimuma-protiv-spanije.html Селектор рукометне репрезентације Србије Борис Ројевић рекао је данас да ће против Шпаније, у реванш мечу баража за пласман на Светско првенство, он и његови изабраници дати на терену и преко максимума у жељи да изборе одлазак на планетарну смотру најбољих. У првом мечу одиграном у среду Шпанија је победила резултатом 32:28, а реванш се игра у недељу од 17.00 у Новом Саду, у дворани "Спенс". Победник баража ће на Светско првенство које се игра се наредне године, од 14. јануара до 2. фебруара, у Хрватској, Данској и Норвешкој.

"У госте нам долази рукометна велесила. Шпанија је вишеструки светски и европски шампион и има играче светске класе, заиста један невероватан тим рукометних звезда. Ипак, у недељу гарантујемо да ћемо против њих дати не свој максимум, већ и преко свог максимума", рекао је Ројевић на конференцији за медије.

Ројевић је додао да, ако сваки играч пружи још пет или 10 одсто више, уз игру приказану у првом мечу, његови изабраници немају чега да се плаше.

"Чули смо да ће 'Спенс' бити пун и томе се посебно радујемо, ови момци су то својим залагањем и приступом апсолутно заслужили. Волели бисмо да смо комплетни, али играчи који су овде су здрави и то је најважније, а у првом мечу су доказали да борбом надокнађујемо изостанке. Како год одиграли и који год резултат да буде на крају, ја сам заиста поносан на ову екипу и на то како се понашају, тренирају и односе према дресу репрезентације", истакао је Ројевић.

Ројевић је навео припер Вејиновог пожртвовања за дуел против Шпаније.

"Предраг Вејин је добио позив накнадно, дан пред меч. Одмах је кренуо на пут, променио неколико различитих превозних средстава и после 15 сати путовања стигао и придружио се екипи. Иако се испоставило да је Којадиновић на крају био спреман да одигра утакмицу, Вејин није улазио у игру, он није ни желео да чује извињење. Рекао је да је њему увек част да буде део репрезентације, макар и на трибинама седео и волео бих да то чују млађе генерације рукометаша. Такав однос према својој земљи и репрезентацији прави је пример, овим путем се захваљујем Пеђи на томе, и зато верујем да ће ова репрезентација кроз године које долазе апсолутно доносити радост нацији", закључио је Ројевић.

Милосављев: Верујем да ћемо исправити грешке из првог меча

Капитен српског тима, голман Дејан Милосављев, поручио је да верује у позитиван резултат.

"Јако сам поносан на тим, играли смо са максималном вером и борили се до последње секунде у првом мечу. Нажалост, фалило нам је мало и среће. Мислим да смо заслужили и бољи резултат, али против такве једне репрезентације као што је Шпанија, на њиховом терену, мислим да смо одиграли одлично. Исто тако, верујем да ћемо исправити грешке из првог меча већ у недељу", истакао је Милосављев.

Голман репрезентације је додао да је срећан што се екипа бави само собом, а не Шпанцима и да је фокусирана на припрему утакмице.

"То је велики корак напред и мислим да је прави и да може да нам донесе позитиван резултат. Радујем се што ће доћи толико људи да нас подржи и гарантујем им да ћемо се борити свим снагама да победимо и да изборимо пласман на Светско првенство", закључио је Милосављев.

Лазар Кукић је рекао да ће публика дати ветар у леђа тиму.

"Сви жељно ишчекујемо реванш где ћемо играти пред пуним трибинама, пред нашом публиком, нашим породицама и пријатељима. То нам је увек додатна мотивација и не сумњам да ће нам публика дати ветар у леђа у намери да остваримо свој циљ", рекао је Кукић.

Задовољан је Кукић што Србија има активан резултат после прве утакмице.

"Фалило нам је само мало среће и мало више снаге у тим ључним тренуцима. Могло је да буде и егал, да меч завршимо са мањом разликом, али мислим да смо пружили изванредну партију, нарочито у првом полувремену. Урадили смо анализу и сад исправљамо детаље у нашој игри, даћемо последњи атом снаге да преокренемо резултат и да обрадујемо нацију", подвукао је Кукић.

]]>
Fri, 10 May 2024 18:03:41 +0200 Рукомет https://www.rts.rs/sport/rukomet/5437433/rojevic-garantujemo-da-cemo-dati-i-vise-od-maksimuma-protiv-spanije.html
Евролига казнила Панатинаикос са 24 хиљаде евра https://www.rts.rs/sport/kosarka/5437417/evroliga-kaznila-panatinaikos-sa-24-hiljade-evra.html Дисциплинска комисија Евролиге казнила је Панатинаикос са 24 хиљаде евра због инцидената током и после пете утакмице четвртфиналне серије плеј-офа против Макабија. Кошаркаши Панатинаикоса победили су у петом мечу серије Макаби 81:72, чиме су се пласирали на завршни турнир Евролиге.

"Панатинаикос је кажњен новчаном казном у износу до 24.000 евра за паљење бакљи и инвазију на терен по завршетку утакмице на домаћем терену против Макабија", стоји у саопштењу на сајту Евролиге.

Шестоструки првак Европе је пласман на Фајнал фор обезбедио први пут од 2012. године.

]]>
Fri, 10 May 2024 17:24:26 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5437417/evroliga-kaznila-panatinaikos-sa-24-hiljade-evra.html
Проћида "звезда у успону" Евролиге https://www.rts.rs/sport/kosarka/5437209/procida-evroliga-zvezda-u-usponu-kosarka.html Кошаркаш Албе и италијански репрезентативац Габријеле Проћида проглашен је за "звезду у успону" Евролиге. Проћида је трећи италијански играч који је понео ово престижно признање после Андрее Барњанија и Данила Галинарија.

Проћида је први кошаркаш Албе који је проглашен за "звезду у успону" Евролиге. Италијан је члан Албе од 2022. године.

За "звезду у успону" изабран је гласовима тренера свих 18 евролигашких тимова. Ова награда се додељује кошаркашима, који до првог јула 2023. нису напунили 22 године.

Италијански кошаркаш је у Евролиги укупно постигао 207 поена, уз просек од 8,3 поена по утакмици. Алба је освојила последње место у Евролиги са пет победа и 29 пораза. Евролига награду "звезда у успону" додељује од 2005. године.

]]>
Fri, 10 May 2024 15:49:27 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5437209/procida-evroliga-zvezda-u-usponu-kosarka.html
Аустријски тенисер Доминик Тим на крају сезоне завршава играчку каријеру https://www.rts.rs/sport/tenis/5436907/austrijski-teniser-dominik-tim-na-kraju-sezone-zavrsava-igracku-karijeru.html Аустријски тенисер Доминик Тим потврдио је да ће на крају сезоне да заврши играчку каријеру. Тим је данас на свом Инстаграм налогу објавио да на крају сезоне одлази у пензију.

"Могу да потврдим да ће ова сезона да буде моја последња у каријери. Има више разлога за то. Пре свега, мој зглоб није онакав какав би требало да буде и какав сам желео. Други разлог је мој унутрашњи осећај. Дуго сам размишљао о томе, о целом путовању у тенису које сам имао које је било невероватно. Имао сам успехе и освојио сам турнире које нисам ни сањао. Путовање је било невероватно", навео је Тим.

"Међутим, дошао сам до закључка да је одлука да на крају сезоне завршим каријеру исправна. Задовољан сам одлуком, коју сам донео и узбуђен сам због онога што долази", додао је аустријски тенисер.

Тим (30) је у каријери освојио 17 АТП титула. Он је 2020. освојио Ју-Ес опен, два пута је поражен у финалима Ролан Гароса (2018. и 2019. године) и једном у финалу Аустралијан опена (2020).

Најбољи пласман у каријери имао је у марту 2020. када је био трећи тенисер света, док је тренутно 117. играч на АТП листи.

 

]]>
Fri, 10 May 2024 13:46:28 +0200 Тенис https://www.rts.rs/sport/tenis/5436907/austrijski-teniser-dominik-tim-na-kraju-sezone-zavrsava-igracku-karijeru.html
Казахстанска тенисерка Елена Рибакина се повукла са турнира у Риму https://www.rts.rs/sport/tenis/5436865/kazahstanska-teniserka-elena-ribakina-se-povukla-sa-turnira-u-rimu.html Казахстанска тенисерка Елена Рибакина повукла се због болести са ВТА турнира у Риму, саопштили су организатори такмичења. Елена Рибакина, која је требало да брани титулу на овогодишњем турниру, данас је у другом колу турнира у главном граду Италије требало да игра против Румунке Ирине-Камелије Бегу, али је у последњем тренутку одустала.

“Разочарана сам што морам да се повучем из Рима ове године, али нажалост не осећам се довољно добро да бих се такмичила. Имам тако лепе успомене од прошле године и радовала сам се одбрани титуле. Рим је за мене тако посебан и радујем се повратку следеће године да повратим титулу и играм пред италијанским навијачима.“ рекла је Рибакина.

Она је у финалу прошле године савладала Украјинку Анхелину Калинину која је у другом сету, при резултату 1:0 за Рибакину, предала меч.

Организатори су саопштили да ће казахстанску тенисерку да замени Францускиња Осеан Додин.

Рибакина је тренутно четврта тенисерка света.

]]>
Fri, 10 May 2024 13:32:13 +0200 Тенис https://www.rts.rs/sport/tenis/5436865/kazahstanska-teniserka-elena-ribakina-se-povukla-sa-turnira-u-rimu.html
Селектор кадета Србије Јован Дамјановић саопштио списак играча за Европско првенство https://www.rts.rs/sport/fudbal/5436821/selektor-kadeta-srbije-jovan-damjanovic-saopstio-spisak-igraca-za-evropsko-prvenstvo.html Селектор кадетске фудбалске репрезентације Србије (У17), Јован Дамјановић, саопштио је списак играча који ће наступити на предстојећем Европском првенству које ће бити одржано од 20. маја до петог јуна на Кипру. Србија ће на континенталном шампионату играти у групи А са Кипром, Украјином и Чешком.

Млади фудбалери ће на отварању, у групној фази, играти први меч против Украјине, три дана касније следи дуел са домаћином Кипром, а последњи меч у групи играју против Чешке 26. маја.

Две најбоље пласиране селекције из групе обезбедиће пласман у четвртфинале ЕП.

Србију ће на ЕП представљати:

Голмани: Вукашин Јовановић (Партизан), Владан Чарапић (Чукарички), Марко Кандић (Чукарички).

Одбрана: Виктор Стојановић (Црвена звезда), Вук Рогановић (Црвена звезда), Вељко Милосављевић (Црвена звезда), Игор Бубања (Црвена звезда), Реља Премовић (Партизан), Никола Симић (Партизан).

Средњи ред: Душан Макевић (Партизан), Алекса Василић (Црвена звезда), Стефан Младеновић (Чукарички), Андрија Максимовић (Црвена звезда), Јован Ћирић (Младост, Лучани), Василије Костов (Црвена звезда), Ђорђе Ранковић (Црвена звезда), Урош Ђорђевић (Црвена звезда), Урош Ђорђевић (Графичар).

Напад: Богдан Костић (Партизан), Михајло Цветковић (Чукарички) и Алекса Дамјановић (Црвена звезда).

]]>
Fri, 10 May 2024 12:38:54 +0200 Фудбал https://www.rts.rs/sport/fudbal/5436821/selektor-kadeta-srbije-jovan-damjanovic-saopstio-spisak-igraca-za-evropsko-prvenstvo.html
Кошаркаш Минесоте Руди Гобер спреман за меч са Денвером https://www.rts.rs/sport/kosarka/5436766/kosarkas-minesote-rudi-gober-spreman-za-mec-sa-denverom.html Кошаркаш Минесоте Руди Гобер вратиће се у игру на трећем мечу полуфинала плеј-офа Западне конференције НБА лиге против Денвера, преносе амерички медији. Гобер је петог маја играо у првом мечу полуфинала плеј-офа Запада између Денвера и Минесоте (99:106). Француски кошаркаш је на овој утакмици постигао шест поена и имао 13 скокова и по три асистенције и блокаде.

Потом је Гобер због рођења детета пропустио други меч са Денвером, који је одигран пре три дана, а Минесота је и тада тријумфовала резултатом 106:80 и повела са 2:0 у серији, која се игра на четири победе.

Француски кошаркаш је био неколико дана ван тима, а амерички медији наводе да се Гобер прикључио екипи и да ће играти у наредном дуелу против Денвера, који је на програму у Минеаполису у суботу ујутро по централноевропском времену.

Гобер је пре неколико дана проглашен за најбољег одбрамбеног играча НБА лиге. Он је у регуларном делу сезоне имао просек од 14 поена, 12,9 скокова и 2,1 блокаде по утакмици.

]]>
Fri, 10 May 2024 11:49:46 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5436766/kosarkas-minesote-rudi-gober-spreman-za-mec-sa-denverom.html
Алонсо: Заслужено смо у финалу ЛЕ, знао сам да може да буде проблема са Ромом https://www.rts.rs/sport/fudbal/5436714/cabi-alonso-o-pobedi-bajer-leverkuzena-nad-romom.html Тренер фудбалера Бајера Ћаби Алонсо изјавио је да је клуб из Леверкузена заслужено изборио пласман у финале Лиге Европе, преносе немачки медији. Бајер је синоћ одиграо 2:2 са Ромом у Леверкузену у реваншу полуфинала Лиге Европе. Немачки клуб је изборио финале ЛЕ, пошто је у првој утакмици полуфинала одиграној прошле недеље у Риму победио са 2:0.

"Знао сам да може да буде проблема у реваншу против Роме. Губили смо 2:0, примили два гола из ситуација које смо лако дозволили када смо скривили пенал, али не смемо да заборавимо да смо све време стварали шансе. Допала ми се реакција после 0:2 и заслужили смо да играмо у финалу ЛЕ. Прошле сезоне смо били близу, сада смо ту", рекао је Алонсо.

Бајер ће 22. маја у финалу ЛЕ у Даблину играти са Аталантом.

"Срећни смо што смо изборили финале ЛЕ. Играћемо два финала за седам дана. Још имамо шансу да освојимо трофеј, а моји момци заслужују сва три трофеја. Аталанта је са Гасперинијем већ годинама веома организован тим. Биће прави изазов и право финале", истакао је Алонсо.

Бајер Леверкузен је већ обезбедио титулу у Бундеслиги, а 25. маја у финалу Купа Немачке играће са Кајзерслаутерном.

]]>
Fri, 10 May 2024 11:09:50 +0200 Фудбал https://www.rts.rs/sport/fudbal/5436714/cabi-alonso-o-pobedi-bajer-leverkuzena-nad-romom.html