Читај ми!

Mesi zadovoljan, ali i oprezan

Fudbaler Barselone Lionel Mesi izjavio je da je zadovoljan ubedljivom pobedom protiv Bajerna iz Minhena od 3:0 u prvoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona, ali da njegova ekipa ne sme da se opusti u revanšu.

Barselona je sinoć na svom terenu pobedila Bajern sa 3:0. Dvostruki strelac bio je Mesi, koji je pogotke postigao u 77. i 80. minutu, a treći gol postigao je Nejmar u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena.

"Uz malo sreće postigli smo prvi gol, a naredna dva su došla nedugo za njim. Ostvarili smo odličan rezultat uoči revanša, a to je ono što smo hteli", rekao je Mesi, preneli su danas španski mediji.

Mesi je postigao ukupno 77 golova u Ligi šampiona i izjednačio se na prvom mestu liste strelaca tog takmičenja sa Kristijanom Ronaldom iz Real Madrida. Iza njih ostala je legenda "kraljevskog" kluba Raul sa 71 golom.

"Bio sam izuzetno srećan zbog gola jer sam znao da je važan. U završnici smo postigli prvi gol i znao sam koliko je značajan u duelu. U Nemačkoj će biti teško. Imamo dobar rezultat, ali moramo da odemo tamo oprezni", rekao je argentinski reprezentativac.

Inače, sinoćni rekord, iako „istorijski", samo je jedan u nizu neverovatnih rezultata koje je do sada Lionel Mesi ostvario u karijeri. Navođenje svih rekorda bi dugo potrajalo i zauzelo bi mnogo prostora, pa da navedemo samo nekoliko najinteresantnijih.

Recimo, osvojio je najviše zlatnih lopti – četiri, najviše golova na jednoj utakmici Lige prvaka – pet, i najviše het-trikova – osam; najviše golova u istoriji španske Primere – 275; u istoriji Barselone ima najviše golova – 425, het-trikova – 32 od kojih je jedan od najbrže postignutih...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво