Читај ми!

Morinjo: Ja sam deo istorije Lige šampiona

Konferencije za štampu Žozea Morinja umeju da budu zanimljivije od utakmica njegovih ekipa. Portugalski trener je, uoči starta Lige šampiona, istakao vrlo jasnu nameru da osvoji ovo takmičenje po treći put.

Trener fudbalera Čelsija Žoze Morinjo rekao je da njegova ekipa mora da učini sve kako bi se plasirala u drugu fazu Lige šampiona i izbegne ispadanje u Ligu Evrope.

Fudbaleri Čelsija sutra od 20.45 igraju protiv Šalkea, utakmicu prvog kola Grupe G u Ligi šampiona. Prve dve ekipe iz svake grupe plasiraće se u drugu fazu najelitnijeg evropskog takmičenja, dok će trećeplasirani timovi na proleće igrati u nokaut fazi Lige Evrope.

Morinjo će pokušati da postane prvi trener u istoriji fudbala koji je sa tri različita kluba osvojio Ligu šampiona.

"Takmičenje je deo moje istorije i ja sam deo istorije takmičenja. Bilo bi jedinstveno osvojiti trofej sa tri različita kluba", rekao je Morinjo, koji je prethodno osvajao Ligu šampiona sa Portom i Interom.

"Da li ću pokušati ponovo da je osvojim? Naravno. Imam još mnogo godina, ali u ovom trenutku samo mislim – nemoj da igraš u Ligi Evrope. Za napredak naših igrača bilo bi vrlo loše da igraju u Ligi Evrope. Moramo da uradimo sve kako bismo ostali u Ligi šampiona", dodao je portugalski trener.

Čelsi je dobro počeo sezonu, pobedio je u sve četiri prvenstvene utakmice. S druge strane, Šalke nema pobedu u prvenstvu, osvojio je bod u tri utakmice.

Morinjo je rekao da forma iz prvenstva nema veze sa Ligom šampiona.

"Odigrali su nerešeno sa Bajernom, izgubili su poslednju utakmicu sa 4:1, ali ne mislim da bi to moglo da se odrazi na Ligu šampiona. Možda će ih to učiniti jačim", rekao je Morinjo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво