Читај ми!

Streličarstvo dobilo heroje

Olimpijske igre u Londonu još nisu zvanično otvorene, a već su ostvarena dva svetska i olimpijska rekorda u streličarstvu. Dong Hjun Im oborio je za tri kruga sopstveni rekord, a sa drugovima iz reprezentacije oborili su stari svetski ekipni rekord.

Na dan svečanog otvaranja 30. letnjih Olimpijskih igara u Londonu oborena su dva svetska i olimpijska rekorda u streličarstvu.

Južnokorejski streličar Dong Hjun Im sa 699 poena u 72 strele (maksimum 720) oborio je za tri kruga sopstveni svetski pojedinačni rekord, a sa drugovima iz nacionalne reprezentacije Bubmin Kimom (698) i Jin Hieh Ohom (690) sa ukupno 2.087 krugova oborio je za 18 krugova stari svetski ekipni rekord, koji je takođe držala Južna Koreja.

Koliko je to dobar rezultat pokazuje i podatak da je u kvalifikacijama ekipnog dela drugoplasirana Francuska imala 2.021, a trećeplasirana Kina 2.019 krugova. Južna Koreja je šampion iz Pekinga, gde je osvojila treće uzastopno ekipno zlato.

Dong Hjun Im je gotovo slep na levo oko, a nema idealan vid ni na desnom. Taj streličar je već osvajao zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2004. i 2008. godine.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи