Blog uživo: Amerikanci za dlaku bolji od "furije"

Sjedinjene Države, uz dosta muke, stigle do zlata u košarci. Francuska osvojila turnir u rukometu, Rusija u odbojci, a Hrvatska u vaterpolu. Stiven Kiprotič iz Ugande pobednik maratona. Na zatvaranju govor će, navodno, držati kraljica, pojaviće se Mednes, Koldplej, Kejt Mos, Naomi Kembel, Džordž Majkl... Igrama je došao kraj.

21.12 - Ruskinja Jevgenija Kanajeva je prva ritmičarka koja je odbranila titulu u višeboju na Igrama. Ona je do zlatne medalje osvojila 116.900 bodova, druga je bila Ruskinja Darija Dmitrijeva, a treća Ljubov Čarkašina iz Belorusije.

17.09 - Hrvatska olimpijski šampion u vaterpolu. "Barakude" su u finalu pobedile Italijane sa 8:6. 

17.04 - Amerikanci pobedili Španiju u finalu košarkaškog turnira 107-100. Kevin Djurant 30, Lebron Džejms 19, Kobi Brajant 18 poena. Pau Gasol 24, Navaro 21, Mark Gasol 17. 

17.57 - SAD vodi 102:93, minut i po do kraja. 

17.39 - Francuska je olimpijski šampion u rukometu. U finalu pobedili Švedsku sa 22:21. 

17.35 - SAD - Španija 83:82, počinje poslednja četvrtina. 

17.33 - Poluvreme u finalu vaterpola, Hrvatska - Italija 3:2. 

17.31 - Francuska u finalu rukometnog turnira vodi protiv Švedske 21:19, drugo poluvreme.  

17.01 - SAD - Španija 59:58, poluvreme.

16.32 - Huan Karlos Navaro 14 poena u prvoj deonici meča SAD - Španija. Rezultat početkom druge trećine 35:32 za Ameriku.

16.24 - Ruski odbojkaši su olimpijski šampioni jer su u finalu pobedili Brazil sa 3:2, iako su Brazilci vodili sa 2:0 u setovima. 

16.14 - Južnokorejski fudbaler Park Džong Vu proteran sa Igara jer je posle osvajanja bronzane medlje mahao porukom na kojoj je pisalo da je ostrvo Takešima ili Dokdo korejsko. Neće prisustvovati dodeli medalja, a da li će je dobiti, ostaje da se vidi. 

16.05 - Rusija osvojila dva seta zaredom i izjednačila na 2:2 protiv Brazila u finalu odbojkaškog turnira .  

14.11 - Stiven Kiprotič iz Ugande pobednik olimpijskog maratona. Anel Kirui iz Kenije drugi. Vilson Kiprotič iz Kenije treći. 

13.50 - Košarkaši Rusije savladali su Argentinu u borbi za bronzanu medalju. "Zbornaja" meč dobila rezultatom 81:77. 

13.40 - Hrvatski rukometaši osvojili su bronzanu medalju. Oni su ubedljivo savladali Mađare sa 33:26. 

12.40 - Italijanski odbojkaši uzeli bronzanu medalju. U borbi za treće mesto "azuri" savladali Bugarsku sa 3:1, po setovima 25:19, 23:25, 25:22, 25:21.

11.15 - Egipatski rvači nisu se pojavili na zakazanim borbama. Oni su zakasnili na mečeve, a borbe u kojima je trebalo da učestvuju registrovane su službenim rezultatom. 

Lebron Džejms, Karmelo Entoni, Kobi Brajant i ostatak "drim tima" ima čast da zatvori Olimpikske igre u Londonu, i to finalom protiv Španaca - jedine ekipe koja bi, možda, mogla ozbiljnije da im se suprotstavi.

Čarls Barkli je upozorio da Amerikanci nemaju rešenje za braću Gasol, ali ni Španci nemaju odgovor na ubitačnu spoljnu liniji tima Majka Križevskog. Ljubitelji košarke navijaju da u ovom meču Španija "potraje što duže". Za treće mesto se bore Argentina i Rusija.

Rukometaši Francuske i Švedske igraju veliko finale, dok se u borbi za treće mesto od velikih takmičenja oprašta nekada najbolji igrač sveta Ivano Balić. Hrtvatska želi pobedu nad Mađarskom.

Na programu je završnica odbojkaškog turnira u muškoj konkurenciji. U meču za treće mesto sastaju se Bugarska - Italija, dok u finalu igraju Rusija - Brazil.

I onda počinje spektakl - Simfonija britanske muzike.

Detalji ceremonije zatrvaranja čuvaju se u strogoj tajnosti, ali je izvesno da će se pojaviti "Coldplay", "Muse", "The Who", "Queen", "Madness", Annie Lennox, "Kaiser Chiefs", pa Džordž Majkl, "Take That", sa sve Robijem Vilijemsom.

Pošto je Dejvid Bekam vozio gliser na otvaranju, red je da se pojavi i Viktorija, pa će na zatvaranju, gotovo je izvesno, nastupiti "Spajsice".

U programu učestvuje 4.100 volontera, Kraljevska garda, a stadionom će prošetati Kejt Mos i Naomi Kembel.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво