Blog uživo: Nezadrživi Bolt

Brazil ponovo ostao bez olimpijskog zlata, Meksiko u finalu slavio sa 2:1. Jusein Bolt i Jamajčani osvojili zlato u štafeti 4h100 metara. Brazil najbolji u ženskoj odbojci. Crna Gora hita ka prvom olimpijskom zlatu u ženskom rukometnom finalu sa favorizovanom Norveškom.

22.59 - Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore nije uspela da osvoji zlatnu medalju, pošto je u finalu poražena od Norveške rezultatom 26:23.

22.40 - U toku je sredina drugog poluvremena ženskog rukometnog finala, Norveška - Crna Gora 19:19. 

22.20 - Atletičar Trinidada i Tobaga Kešorn Velkot osvojio je zlatnu medalju u bacanju koplja. On je pobedio hicem od 84 metara i 58 centimetara, što je novi nacionalni rekord Trinidada i Tobaga.

22.10 - Poluvreme ženskog rukometnog finala, Norveška - Crna Gora 13:10. 

22.01 - Jusein Bolt i jamajčanska štafeta na 4h100m osvojili zlatnu olimpijsku medalju, uz novi svetski rekord u vremenu od 36.84.

21.41 - Ženska američka štafeta 4h400m osvojila zlatnu medalju u vremenu 3:16.87. Srebro za Ruskinje, bronza za Jamajku. 

21.35 - Ruskinja Marija Savinova osvojila je danas zlatnu medalju u trci na 800 metara na Olimpijskim igrama u Londonu.

21.30 - Odbojkašice Brazila osvojile su zlatnu medalju, pošto su savladale SAD sa 3:1 (11:25, 25:17, 25:20, 25:17).

21.20 - Atletičar Velike Britanije Mohamed Farah osvojio je danas zlatnu medalju u trci na 5.000 metara.

20.42 - Ruska atletičarka Elena Lašmanova oborila je danas svetski rekord i osvojila zlatnu medalju u disciplini 20 kilometara hodanje.

20.40 - Ženska košarkaška reprezentacija Australije osvojila je bronzanu olimpijsku medalju pošto je danas u Londonu savladala selekciju Rusije sa 83:74 (17:16, 21:14, 19:13, 26:31).

20.25 - Ženska rukometna reprezentacija Španije osvojila je bronzanu olimpijsku medalju savladavši danas selekciju Južne Koreje sa 31:29 posle produžetka (24:24, 13:13).

17.52 - Meksiko je olimpijski šampion u fudbalu. Dva gola Peralte bila dovoljna za trijumf, iako je Hulk u zaustavnom vremenu uneo malu neizvesnost u meč.

17.47 - Brazil u zaustavnom vremenu smanjuje rezultat na 2:1, strelac Hulk. Malo vremena ostalo je "kariokama" da stignu do produžetaka. 

17.31 - Meksiko u 75. minutu duplirao prednost, a strelac je ponovo Peralta. "Kariokama" ostalo petnaestak minuta da probaju da izvuku bar produžetke. 

17.13 - Međunarodni olimpijski komitet saopštio je danas da je diskvalifikovao sirijsku atletičarku Gfran Almuhamad, koja se takmičila u trci na 400 metra sa preponama, zbog dopinga.

17.02 - Počelo drugo poluvreme finalnog meča olimpijskog turnira između Brazila i Meksika.

15.51 - Međunarodni olimpijski komitet zatražio je danas od zvaničnika Južne Koreje da ne dodele bronzanu medalju jednom fudbalskom reprezentativcu te zemlje, pošto je na utakmici za treće mesto nosio zastavu sa političkom porukom. Fudbaler je nosio južnokorejsku zastavu sa natpisom da grupa malih ostrva oko kojih se spore Tokio i Seul, pripada njegovoj zemlji. Ta ostrva se na korejskom zovu Dokdo, a Takešima na japanskom.

16.49 - Meksiko odlazi na poluvreme sa jednim golom prednosti. 

16.37 - Britanski jedriličar Ben Ejnsli nosiće zastavu svoje zemlje na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara. Ejnsli je izabran pošto je na Igrama u Londonu osvojio četvrtu uzastopnu zlatnu olimpijsku medalju.

16.08 - U finalu muškog fudbalskog turnira, Meksiko pogotkom Peralte iz prvog minuta vodi sa 1:0. Čeka se odgovor Brazila. 

15.22 - Jusein Bolt najavio da će se takmičiti i na Igrama koje se za četiri godine održavaju u Rio de Žaneiru - u disciplini skok u dalj.

14.41 - Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Žak Rog rekao je da je ženski boks , i pored osporavanja, opravdao očekivanja. „Ceo ženski turnir je bio fantastičan i veoma sam srećan. Bilo je kritika i sumnje da li bi žene trebalo da boksuju, ali sve govori da je ovo bio pun pogodak", rekao je Rog.

14.30 - Savet za ubuduće, na rukometnim utakmicama pokušajte da sednete što dalje od švedskog kralja...

14.15 - Ruski atletičar Sergej Kirdjapkin osvojio je danas zlatnu medalju u hodanju na 50 kilometara na Olimpijskim igrama u Londonu. On je na cilj stigao za tri sata, 35 minuta i 59 sekundi, čime je postavio novi olimpijski rekord.

13.01 - Ženska odbojkaška reprezentacija Japana osvojila je danas bronzanu medalju na Olimpijskim igrama, pošto je sa 3:0 u setovima pobedila Južnu Koreju.

Subota, inače pretposlednji dan na Olimpijskim igrama u Londonu, samo na prvi pogled izgleda kao malo zanimljivo zagrevanje za ono što nas očekuje sutradan. "Zlatna groznica", jer danas će biti podeljeno čak 32 zlatne medalje, nudi i nekoliko izuzetno zanimljivih i potencijalno neizvensih duela.

Nekoliko sjajnih finala u atletici, uključujući muško bacanje koplja i trku na 5000 metara, kao i skokove u vis i štafetu 4x400 metara u ženskoj konkurenciji. Naravno, apsolutno je u prvom planu finale muške štafete 4x100 metara, koja predstavlja i poslednju priliku da u Londonu vidimo Juseina Bolta.

Pitanje da li Nejmar i Brazil konačno mogu do zlatne medalje na Olimpijskim igrama danas će dobiti odgovor nakon finalne utakmice „karioka" i raspoloženih Meksikanaca.

Brazilke i Amerikanke ukrstiće koplja u svakako atraktivnom finalu ženskog odbojkaškog turnira. Crna Gora želi do prvog olimpijskog zlata u finalu ženskog rukometnog turnira protiv Norveške.

Ako ikoga zanima, danas se igra i finale u hokeju na travi, koje u zapadnim medijima dobija ogromnu pažnju. Čast da se bore za zlatnu medalju imaju ekipe Nemačke i Holandije.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво