Blog uživo: Sjajni Sun Jang

Čak 25 olimpijskih zlata u jednom danu. Sun Jang osvojio zlatzo na 1500m slobodno, oborivši sopstveni svetski rekord za više od tri sekunde. Majkl Felps osvojio 22. medalju na Igrama, 18. zlatnu. Brazil u polufinalu fudbalskog turnira.

23.00 - Šeli-En Frejzer-Prajs osvojila zlatnu medalju u trci na 100 metara sa vremenom 10.75. Druga na cilj stigla Karmelita Džeter, bronza za Veroniku Kempbel-Braun, takođe sa Jamajke. 

22.10 - Majkl Felps osvojio novu zlatnu medalju, sa američkom štafetom 4h100m mešovito. Felpsu je to ukupno 22. medalja na Olimpijskim igrama, 18. zlatna. 

21.10 - Kinez Sun Jang oborio svetski rekord u trci na 1500m slobodno. Sun osvojio zlatnu medalju i oborio sopstveni rekord za više od tri sekunde. 

20.00 - Fudbalska reprezentacija Brazila plasirala se u polufinale olimpijskog turnira, pošto je u Njukaslu savladala Honduras sa 3:2.

19.15 - Reprezentativci Rusije u dizanju tegova Dmitrij Klokov i Hadžimurat Akaev povukli su se sa OI iz, kako je saopšteno, medicinskih razloga. Njih dvojica bili su favoriti za osvajanje medalja. 

18.52 - Američki teniseri, braća Majk i Bob Brajan osvojili su prvu zlatnu olimpijsku medalju u konkurenciji dublova pošto su u finalu savladali francuski par Mikael Lodra/Žo-Vilfred Conga sa 2:0 po setovima - 6:4, 7:6 (7:2).

18.45 - Fudbalske reprezentacije Japana i Meksika prvi su polufinalisti muškog turnira. Japan je u četvrtfinalu pobedio Egipat sa 3:0, Meksiko je bio bolji od Senegala posle produžetaka - 4:2.

18.01 - Francuski teniseri Rišar Gaske i Žilijen Beneto osvojili su bronzanu medalju savladavši španski par David Ferer/Felisijano Lopes sa 7:6 (7:4), 6:2.

17.17 - Košarkaška reprezentacija Amerike, sa daleko više problema nego što je očekivano, savladala je selekciju Litvanije sa 99:94.

16.31 - Amerikanka Serena Vilijams osvojila je zlatnu medalju, pošto je u finalu pojedinačne konkurencije ženskog teniskog turnira sa 2:0 u setovima (6:0, 6:1) pobedila Ruskinju Mariju Šarapovu.

15.37 - Organizatori Olimpijskih igara u Londonu upozorili su danas zvaničnike Košarkaškog saveza Litvanije da utiču na svoje navijače kako se ne bi ponovili rasistički ispadi kao na utakmici protiv Nigerije.

15.35 - Beloruska teniserka Viktorija Azarenka osvojila je bronzanu medalju pošto je sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4) pobedila Ruskinju Mariju Kirilenko.

14.04 - Najbrži čovek planete Jusein Bolt po prvi put se pojavio na stazi danas u kvalifikacijama na 100 metara. Bez većih problema je istrčao vreme 10.09 i plasirao se dalje.

14.02 - Rusija šokirala Španiju. U dramatičnom meču Rusi pobedili braću Gasol i ekipu 77:74. 

13.53 - Branilac zlatne medalje na Olimpijskim igrama Amerikanac Lašon Merit odustao je danas na početku kvalifikacione trke na 400 metara zbog povrede mišića leve noge.

13.40 - Tajson Gej je bez većih problema osvojio prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi sa vremenom 10.08. Sa njim je u narednu rundu prošao i Ričard Tompson sa Trinidada.

13.23 - Vaterpolo reprezentacija Crne Gore obezbedila je danas plasman u četvrtfinale Olimpijskih igar, pošto je sa 12:8 pobedila selekciju Rumunije u utakmici 4. kola B grupe.

13.19 - Nižu se doping skandali. Kolumbijski atletičar Dijego Ečeverija je suspendovan, dok je biciklistkinja Viktorija Baranova izbačena sa Olimpijskih igara. Ruskinja je, inače, bila pozitivna na testosteron.

13.01 -Britanski veslači osvojili su danas zlatnu medalju u trci četverca bez kormilara na Olimpijskim igrama u Londonu. Oni su posle dve hiljade metara na cilj stigli za šest minuta, tri sekunde i 97 stotinki.

12.46 - Marokanski atletičar Amine Lalou izbačen je sa Olimpijskih igara u Londonu pošto je pao na doping testu. Francuski dnevni list "L'Ekip" objavio je da je 30-godišnji Lalou bio pozitivan na zabranjeni furosemid na mitingu Gran Prija u Monaku 20. jula

12.36 - Košarkaši Francuske danas su, uz dosta problema, pobedili selekciju Tunisa sa 73:69 u četvrtom kolu grupe A olimpijskog turnira.

12.00 - Južnoafrikanac Oskar Pistorijus kvalifikovao se u polufinale trke na 400 metara. Oskaru su amputirane obe noge i trči uz pomoć posebnih proteza.

Sportski znalci tvrde, ako ste nešto planirali za pakleni dan kakav se očekuje širom Balkana, batalite, jer je u Londonu na programu "super subota", pošto će za mešto više od 12 časova neprestanih borbi u sijaset sportova biti podeljeno čak 25 zlatnih medalja.

Sudare najboljih svetskih sportista pratićemo iz časa u čas.

Ali ćemo moći da gledamo golgotu Litvanaca protiv ekipe Majka Kžiževskog.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво