Читај ми!

Blog uživo, prva hapšenja

Oblak politike nadvio se nad Olimpijske igre. Saudijci traže da njihove takmičarke nastupaju sa hidžabom. Libanci ne žele da gledaju Izraelce.

00.10 - Londonska policija uhapsila "veliki broj" biciklista-amatera. Pozadina incidenta nepoznata, neki mediji navode da su biciklisti opkoljeni da bi prošao Dejvid Bekam. Policija koristila suzavac.  

22.25 - Džudo postaje najproblematučniji sport na Igrama, Posle skandala sa Saudijkom, novi problem. Libanci traže da se u sali podigne zastor kako ne bi morali da gledaju Izraelce.

20.15 - Takmičenje u dizanju tegova biće oslabljeno za još tri takmičara, za koje se saznalo da su koristili nedozvoljene supstance.

18.59 - Kinez Čen Guanming je za dve godine prevalio 60.000 kilometara na rikši, prešavši 16 zemalja od Pekinga do Londona, kako bi "širio olimpijski duh" i prisustvovao svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u britanskoj prestonici.

17.31 - Američki En-Bi-Si, koji je platio 1,18 milijardi dolara za prava prenosa Olimpijskih igara, prenosiće svečanost otvaranja sa četiri sata zadrške, kako bi "pogodio" najgledaniji termin u SAD.

15.31 - Saudijska Arabija zapretila da će napustiti Igre, ukoliko takmičarkama iz te države ne bude dozvoljeno da nose hidžab tokom takmičenja. 

14.00 - I kraljica Elizabeta Druga "u igri" za paljenje olimpijskog plamena. Favoriti su velikan atletike ser Rodžer Banister i ser Stiv Redgrejv, koji je osvojio zlatne medalje na pet uzastopnih Igara. 

13.27 - Aleks Marić u ulozi fotografa: Moji Srbi u Olimpijskom selu! 

12.23 - Procurilo još malo detalja ceremonije otvaranja i priprema za ceremoniju. 

10.00 - Londonski Big Ben jutros je tri minuta zvonio kako bi označio prvi dan Olimpijskih igara. Širom Britanije, jutros u 8.12 zvona su tri minuta zvonila kako bi označila prvi dan Igara.

9.00 - Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara, koju je režirao Deni Bojl pod nazivom "Ostrvo čuda", biće skraćena za pola sata i trajaće tri časa. To je urađeno da bi gledaoci mogli da se vrate kući gradskim prevozom. 

Svi nestrpljivo čekaju dugo najavljivanu ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara u Londonu. Kako se broje sati do početka svečanog otvaranja, koje je zakazano za 20.12 (21.12 po srpskom vremenu), rezultati na sportskim borilištima su u drugom planu.

Ceremoniju otvaranja režirao je Deni Bojl, koji je vešto krio šta će gledaoci na Olimpijskom stadionu u Londonu večeras videti.

Osim informacija da ćemo na ceremoniji otvaranja videti sukob Meri Popins i lorda Voldemorta iz filmova o Hariju Poteru, kao i da će u spektaklu učestvovati britanska kraljica Elizabeta Druga i Dejvid Bekam, ostalo je obavijeno velom tajne.

Za sada je poznato da će umesto predviđena tri i po sata spektakl trajati pola sata kraće da bi ljudi mogli da se vrate kući javnim prevozom.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара