Читај ми!

Blog uživo, maskote plaše decu

Još samo četiri dana je ostalo do početka Olimpijskih igara u Londonu. U britanskoj prestonici se već nalazi veliki broj sportista, novinara i turista, a kako se trenutak početka bude približavao, taj broj će biti još veći. Za to vreme širom Londona održano je više protesta grupa za ljudska prava. U londonskoj opštini Njuhem zatvoreno više od 80 bordela.

17.06 - Predstavljena figura Usaina Bolta u muzeju Madam Tiso. 

14.40 - Opšta ocena stručnjaka i turista je da su maskote Igara, Venlok i Mandevil, odvratne. I pored toga maskota donosi ogroman komercijalni uspeh.

14.20 - Muhamed Ali stigao u London što je izazvalo nagađanja da li će legendarni bokser učestvovati u ceremoniji otavranja Igara. 

14.00 - Organizatori najavili da će, ukoliko ne bude kiše, na otvaranju napraviti veštačku kišu, koja će biti deo ceremonije otvaranja Olimpijskih igara. Veštačku kišu planirao režiser otvaranja Deni Bojl. 

13.30 - Rodžer Federer neće nositi zastavu Švajcarske na otvaranju Olimpijskih igara. "Ponuđeno mi je da nosim zastavu, ali to ću prepustiti nekom drugom", rekao Federer. Umesto prvog tenisera sveta, zastavu Švajcarske nosiće njegov kolega Stanislas Vavrinka. 

11.20 - Organizatori potvrdili da je su zatvoreni svi bordeli u blizini olimpijskog kompleksa u londonskoj opštini Njuhem. Policija demantovala da zatvaranje bordela ima veze sa Igrama, već da je to učinjeno zbog "zabrinutosti zajednice".

11.00 - Četiri dana do početka Olimpijskih igara u Londonu organizatori takmičenja muku muče sa protestantima. Grupe za zaštitu ljudskih prava i zaštitu prava životinja organizuju proteste u britanskoj prestonici, dok pojedine medijske asocijacije zameraju organizatorima što su ih zaobišli prilikom dodele akreditacija.

London će za četiri dana postati sportska prestonica planete, kada počnu Olimpijske igre. U glavni grad Engleske već je stigao veliki broj sportista, novinara i turista. Aerodrom Hitrou je pre nekoliko dana oborio sve rekorde, kada je preko njega više od 230.000 učesnika Igara i navijača.

Više od osam hiljada volontera pomaže da se gosti Londona što bolje snađu u britanskoj prestonici.

Za bezbednost učesnika i gledalaca, osim privatne firme za obezbeđenje, brine i više od 2.000 vojnika.

Ipak ne trese sve olimpijska groznica. Razne grupe za ljudska prava organizuju proteste koji sve više iritiraju organizatore.

Tako su poslednji protest organizovale grupe koje se protive učešću Saudijske Arabije i Irana na Igrama. 

U istočnom Londonu u opštini Njuhem, koja se nalazi u blizini olimpijskog kompleksa, policija je u poslednje dve godine zatvorila više od 80 bordela.

"U protekle dve godine zaista smo videli porast policijskih akcija u olimpijskim opštinama", izjavila je Džordžina Peri, koja vodi vladin projekat "Otvorena vrata", čiji je cilj podrška prostitutkama u istočnom Londonu.

Perijeva je ukazala da su mnogi bordeli zatvoreni i sada prostitutke rade na ulicama, koje su mnogo manje bezbedno mesto.

"Žene ulice se sreću sa puno policijskih zahteva da odu iz ove oblasti. Ne žele ih ovde tokom Olimpijskih igara", izjavila je ona za AFP.

Londonska policija je demantovala da je zatvaranje bordela povezano sa Olimpijskim igrama, navodeći da je ova akcija "odgovor na zabrinutost zajednice".

S druge strane, gradonačelnik Londona Boris Džonson otvoreno je podržao borbu protiv prostitucije uoči početka Olimpijskih igara.

Skotland Jard nije bio u mogućnosti da objavi u koliko je bordela policija upala i koliko je prostitutki uhapšeno u istočnom Londonu.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво