Читај ми!

Inatom do bronze

Srpski vaterpolisti junački su došli do bronzane medalje na Olimpijskim igrama. U borbi za treće mesto "delfini" su savladali Crnu Goru sa 12:11. Izabranici Dejana Udovičića su u poslednjoj četvrtini napravili veliki preokret, kada su posle zaostatka od tri gola, i skandaloznog suđenja, uspeli da dođu do pobede.

Srpski vaterpolisti su prošli kroz pravi pakao da bi stigli do bronzane medalje na Olimpijskim igrama. U borbi za treće mesto, posle velike borbe, savladana je Crna Gora rezultatom 12:11, po četvrtinama 3:2, 1:3, 4:5, 4:1.

Osvajanje bronzane medalje vaterpolistima su čestitali najviši državni zvaničnici.

Srbija je meč završila bez nekoliko igrača, i bez trenera, što makar na kratko opisuje kakav su egzotični kriterijum imale sudije na meču. Na žalost sudije su možda bile i najveći protivnici „delfina" na meču.

Na konstantna isključenja srpski vateropolisti su navikli, ali prosto je neverovatno koliko je faulova u napadu suđeno izabranicima Dejana Udovičića.

Sudija je tokom meča isključio pet srpskih igrača sa pravom zamene i jednog crnogorskog. Srbija je pri kraju meča ostala i bez selektora Dejana Udovičića i njegovog pomoćnika Dejana Stanojevića, koji su takođe isključeni.

Osim sudija, srpski „delfini" su protiv sebe su imali izuzetnu reprezenaciju Crne Gore koja je jurišala na svoju drugu olimpijsku medalju.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Filip Filipović sa tri gola, Duško Pijetlović i Slobodan Nikić postigli su po dva, a Vanja Udovičić, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Živko Gocić i Nikola Rađen po jedan.

Crnu Goru je predvodio Aleksadar Ivović sa tri pogotka, Boris Zloković, Nikola Janović i Predrag Jokić dali su po dva, a Mlađan Janović i Draško Brguljan po jednom su bili strelci.

Početak meča nije ni izbliza najavljivao dramu na kraju. Srbija je dobro otvorila meč, i prvu deonicu rešila u svoju korist sa 3:2.

Crna Gora se vraća već u narednoj deonici u kojoj postiže tri gola, prima samo jedan, što je dovoljno da poluvreme završi sa golom prednosti.

I u trećoj četvrtini crnogorski vaterpolista nastavljaju sa čvrstom igrom u odbrani, dok u napadu povremeno uspevaju da koriste prednost igrača više, koju su imali u skoro svakom napadu.

Pjetlović je tek posle devet minuta uspeo da postigne četvrti gol za Srbiju i da smanji prednost, ali to je kratko trajalo pre nego što je protivnik uspeo da se odlepi na dva pogotka razlike.

Posle još jednog perioda ravnopravne borbe, Crnogorci ponovo uspevaju da se odlepe, a najveću prednost imali su početkom poslednje deonice kada je Zloković doveo svoju ekipu u prednost od 11:8.

Ipak, u tim trenucima Srbija je "upalila motore" i golovima Filipa Filipovića i Slobodana Nikića došla do izjednačenja nešto više od minuta pre kraja, a zatim i do prednosti.

U poslednjih 16 sekundi, koliko je trajao napad Crne Gore, nikome nije bilo jasno šta se sve dešavalo u bazenu i oko njega. Sudije su potezale crvene kartone, po ko zna kojem kriterijumu. Isključeni su selektor Udovičić, njegov pomoćnik i nekoliko srpskih igrača.

Da je kojim slučajem meč otišao u produžetke, teško da bi se našao igrač na klupi koji bi mogao da zaigra. Ipak, na kraju pobeda je pripala Srbiji, a „delfini" su našoj zemlji doneli još jednu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu.

"Nijedna medalja ne može bez drame. I sa lošom partijom dobili smo i osvojili bronzu. To je pokazatelj snage ove ekipe. Hvala svima u stručnom štabu i ekipi. Nije lako igrati posle izgubljenog polufinala, kada vam se sruše sve kule i gradovi. Digli smo se iz pepela i odigrali ovakvu utakmicu. Bili smo jači od svih protivnika i dokazali da smo sa razlogom tu gde jesmo", kazao je kapiten Udovičić posle meča.

Selektor Dejan Udovičić rekao je da ni u jednom trenutku nije gubio nadu.

"Mnogo je bilo teško. Kad se sve sabere, zaslužili smo da se u Beograd vratimo sa medaljom. Zahtevna i teška utakmica. Suđenje je bilo sramota, zbog toga sam ponosniji i ova pobeda mi je draža. Maltene smo ostali bez igrača na kraju", naveo je selektor.

 

Број коментара 96

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво